Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindenki kérdezgeti mikor lesz már esküvőnk, hiszen 8 éve együtt vagyunk? Nektek ez nem tolakodó?
Nem a kérdéssel van bajom, hanem annak módjával, mert már inkább számonkérő...... A párom 28 éves, én 26. Mindketten szerény családból jöttünk, az első az volt, hogy megvegyük a saját lakásunkat. Ez sikerült, 2 éve megvettünk, szépen berendeztük. 8 éve együtt vagyunk, és sorozatban kapjuk a kérdéseket, de érdekes mód nem is családtól, hanem a barátoktól, ismerősöktől, munkatársaktól.
Mindenki tudja, hogy azért a lakás elég nagyon kiadás volt, és újra el kellett kezdenünk spórolni. Egyikünk családjának sincs pénze, ahogy a lakást is, az esküvőre valót is magunknak kell megteremteni. Ahogy számolgattuk, biztos összejön 150 fő, ami több mint 2 milliót jelent.
Néha már inkább tolakodásnak érzem a kérdést, mert úgy látom az emberek nem gondolnak bele, hogy mi van egy esküvő mögött.
Egy kissé tolakodó, de az emberek ugye kíváncsiak, unalmukban megkérdezik..
Az ilyenek nyilván azt gondolják, hogy nem dúl a szerelem, azér nem vesz el a párod, csak házvezető nőnek és a szexért tart, folyton csak etet, húzza az időd (sok ilyen van amúgy, és ez nem szép), vagy olyan modern felfogásúak vagytok, hogy nem is akartok netán házasodni. Esetleg ők 1-2 év után esküdtek, vagy ilyen példákat látnak a környezetükben, vagy ők nem akarnak, csak két tanús, vagy pár fős esküvőt, ezért nem is feltételezik, hogy valaki a több milliós lagzijára spórol.
Vagy ő maga is házasodna már, de nem áll még úgy a kapcsolata, vagy nincs is kapcsolata, te meg komoly kapcsolatban vagy, és a "te esküvőd szervezésében szeretné kiélni magát" (ezt nem szó szerint kell érteni, csak úgy, hogy szeretne veled a témáról beszélgetni).
És ahogy már előttem mondták, egyszer megmondod mi a szitu, és egy időre befogják a lepénylesőjüket. Vagy elkezdenek mást kérdezgetni.. sajnos olyan is van.
A lényeg, hogy szeretitek egymást, össze fogtok házosodni, boldogok vagytok, és kész! :) Nem kell az ilyenekkel foglalkozni.
Előszöris gratulálok, 8 év szép idő. :)
Az anyagi vonzatát nagyon jól látod, kb. tényleg ennyiben lesz (szakabeliként is kb. így számoltam volna). Azzal érdemes még számolni, hogy ha pénzt kértek (kész a lakás, nem hiszem, hogy bármi egyébre szükségetek lenne), akkor a lagzi ára kb. visszajön (zenekar nélkül). Picit lehet alatta, de úgy lehet számolni, hogy a 10ezer/fő a kaja-pia árára visszajön ajándékként.
A lakás-esküvő dilemma nálunk elég erős volt, úgy döntöttünk, hogy meghúzzuk magunkat 2 évre és először esküvő lesz, az esküvőből visszacsöpögő pénzből pedig megy minden a lakásvásárlós-hitelfelvevős keretünkbe. Addig fundamenta és minden félre, amit csak lehet.
Az első számolgatásra nekünk is 150 fő jött össze, most 80nál tartunk, szerintem ez fog maradni.
A lényeg, hogy nektek megfeleljen a dolog, engem is folyton nyaggatnak még úgy is, hogy ki van tűzve az esküvő dátuma.
A 33 és 34-es hozzászólónak is köszönöm!
33-as, teljesen jól leírtad a helyzetet, ez a rajtunk "élik" ki a saját távoli (?) esküvőjüket nagyon tetszik! :) Ebben elég nagy rációt látok. Nem fogok foglalkozni velük, élünk tovább szépen, boldogságban és talán jövő ősszel meg is tudjuk tartani, mert miért ne? :)
34-es, örülök, hogy megerősítettél az árakban, mert legalább látom, hogy valóban fel kell kötni a gatyaszárat. Tudom, hogy elég ritka az is, ha valaki nullára jön ki, nehogy "nyereséggel". Persze mi nem nyerészkedésből szeretnénk esküvőt tartani, a vacsorán, italokon, hangulaton egyáltalán nem akarunk spórolni és ha olyan 500.000 Ft mínuszban leszünk, én már elégedett ember vagyok, mert tartottunk egy jó bulit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!