Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tesómnak lesz az esküvője...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tesómnak lesz az esküvője Németországban. Lefoglalt anélkül, hogy minket megkérdezett volna repjegyet. Nagyon drága, és nem tudjuk kifizetni, csak ha hozzányúlunk a félretett pénzünkhöz, amihez csak vész esetén akartunk. Mit tennétek?

Figyelt kérdés
Tesóm most jól keres és nem méri fel itthon hogy élnek egyes családok. Két gyerekkel eléldegélünk, de nyaralás nem fér bele az életünkbe. Idén sem voltunk, csak a szüleim nyaralójában nyáron. Azért nem kellett fizetni. Van más tartozásom ami miatt ki kell most is venni a vésztartalékból, ami azért van félretéve, mert a két gyerekkel ha van valami tudjunk hova nyúlni. A családban nagy a veszekedés emiatt, mert kocsival ki tudtunk volna menni negyedáron. Tesóm meg mondja kifizeti, de ez nekem nagyon megalázó. Szüleim persze ellenem vannak, mert nekik is megerőltető kifizetni a jegyet, de kifizetik, nekik van plusz bevételük, meg hát nincs már kit eltartani. Nekünk kocsit is kellene vennünk, mert nekem a munkámhoz kell, és a mostani tönkrement. Nagyon rosszul jött ki ez az egész, de a Tesómmal senki nem őszinte, nem merik a szüleim sem megmondani, hogy túl messzire megy már az esküvőszervezéssel. A kint esküvője csak a polgári, itthon is majd az egyházi. Mi azt gondoltuk elég ha arra elmegyünk és arra spóroltunk, mert az sem Pesten lesz, hanem Tesómnak kell a flancolás és Gödöllőn, de akkor oda is el kell menni meg vissza és szállás is kell. Szóval nekünk ez egyszerűen gond. De mindig azzal jön, hogy nem a pénz számít neki, meg ne csak magamra gondoljak, itt nem én vagyok a fontos. Folyamatosan megbánt, és a szüleim is ordítanak, hogy akkor kifizetik, de nekem ez megalázó. Én érdekes tudtam egyszerű de nagyon szép esküvőt tartani, és mindenki elégedett volna, nem volt vita. Mindenkinek közel volt amennyire lehetett a helyszín, és a polgári nekem is külön volt, de mi csak a nagyon nagyon szűk családot hívtuk meg. Neki most a polgárin lesz 70 fő és az egyházin vagy 200 fő. A szüleim persze fizessenek, amit tudnak. mindenkinek megalázó ez az egész, de nem veszi észre magát a tesóm. Szüleim ki akarták fizetni neki is az esküvőjének a felét, ahogy nekem is de nekem annyi nem volt az egész esküvőm fele mint a repjegyek ára. Anyukámék nem akarnak vele vitázni. Mi lenne a helyes? Én nem akarok kimenni az esküvőre, mert nekem egyszerűen megalázó, hogy a tesóm ilyen helyzetbe hozott, kocsival ki tudtam volna menni simán, és nem lett volna gond senkinek. Még ott szállást is ki kell fizetni, hetek óta ezen veszekszik a család, de tesóm csak hárít és én vagyok a hibás, és gonosz, mert nem tudok erre több pénzt szánni, mint 50 ezer forint. Két gyerek mellett éppen elég a pénzünk, mert még nem mentem vissza dolgozni, majd csak jövőre tudok.
2014. aug. 20. 15:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
9-es képzeld nem kell vagy legalabbis nem mindig...egyik bnom pasija meglepibol foglalt abnomnek jegyet ugyhogy b+ te xD
2014. aug. 20. 15:49
 12/20 anonim ***** válasza:
79%

Legalább ne terjesszetek butaságot, kedves hozzászólók.

Úgy kb 10 éve nem kell útlevélszám repülőjegy vásárláshoz.

2014. aug. 20. 16:12
 13/20 anonim ***** válasza:
62%
nem tudta elcsenni..egy másik országból necces lenne...kapott egy foglalás kódot és ezt kellett bemutatni szemiggel es utlevellel az utazas napjan....erre mondjak h nem mindegy h az okos h.lyeskedik vagy a h.lye okoskodik
2014. aug. 20. 16:15
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

én a kommenteken lepödtem meg....tényleg ennyien nem repültek még?

nem kell utlevél szám..csak az utas neve.

én is a barátnömnek és az anyukámnak is mindig meglepetésböl küldöm a jegyet..egyszer csak kapnak egy emailt, hogy 2 honap mulva jönnek hozzánk egy hétre :DD hál istennek még sose "sértödötek meg", mert nekik kb. 1000 ft-ba se kerül a 2 hét.

én nem tudom min vagy kiakadva kérdezö...gondolom a testvéred a szállást is elfogja intézni, legalábbis ha valaki két helyen megy férjhez akkor igy szokás. az esküvönkre mi is küldtük a repjegyeket (szülök, teso, nagyszülö, barátnö)

egyébként Németo.ba potompénzért lehet repülni....

2014. aug. 20. 17:08
 15/20 anonim ***** válasza:

Azért elautózni Németországba többe van mint 50 ezer. Én nem értem miért gond elfogadni a repjegyet. Ha a tesód foglalta akkor ez ajándék tőle, pont. Vagy nem mentek, úgyis itthon lesz az egyházi...

De ezt se igazán értem, Gödöllő nem a világvége, pláne Pesthez képest, simán haza lehet vezetni, fölösleges a szállás.

2014. aug. 20. 19:17
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem kamu a kérdés. Valóban lehet jegyet minden további nélkül foglalni. Igazából szerintem éppen a lényeg maradt ki. Ami miatt egész rosszul esik. tesóm többször megszólt engem, hogy a gyerekeim milyen ruhában vannak, használtak a ruháik, de nem fér bele az új, de amúgy nem csúnya, csak otthonra nem adok rájuk csak nagyon hordottat, hogy oviba maradjon a szép. Többször beszólogatott már az anyagi helyzetünkre. Most is a tesóm úgy foglalta a jegyeket, hogy tudta a szüleim is és mi is ki akarjuk fizetni( ego ide vagyok éppen azért akarom kifizetni, mert ilyen a tesóm), de kértük előbb kérjen ajánlatot, és majd eldöntjük, hogy belefér-e. Ennek ellenére csak úgy befoglalta. Jött a számla utána, persze ki volt fizetve, de akkor a szüleim majdnem sírtak. Ha tényleg ki akarta volna fizetni, nem így tette volna ezt. Kértük mondja le, mert ennél a kocsi tényleg negyedennyibe kerül. Nem tette. Ezen akadtam ki nagyon, mondván nem lehet csak névátírással. Mondtam írja át a saját nevükre jönnek sokat haza. De ezt sem tette meg. Ekkor mondtam, hogy egyszerűen ennyit nem tud senki kifizetni. Erre kb megszánóan mondta, hogy kifizeti és utána jött még ezekkel, hogy önző vagyok, hogy nem akarok elmenni. Holott csak annyit kértem, hogy kocsival szeretnék menni. A nagy felhajtásról meg annyit, hogy az egész családunk viszonylag normálisan él, de tényleg nem fér bele ilyen repülgetés, utazás senkinek. A tesóm mindenkit ki akart hívni a polgári esküvőre is. Alig tudtuk lebeszélni, hogy ne hozzon másokat is ilyen helyzet, mint minket így utólag. Mert mindenkinek nem tudja kifizetni a jegyet és a szállást, és nagyon kellemetlen azt mondani, hogy anyagiak miatt nem tud valaki menni, és lett volna bőven több ember is aki nem tudott volna. Igenis ezt felesleges felhajtásnak tartom. Az én esküvőmet amikor szerveztem csak arra akartam kitérni, hogy szépen és jót tudunk szervezni, normálisan, hogy mindenki el tudott jönni, és nem volt senkinek sem kellemetlen. Nem szokták ha a két esküvő külön van az egész bagázst kétszer meghívni. Nem vagyok irigy, soha nem kellett nekem több mint amit magamtól el tudok érni. Boldog vagyok így is az anyagi helyzetemmel. És nem bánom, hogy nem voltunk úgy nyaralni mint mások. Arra írtam, hogy úgy engedhetttük meg magunknak a nyaralást, hogy nem kellett fizetni a lakásért és ennek nagyon örültünk és ez is nekem elég volt. Nem is vágytam többre, csak ezért írtam. Nem förcsögök, hanem egyszerűen nem tudom, hogy mondjam el a tesómnak, hogy ne bántsam meg, hogy ez már túlzás amit csinál. Mert a szállásunkat is lefoglalta, de nem mondta, hogy kinek kell fizetni, vagy egyebek, mint csak intéz. A szüleim meg szegények azt sem tudják már miből fizessék ki, mert nyilván nem akarják, hogy Tesómék fizessenek mindent. Szóval igenis nagyon kellemetlen. Szüleim most kölcsön is kellett, hogy kérjenek. De mi nem akarunk emiatt kölcsönt kérni, vagy hitelt felvenni, mert szerintem igenis elég lett volna, ha mi kocsival kimegyünk és mindenki boldog. Most a jegyek 300 ezerbe kerülnek, kocsival mindenki kint lett volna 70 ezer FT-ból. Ennyi a gond. Azért ez nagy különbség. És nekünk gond.
2014. aug. 20. 19:19
 17/20 anonim ***** válasza:

Megértelek kérdező.

Az a baj, hogy sokan, akik külföldön élnek, nem gondolnak bele, hogy nekem megterhelőbb egy repjegy mint nekik.

Pl az én tesóm Franciaországban lakik, nemrég szült, elvárta volna persze, hogy azonnal menjünk a gyereket látogatni, de baromira nem telik még utazásra sem.

És soha nem ajánlotta fel, hogy ő megveszi nekünk.

Én sem szívesen fogadnám el, de talán akkor jobban kimennék.

És most én érezzem magam sz.rul, hogy nem megyek ki.

2014. aug. 20. 19:25
 18/20 anonim ***** válasza:
Nézd, lehet hogy tényleg nem gondolt rá előre hogy nektek drága, ezért mondta csak utólag hogy kifizeti. De miért ekkora probléma ez családon belül? Már ki van fizetve, azt írod a tesód tényleg szeretné ha mennétek, szerintem nektek is kényelmesebb amúgy repülővel mint két kisgyerekkel egy egész napot autózni. Lépj túl rajta és fogadd el a jegyet.
2014. aug. 20. 19:34
 19/20 anonim ***** válasza:
Nemreg foglaltam jegyet a Ryanair-nel, NEM kellett sem szemelyi, sem utlevel szam.
2014. aug. 20. 19:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Én vettem már anyámnak repjegyet és nem kellett hozzá semmilyen személyazonosító szám. Egyébként meg örülj, hogy kifizeti, hogy kimész hozzá és kész. Nem kell, hogy ez ciki legyen.
2014. aug. 21. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!