Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi az, amit meg kell nézni mielőtt összeházasodnánk? Mire kell figyelni? Nálatok mi a tapasztalat? Mi alapján döntöttetek amellett, hogy szeretitek a párotokat?
Nem volt ilyen..
Úgy gondoltam vele szerretém leélni az életemet, hgy miér éreztem így, és miért gondoltam, hogy menni dog, az nagyon összetett, nem tudnék 1-1 dogot kiemelni, plusz ami nekem fontos volt, lehet neked nem is számít..
( pl szeretem a páromban, hogy tud engem helyén kezelni, tehát ahisztijeimet, mert vannak, tudja úgy kezelni, hogy nem zavarja)
Válasszuk ketté az érzelmi (szeretem) és a racionális (látom, hogy miként viselkedik, objektív szempontból) szempontokat. Az első szubjektív, a második objektív - ez szokott nehezebben menni, ha az érzemektől elvakul az ember.
Objektív szempont leginkább az volt, hogy miként viselkedik krízishelyzetekben. Kicsiben, nagyban. Milyen stratégiákat alkalmaz egy konfliktushelyzet megoldására? Kompromisszumra törekszik, építő jellegű, vagy játszmázni kezd és spirálba ránt a játszmákkal?
Milyen az önértékelése? Egészséges kereteken belül mozog, vagy állandó külső támogatást igényel, ami rám, mint partnerre hosszútávon egyre nehezedő nyomást terhelne?
Milyen a hozzáállása a pénzügyekhez? Ha merőben eltér az enyémtől, akkor miután kikerülhetetlenül gazdasági egységet fogunk képezni, komoly robbanási pont lehet.
Világszemlélet, értékrend. Merőben eltér, vagy a fontos pontokon megegyezik az enyémmel? Pl. politikai vitát nem szeretnék az otthonomban. Alapvető nézetbeli különbségek (hogyan működik a világ, mit értékelek pozitív és mit negatív dolognak, tulajdonságnak) vannak-e?
A gyereknevelés alapkérdéseiben megegyezik-e a véleményünk? Gyereknek annál rosszabbat nem lehet tenni, mintha kettős nevelést kap és érzi a disszonanciát a két szülő között (pl amit az egyik enged, a másik megtilt).
De ezek nem konkrétan a házasság, hanem a hosszútávú elköteleződés feltételei. Ebben persze helyet kap a házasság is, de ennek a fontossága emberenként változik.
A férjem minden fenti szempont alapján számomra megfelelő választásnak bizonyult. A kapcsolat elején azt is figyeltem, hogy másokkal miként viselkedik. Egy bunkó pincérrel, a gyerekével, az exfeleségével, a munkatársaival, a szomszéddal, a bolti eladóval, stb. Ugyanis ezek is fontos üzenetek. Hasonló elbánásra lehet számítani hosszútávon, mint ahogy bárki mással viselkedik.
A gyerekével való viszonya jó előrejelzés arra vonatkozóan, hogy milyen apa.
Gondoskodó, szerető, de nem elfogult szülőnek ismertem meg, és a közös gyerekünknél sem történt ez máshogy.
En akarmilyen szerelmes lennek valakibe, csak akkor mennek hozza, ha
- latom, hogy a problemait nem alkohollal, drogokkal, stb. kezeli
- egyenrangu felkent kezel, a problemakat meg lehet vele megbeszelni
- soha nem emel ram kezet
- hasonlo az elkepzelesünk a gyerekvallalasrol es az eletmodrol, ahogyan elni szeretnenk, mert en 70 evesen is szeretnem, ha ott lennenk egymasnak, es akkor sem csak vegetalnank vagy orvoshoz jarkalnank
- azt ereznem mellette, hogy erös erzelmi alapokra epül a kapcsolatunk
- mindkettönknek a masik a legfontosabb, fontosabb mint a többi rokon/baratok/munka/hobbi, stb., hogy tudjam, hogy mindig szamithatunk egymasra.
Cserebe ugyanezeket tölem is elvarhatja a parom.
Mi alapján döntöttem el hogy szeretem e?
Nem eldöntöttem hogy szeretem, egyszerűen csak éreztem, hogy ő az igazi. Fel sem merült semmi kétség egyikünkben sem.
Mire kell figyelni?
Megbeszéltétek már mik a terveitek a jövőben?
Hol akartok élni?
Akartok e gyereket, ha igen hányat?
Ha akartok e gyereket és esetleg kiderül hogy nem lehet, szeretitek e eléggé egymást annyira, hogy együtt maradjatok?
Van biztosnak mondható munkátok?
Közös, vagy külön kassza lesz?
Tudsz vele együtt élni?
A negatív tulajdonságaival tudsz együtt élni?
Mindketten úgy gondoljátok, hogy a nő nem cseléd, és a házimunka közös, ha mindketten dolgoztok?
Mit vártok el a házasságban egymástól? (Fontos e nektek a hűség, vagy benne vagytok a nyitott kapcsolatban pl)
Kinél mik a válóokok?
Ezeket a kérdéseket mind mind tisztázni kell, mert fontosak. Ha ezekben egyességre juttok, túl nagy gond nem lehet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!