Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lakodalomra ajándékként mennyi pénzt illik adni?
Figyelt kérdés
2008. aug. 9. 13:06
1/10 anonim válasza:
Szerintem nem játszhat az "illik" kérdés, mert többféle "rétegből" kerülhetnek ki a vendégek. Mindenkinek más a kevés, a sok... ! Mi tavaly voltunk egy baráti pár esküvőjén, ketten voltunk, 40 ezret kaptak, 3 éve ugyancsak egy baráti pár esküvőjén voltunk de építkezés miatt meg voltunk szorulva, ezért 15 ezret kaptak, de nem tartottuk cikinek. Túlzásba sem kell esni.
2/10 anonim válasza:
Nem mindegy, hogy közeli, vagy távoli rokon. Felénk úgy szokás, hogy minimum annyi van a boritékban, amennyi kb. fedezi ránk eső költséget!
3/10 anonim válasza:
Igen tényleg nem mindegy hogy közeli, távoli rokon e vagy csak egy ismerős.
4/10 anonim válasza:
Íratlan szabályként hallotam, hogy a közeli rokon esetén a legmagasabb címletú bankjegyet illik adni, természetesen ha megteheted.
5/10 anonim válasza:
Nálunk is a vacsorát és egy pici pluszt szokás "fizetni". Mi februárban voltunk lagziban (ketten a párommal) 20.000-et borítékban adtunk és 5.000-rel táncoltunk.
6/10 anonim válasza:
Ez valahogy úgy működik, hogy legalább annyit amennyit attól vagy a szüleitől kaptál, akinek most mész épp a lakodalmára. Vagy valami ilyesmi.
Mi most megyünk lakodalomba. Egymaga a fiú anno 25ezret adott nekünk, pedig árva,anyukája nyugdíjas és akkor a fiú egyetemista volt. Így mi úgy gondoltuk, hogy az a pénz eszmeileg és egyébként is ma kb 40ezzet ér.
Felénk ez így van .
7/10 anonim válasza:
Nagyon jók a tanácsok. Felénk is ez a szokás,bár a mai viszonyokhoz képest én(nem nagyképűségből)de 15.000 alatt nem mennék el. Nem állok olyan jól anyagilag de sztem egy barátnál 15-20 ezer ft bően elég,plusz még esetleg táncolsz vele a menyecske táncnál egyet kettőt. Rokonoknál más a helyzet én egy közeli rokonnak legalább 50-et adnék. De ki hogy érzi...:):)
8/10 anonim válasza:
Ha barát esküvőjére megyek, akkor minimum 10 ezret/fő adnék, ha testvér, vagy közeli rokonhoz, akkor minimum 15 ezret/fő, mint szülő a gyerekének pedig szerintem minimum 20 ezret/fő adnék! Ha párommal megyek ,akkor természetesen az összegek duplázódnak!
De ki hogy érzi, és mennyire közeli a kapcsolata a jegyespárral! :)
9/10 anonim válasza:
Szerintem meg mindenki szíve és lehetősége szerint adjon! Én unokatesómnak ajándékot vettem, nem pénzt adtam, kb 15e-ért! Én nem tudok semmilyen szokást, többet nem tudtunk volna! Ha esetleg tudod, hogy mit szeretnének, akkor lehet tárgyat venni!
10/10 anonim válasza:
Nálunk ha barát 20e, ha rokon 100e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!