Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ebben a helyzetben mi a helyes a lépés? Mi a "protokoll"? Bővebben lent.
A párommal az esküvőnket tervezzük, és felmerült egy probléma, név szerint a szülőköszöntés. az ő esetében ez egész egyszerűen megoldható, köszönti az apukáját és az anyukáját, ennyi, ez egyszerű.
Nálam van a probléma, mert az én szüleim elváltak, és hát mindketten az új párjukkal érkeznek majd a nagy napra. Én úgy gondolom, hogy elég csak ha az anyukám és apukám köszöntöm, de a párom szerint anyu élettársának (aki miatt tulajdonképpen szét mentek a szüleim) és apu feleségének kényelmetlen lehet a helyzet, és feszültséget okozhat ez. Hogy kerüljem ezt ki?
Nem akarnám ha a mi napunkon bárki is megbántva vagy rosszul érezné magát, és a szülőköszöntőről sem akarunk lemondani.
Mit tegyek? Félek, hogy balul sül el valami...
(Az pedig csak hab a tortán, hogy se a szüleim, nem igen szívlelik egymást, se a párjaik nem bírják elviselni egymás társaságát... :S)
Bocsi a hosszúságért.
Szerintem erre az egy napra csak vannak annyira viselkedni tudók a szüleid, hogy rendben lemenjen minden.
Apukád élettársának miért lenne kellemetlen?
Anyukád élettársának már lehet, mert ha jól értem, kiskorodtól fogva együtt éltek.
Nem értem miért okozna ez kellemetlenséget. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy szülőköszöntőnél a SZÜLŐKET köszönti a pár, nem azoknak a feleségét, barátnőjét, barátját, paliját, élettársát, egyéb függelékét.
Ha ettől az adott társ rosszul érzi magát, az sajnos az ő személyes problémája, ami teljes mértékben indokolatlan.
A szüleid felnőtt emberek, talán erre az egy napra ők is és a párjaik is megpróbálhatnának úgy is viselkedni.
Senkivel ne foglalkozz, többek között azzal sem aki megsértődik, vagy pofákat vág. Neked van egy apád, és egy anyád-és nincs több hozadék.
akinek ez tetszik-tetszik, akinek meg nem, az tehet nektek egy szívességet és szépen hazamegy és otthon sértődősködhet. Tegyél rájuk. Ez a te/ti napotok. És nem azoké akik elcseszték az életüket, és ilyen-olyan hozadék szekérként vannak a szüleid mellett.
A biológiai- és nevelőszülő nem mindig azonos.
Köszönteni nem feltétlenül (csak) a biológiait kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!