Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti melyik nevet választanátok a kettő közül?
Sziasztok.
A hétvégén utána néztem, melyik lehetőségeim vannak névváltoztatás terén. Szeretném, hogyha szerepelne
majd a férjem neve is a nevemben, viszont a "né"
forma nélkül.
Ezért két verziónál maradtam, ami közül azonban nem tudok még választani, pedig lassan kellene, így kíváncsi vagyok, ti melyiket választanátok?
Mire is gondolok? (random nevekkel):
Pl.: Kiss Károly és Kovács Katalin
1. Kiss Katalin
2. Kiss-Kovács Katalin
Köszönöm a válaszokat előre is!
Én kötőjelesen fogom felvenni, jövőre házasodunk.
Én sem szerettem volna "né" lenni, a saját nevemet is meg akarom tartani, így maradt a kötőjeles verzió.
Ha kötőjelesen veszed fel, nyilatkoznotok kell majd az anyakönyvvezető előtt, hogy a gyerekeiteknek mi lesz a vezetékneve.
Még egy szempont, hátha hasznos:
- praktikus lehet ha a családban mindenkit ugyanúgy hívnak, a férjet, a feleséget, és a gyerekeket
- ezt úgy is meg lehet oldani hogy a férj is felveszi a te nevedet kötőjelesen
(Nálunk egyébként kötőjeles lett, lány vagyok és egy húgom van, apám ágán pedig kb 100 évre visszamenően nincs senki más aki örökölte volna a nevet, szóval ezért. Húgoméknál is kötőjeles, és mindkettőnk férje felvette a mi vezetéknevünket kötőjellel.)
Hát ízlések és pofonok, a "né" forma nem lesz, ezt megbeszéltem a párommal, beleegyezett, a lényeg az,
hogy valamelyik formában felvegyem a vezetéknevét
ennyit kért. Látom van akinek az egyik, van akinek
a másik tetszik. Beszéltem egy hölggyel privátban
is, jelenleg az első felé hajlok, de még átgondolom köszönöm mindenkinek a segítséget!
Én a Kiss Katalint választottam.
Attól is függ persze, hogy a Kiss mennyire szép név, neked mennyire tetszik.
Ha ez a két verzió van, akkor csak simán felvenném a férjem nevét, tehát Kiss Katalin. Egyébként én -né szeretnék majd lenni, de a kötőjeles semmilyen formában nem tetszik, így marad a másik.
Persze attól is függ, hogy hangzik a valódi nevekkel.
27es köszi, hogy írtál, de ezek csak példa nevek ahogy említettem is. Egyenlőre az elsőt választanám, de még alszom rá egyet, mindenkinek köszönöm.
Választól függetlenül mindenkinek pozitív értékelést adtam, a leértékelések nem a részemről vannak, mielőtt
valaki sérelmezné.
Szép estét nektek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!