Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti melyik nevet választanátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti melyik nevet választanátok a kettő közül?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A hétvégén utána néztem, melyik lehetőségeim vannak névváltoztatás terén. Szeretném, hogyha szerepelne

majd a férjem neve is a nevemben, viszont a "né"

forma nélkül.

Ezért két verziónál maradtam, ami közül azonban nem tudok még választani, pedig lassan kellene, így kíváncsi vagyok, ti melyiket választanátok?

Mire is gondolok? (random nevekkel):

Pl.: Kiss Károly és Kovács Katalin

1. Kiss Katalin

2. Kiss-Kovács Katalin

Köszönöm a válaszokat előre is!

2014. okt. 20. 07:13
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
88%
Én a kötőjeles megoldást választottam. Nem szerettem volna ha a nevem teljesen eltűnik, de "né" se szerettem volna lenni.
2014. okt. 20. 07:36
 2/30 anonim ***** válasza:
86%
En z elso megoldást választottam, sose szerettem a vezetéknevemet. Kulfoldon elek, igy a ne megoldás szoba se jott, a kötőjeles meg tul hosszú lett volna.
2014. okt. 20. 07:39
 3/30 anonim ***** válasza:
30%

Számmisztikailag amelyik előnyösebb.

Még K. Kovács Katalin is lehetne, vagy Kiss K. Katalin.

2014. okt. 20. 07:44
 4/30 anonim ***** válasza:
40%

Utolsó: a K. nem nayakönyvezhetö megoldás, hivatalosan ilyen nincs.

Nekem egyébként a kötöjeles hülyén néz ki, nekem kizárólag két megoldás johetne számításba: VAGY marad a Kovács Katalin, VAGY Kiss Katalin lesz.

2014. okt. 20. 07:46
 5/30 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat,ment a hasznos értékelés mindenkinek.

Igen azt olvastam, hogy rövidítve nem anyakönyveztethető a név, de úgy nem is szerettem volna.

Elég eltérő vezetékneveink vannak, ezért is gondolkodom, hogy kötőjeles formában, az hogy hangzana, lehet jobb lenne, ha felvenném a párom vezetéknevét.

2014. okt. 20. 07:50
 6/30 anonim ***** válasza:
5%
4: És akkor az összes ilyen nevű ember nincs anyakönyvezve? És az mért számít, ha úgy viselik, ahogy akarják?
2014. okt. 20. 07:52
 7/30 anonim ***** válasza:
9%
Kiss Katalint válaszd, névmisztika alapján ez sokkal előnyösebb, ha a másodikat választod, akkor megnehezíted a sorsod, márha hiszel az ilyen mágiákban.
2014. okt. 20. 07:53
 8/30 anonim ***** válasza:
51%
7: Ezt meg tudod indokolni? Ugyanis a Pithagóraszi számmisztika gyakorlói szerint épp ellenkezőúleg van. Testvéri energiákat szül és a férfi-nő-dinamikát kioltja, ha azonos vezetéknévvel él a pár!
2014. okt. 20. 07:57
 9/30 anonim ***** válasza:
84%

"És akkor az összes ilyen nevű ember nincs anyakönyvezve? És az mért számít, ha úgy viselik, ahogy akarják?"

Az összes ilyen nevü ember NEM így van anyakönyvezve, a K. az anyakönyvben teljesen ki van írva. Nem hivatalos helyeken (postásnál átvenni valamit, a szomszédnak bemutatkozni, stb) úgy használja, ahogy neki tetszik, ha hivatalos dologról (bankszámla nyitás, munkavállalási szerzödés), a teljes nevet kell kiírnia.

2014. okt. 20. 07:58
 10/30 anonim ***** válasza:
57%

9: Értem.

De az végülis mindegy, az igazolványban mi van, az életét az határozza meg, ahogyan használni fogja. Az lesz az ő brand-je.:)

2014. okt. 20. 08:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!