Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti melyik nevet választanátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti melyik nevet választanátok a kettő közül?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A hétvégén utána néztem, melyik lehetőségeim vannak névváltoztatás terén. Szeretném, hogyha szerepelne

majd a férjem neve is a nevemben, viszont a "né"

forma nélkül.

Ezért két verziónál maradtam, ami közül azonban nem tudok még választani, pedig lassan kellene, így kíváncsi vagyok, ti melyiket választanátok?

Mire is gondolok? (random nevekkel):

Pl.: Kiss Károly és Kovács Katalin

1. Kiss Katalin

2. Kiss-Kovács Katalin

Köszönöm a válaszokat előre is!

2014. okt. 20. 07:13
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Én kötőjelesen fogom felvenni, jövőre házasodunk.

Én sem szerettem volna "né" lenni, a saját nevemet is meg akarom tartani, így maradt a kötőjeles verzió.

Ha kötőjelesen veszed fel, nyilatkoznotok kell majd az anyakönyvvezető előtt, hogy a gyerekeiteknek mi lesz a vezetékneve.

2014. okt. 20. 10:19
 22/30 anonim ***** válasza:
Én az első megoldást választottam magamnak.
2014. okt. 20. 10:50
 23/30 anonim ***** válasza:

Még egy szempont, hátha hasznos:

- praktikus lehet ha a családban mindenkit ugyanúgy hívnak, a férjet, a feleséget, és a gyerekeket

- ezt úgy is meg lehet oldani hogy a férj is felveszi a te nevedet kötőjelesen

(Nálunk egyébként kötőjeles lett, lány vagyok és egy húgom van, apám ágán pedig kb 100 évre visszamenően nincs senki más aki örökölte volna a nevet, szóval ezért. Húgoméknál is kötőjeles, és mindkettőnk férje felvette a mi vezetéknevünket kötőjellel.)

2014. okt. 20. 11:04
 24/30 piroska és a farkas ***** válasza:
Mi a férjemmel mindketten felvettük egymás nevét, kötöjelesen. Az övé van elől, merthát mégiscsak ő a családfő. A férfi- nő dinamikánk köszöni, jol van. :)
2014. okt. 20. 11:19
 25/30 anonim ***** válasza:
34%
Ezek a kötőjeles megoldások olyan elcsépeltek már. Szerintem. Én maradnék a hagyományosnál. Vagy Kissné Kovács Katalin.
2014. okt. 20. 11:50
 26/30 A kérdező kommentje:

Hát ízlések és pofonok, a "né" forma nem lesz, ezt megbeszéltem a párommal, beleegyezett, a lényeg az,

hogy valamelyik formában felvegyem a vezetéknevét

ennyit kért. Látom van akinek az egyik, van akinek

a másik tetszik. Beszéltem egy hölggyel privátban

is, jelenleg az első felé hajlok, de még átgondolom köszönöm mindenkinek a segítséget!

2014. okt. 20. 12:00
 27/30 anonim ***** válasza:

Én a Kiss Katalint választottam.

Attól is függ persze, hogy a Kiss mennyire szép név, neked mennyire tetszik.

2014. okt. 20. 13:23
 28/30 anonim ***** válasza:

Ha ez a két verzió van, akkor csak simán felvenném a férjem nevét, tehát Kiss Katalin. Egyébként én -né szeretnék majd lenni, de a kötőjeles semmilyen formában nem tetszik, így marad a másik.

Persze attól is függ, hogy hangzik a valódi nevekkel.

2014. okt. 20. 17:52
 29/30 A kérdező kommentje:

27es köszi, hogy írtál, de ezek csak példa nevek ahogy említettem is. Egyenlőre az elsőt választanám, de még alszom rá egyet, mindenkinek köszönöm.

Választól függetlenül mindenkinek pozitív értékelést adtam, a leértékelések nem a részemről vannak, mielőtt

valaki sérelmezné.

Szép estét nektek :)

2014. okt. 20. 22:12
 30/30 anonim válasza:
Én felvettem a férjem nevét, "-né" és kötőjel nélkül. Külföldön élünk, itt ez a szokás, az eredeti vezetéknevemet amúgy sem szerettem.
2014. nov. 7. 21:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!