Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvői időpont egyeztetéskor az anykönyvvezetőnél már kell fizetni vagy később? És mennyit, mire?
Mi idén fogunk esküdni. Én úgy tudom, az esküvő előtt kell, de azt pontosan nem tudom, hogy hogyan. Van ahol utána is lehet. Mi holnap megyünk anyakönyvvezetőhöz, megkérdem, és írok egy privát üzit. Remélem tudok segíteni?
22/N
Az utolsó nem teljesen jól tudja. Kell fizetni. Max. akkor nem, ha mondjuk két tanús kis esküvő lesz.
Nekünk előtte két héttel kellett kifizetni. Ha jól emlékszem 15 ezer forint volt,de ez helyenként változik. Egy jó tanács, ha kértek szülőköszöntő virágot, akkor ne tőlük rendeljétek, mert pl. nálunk jóval többe került volna, mintha a saját virágboltosommal kötettjük meg.
Csak akkor kell fizetni, ha van körítés is az esküvőhöz, és annak kell fizetni, aki ezt megszervezi.
A mi esküvőnk tök ingyenes volt, mert nem kértünk se zenét, se virágot, se pezsgőt, se verset, se beszédet, se semmit, csak megesküdni akartunk. Ennek ellenére az anyakönyvet nem vitték ki a díszteremből az irodába, szóval ugyanott esküdtünk, ahol mások, az anyakönyvvezető és az asszisztense nekünk is felvette az ünneplő ruháját, gyönyörűen beszéltek, még a zenét is bekapcsolták. (Hétköznap, péntek délben volt a házasságkötés, a hivatali idő után.)
Költségek
Az anyakönyvvezetői eljárásnak (beleértve a házassági anyakönyvi kivonat kiadását is) semmiféle anyagi vonzata nincs. Az anyakönyvezető irodájában lezajlott házasságkötésért sem kell fizetni, viszont ha ünnepélyes szertartást akarnak a házasulandók, az önkormányzatonként eltérő mértékű, és a ceremónia külsőségeitől függő összegbe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!