Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy 30 fős kis esküvő mennyibe kerülne?
Szeretném kérni a segitségeteket.Akinek nem volt nagy lagzija mennyibe kerlt neki.Mi se szeretnénk nagyot na meg a pénz is.De ez is lehet szép és hangulatos.
Köszönöm elöre is a válaszokat.
Sokban függ attól, hogy hol. Mert a főrvárosban kb. duplája, mint egy kis városban. De szerintem is kb. annyi, amennyit az első írt. Úgy 300 ezer körül tippelem. De az sem mindegy, hogy mennyibe kerül pl. a ruhád. Az enyém pl drága volt 190 ezer, de én előre megmondtam, hogy ezen nem akarok spórolni. Azért valljuk be, a ruha valamilyen szinten a középpontban áll, és jobb esetben többet nem lesz rajtam!:) Kajára, piára számolhattok kb. 7000-10000 forint/főt. Mivel sokan nem vagytok nem hiszem, hogy termet külön kellene bérelni, gondolom az étteremben ennyien simán elfértek.
Amivel számolnotok kell: szertartások, fényképész, videós, vőfély (ha lesz), zenész.
Nekünk 2006-ban volt az esküvőnk egy kisvárosban.
A lagzi rész 6000/fő volt: ebéd, vacsora, és éjfél után még fasírt plusz ebben benne volt az ital (sör, bor, pálinka szinte számolatlanul) és a kávé is. A sütiket külön rendeltem cukrászdából: tortákkal együtt kb. 20000 volt, de alig fogyott valami. Húst, ilyesmit nem vittünk, bár nagyobb esküvőkön szoktak.
A zenét megoldottuk a zenegéppel: 10000 volt egész éjszakára. hajnal 4-ig táncoltunk.
Szerencsére, azon a hétvégén nem volt más esküvő, így az étterem (ahol a lagzikat tartják általában) nagytermét megkaptuk ingyen.
A ruha: a vőlegénynek csináltattuk az öltönyét (kár volt, mert nem lett túl szép), az 40000 körül volt plusz ing, nyakkendő, cipő. Nekem sikerült kölcsönzőből vennem egy ruhát (sokkal egyszerűbbre vágytam volna, de kibírtam ebben a habosban is egy fél napig...): 15000. Kölcsönöztem hozzá abroncsot, fátylat és kesztyűt 5000-ért.
Egy ismerősöm viszont 7000 Forintért vett ruhaanyagot, és a barátnője varrta meg neki (hosszú szoknya és fűzőszerű felső). Sokkal jobb volt, mint az enyém...
A templomi esküvő kb. 20000 + virágok az oltárra és a padokra. A polgárira asztaldísz (virág) kellett és a zenéért fizettünk 2-3000 Ft-ot. Legvégül pedig a menyasszonyi csokor. Kifogtam ,mert pont ballagás környékén voltunk, és nagyon drága volt a virág.
Összesítve ez: 180000 a lagzi, a ruha 60000 + 25000, esketés 50000 (csokorral együtt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!