Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem akarnak házasodni manapság a fiatalok?
Én úgy látom, hogy ez manapság a legtöbb párnál úgy zajlik : megismerkedünk, járunk 1-2 hétig, aztán összeköltözünk azzal a jelszóval, hogy "majd" összeházasodunk...
A lányokban megmarad ez a vágy, ők mélyen hisznek benne, hogy hamarosan összeházasodnak majd, csakhogy időközben a pasi rájön : így is megkap mindent (mosnak, főznek rá, kitakarítanak, bármikor van szex, van partnere ha szükséges, stb.) mi a francnak kösse le magát hivatalos papírokkal, amikor így is remekül működik a dolog, ha meggondolná magát akármikor kiléphet jogi következmények nélkül, szabadon ismerkedhet, hiszen "papíron" nincs felesége...
Ebben a helyzetben a pasi millióféle okot talál, miért ne házasodjanak össze (most nincs pénzünk rá, így is szeretjük egymást, így is működik a kapcsolatunk, nem kell hozzá "papír", stb.)...
Ha a lány követelőzni mer, akkor látványosan megsértődik, akár szakítani is képes, na ezzel a legtöbb lány lemond a további győzködésről.
És múlnak az évek, megszületnek szép sorban a gyerekek és minden marad ahogy volt, a pasinak ez egy remek helyzet! (A nőnek egyáltalán nem, de úgy érzi, hogy a "papír" miatt nem érdemes kockáztatnia a kapcsolatát.)
Én, ha egy tanácsot adhatnék a lányoknak, csak azt tanácsolnám : NE költözzenek össze a pasival!!!
Lehet azt is csinálni, hogy 1-1 hétvégére nála maradok, vagy együtt nyaralunk 1-2 hétig, ezalatt is meg lehet valakit ismerni, milyen lenne vele együtt élni...
De ha összeköltöznek, akkor az már biztos, hogy ebből a kapcsolatból 90%-os biztonsággal nem lesz házasság, csak együttélés, ki tudja meddig...
Környezetemben úgy látom, hogy az ilyen "együttélős" kapcsolatokban a pasi alaposan kihasználja a lányt, és lelkiismeretfurdalás nélkül otthagyja/kiteszi 30-35 éves korában és sok esetben 1-2 gyerekkel, és lecseréli egy fiatalabb lányra... :-[
A 30-35 éves nő meg ott áll (gyakran 1-2 gyerekkel) "megfürödve", kisemmizve, szinte esélytelenül, hogy férjet találhat magának.
Nekem is van egy 18 éves fiam és egy 19 éves lányom, én igyekszem ezt a fenti "szabályt" a fülükbe rágni, főleg a lányoméba.
Én például nagyon nem szeretném, ha a fiam gyerekei (unokáim!) szerte a világban el lennének potyogtatva, szeretném ha felelősen intézné a párkapcsolatait!
Szerintem ezt a dolgot te is megbeszélhetnéd a fiaiddal adott helyzetben.
1.) Média:az élned kell,meg valósítsd meg önmagad szöveggel
2.)pénz:nincs pénz esküvőre,lakásra stb...
3.)rengeteg válás:nincs türelmük az embereknek egymáshoz,senkihez,nem tudnak megegyezni,együtt élni,alkalmazkodni.Akkora stresszben élnek a mai emberek(akárki ,akármit mond),hogy mindenki idegbeteg dühöngő állat.Ezt lehet megfigyelni a mai gyerekeken is.Van egy barátnőm imádja az 5éves kislányát,szerintem egész jól neveli is.DE!! az ovodában ferde szemmel néznek rá,majdnem,hogy szar anyának titulálják ha egy picit is szigorúbb,mert sérül a kicsi lelke.A csaj lazított,hogy megfeleljen a liberális szemléletnek,most meg sír,hogy nem bír a gyerekével.Tiszteletlen,visszabeszél,nem fogad szót.Szó szerint kifordult önmagából.Tudom ez picit offos volt,de arra írtam,hogy nem biztos,hogy a ránk erőltetett világnézet helyes.Szingli élet,no házasság,házassági szerződés,gyereknevelés stb..
Sőt nem rég olvastam,hogy nyugaton kezd "trendi"lenni a két lakás egy párnál és sosem költöznek össze,mert kell a szabadság.Számomra nonszensz.Pedig nem vagyok öreg 25/N
Szerintem aki valóban össze akar házasodni a párjával, ahhoz nem kell sok pénz!!!
Egyáltalán nem muszáj 200 fős hatalmas lagzit csapni, lehet az esküvő 10 fős, és egy ebéd a közeli étteremben...
Vagy 10 fős, utána pezsgővel koccintás a teremben!
Ez még mindig jobb, mint a SEMMI!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!