Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jó ha egy pár összeházasodik?
na, én pont ezért nem szeretnék házasodni. semmi értelme. ha szeretjük egymást, nem kell papír.
manapság egyre többen csak anyagi érdekből házasodnak...
Ha nem házasodtok össze és nem is vagytok regisztrált élettársak, akkor nem jár:
- felvilágosítás neked ha a párod kórházban fekszik és viszont, ő sem kap egészségügyi felvilágosítást rólad
- hiába vagytok egy lakcímen, ha nem közös tulajdon, akkor az egyikőtök halálakor semmit nem kap a másik.
- közös gyerek születésekor iszonyatosan sok papírt kell beszerezni, hogy az apa nevén legyen a gyerek. Akkor is sok az adminisztráció, ha nem akarjátok, hogy apa vezetéknevét kapja. Míg házasságkötéskor nyilatkoztok arról, hogy milyen vezetékneve legyen a gyereknek és kész.
- gyakorlatilag mindent el tudsz intézni a másik nélkül. Pl. mindig én intézem a férjem életbiztosításával, egészségbiztosításával összefüggő dolgokat. Soha sehol nem kértek meghatalmazást.
- a munkáltatónak lehetősége van a házastárs ill. egyeneságbeli rokon számára is üdülési csekket adni. Amíg nem voltunk házasok, nem kaphattam a párom munkáltatójától üdülési csekket.
Biztos van még racionális oka, hogy miért házasodj. De a legfontosabb az érzelmi. Nekem és a férjemnek fontos volt, hogy azt mondhassuk: ő a házastársam.
szia! mi 2 éve együtt éltünk már a közös házunkban mikor összeházasodtunk. utána olyan érzés, mint az elején...nagyon jó...meg az a nap is...gyomorremegős-zavart-boldog-elsőrandis :P hát ezért. meg mert gyereket akartunk, és én nem akartam házasságon kívül szülni...meg hogy kimondhassuk minden nap (hivatalban, társaságban, családban): férjem-feleségem. ezzel magát a szerelmet, az együvé tartozást nevezi néven az ember.
egyébként praktikusan: az öröklést írták már, még annyi, hogyha nem jön össze a baba, nagyobb eséllyel fogadtok örökbe házasokként. meg pl. a cafeteriá juttaásoknál a másik nevére szóló számla elszámolását is kérhetitek adómentesen. ez a házassági vagyonközösség miatt van így, azt még az apeh is tiszteli :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!