Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy esküvő miért "a menyasszony nagy napja"?
Mármint nem a menyasszony ÉS a vőlegény nagy napja? Nem kettőjük napja? (Úgy kérdezem, hogy én is lány vagyok.) Nem csak a menyasszonyról szól, hanem A PÁRRÓL.
És vendég/meghívott hölgy miért nem vehet fel szintén fehéret? Mert ha nem illik, mondván, hogy az a menyasszony színe, akkor egy férfi vendég se vegyen fel feketét, mert az a vőlegény öltönyével/szmokingjával "vetélkedik"? Vagy most ez hogy van?
(Engem biztos nem zavarna, ha hölgy vendég is fehéret venne fel.)
Nem kötekedésből kérdezem, komolyan érdekel.
Köszi a válaszokat :)
El vagyok jegyezve, de nem akarok nagy esküvőt, soha nem is akartam (úgy tűnik nincs belémkódolva ez a lagzi dolog), lehet ezért nem értem ezt a felhajtást meg a hagyomány részét.
8-as: Nem értem, miért kellett ezt így megfogalmazni, hogy "Hagyomány te okos." Nem állt szándékomban senkit megbántani ezzel, komolyan érdekel erről az emberek véleménye, nem kell sértegetni.
9-es köszönöm a részletes választ :)
Szerintem is a pár napja, de még inkább egy esemény, ami a közös jövőjük, családalapítás kezdete.
Fehéret valóban nem illik a hölgy vendégeknek lenni. A férfiak azért vehetnek fel feketét, mert a férfi ruhák eleve nem olyan színesek, mint a női ruhák, itt most az elegáns viseletről beszélek, nem a hawaii ingekről.
Azonkívül a menyasszonyi ruha színe klasszikusan a fehér. Férfi vőlegény ruha nincs külön, csak egy szmoking/frakk, esetleg öltöny, ami szintén kehet fehér.
" A lányok kiskoruktól kezdve álmodoznak arról, hogy milyen esküvőjük lesz. "
Nem mindenki.
Ahogy valaki említette előttem, való igaz, minél kevésbé iskolázott egy hölgy, annál inkább nagyobb jelentőséget tulajdonít magának az esküvői procedúra mikéntjének.
Több olyan esküvőn is voltam, ahol a menyasszony egy elegáns fehér kosztümben állt az anyakönyvvezető elé.
Én is így fogok tenni, a visszafogott lagzira pedig egy fehér koktél- vagy estélyiruhában fogok megjelenni.
Azért, mert a nők szentimentálisabbak, mint a férfiak. Egy nő teljesen másképp éli meg ezt a napot, mint egy férfi.
A színek pedig tényleg hagyományból fakadnak. Elviekben csak akkor viselhetne egy menyasszony fehér ruhát, ha még nem volt férjnél és még nincs gyereke (ismétlem, ez az eredeti hagyomány, van aki tartja, van aki nem, pont). Ahogy a kérdésben is írtad, esküvőre nem illik sem fehér ruhát, sem fekete smokingot/öltönyt felvenni.
Azért nem veszünk fehér ruhát, mert temetésre sem megyünk pink blúzban, állásinterjúra se megyünk piros miniruhában.
Vannak öltözködési etikettek, ide ez beletartozik és pont.
Nálunk a MI nagy napunk volt. A férjemet ugyan úgy kikérdeztem az asztalterítő színéről és ugyan úgy bele szólt az italok és az ételek sorrendjébe, mint ahogy én.
Arról nem beszélve, hogy ő több mindenbe kötött bele, mint én. Azt hittem, hogy én leszek a rosszabb, de nem.. Ő 3 menyasszonyt kitett. :)
Plusz, én vörös színű kis estélyiben mentem férjhez és rajta fehér szmoking volt, mivel volt már egy akkor 9 hónapos lányunk, aki szintén vörös kis ruhát kapott.
Én szerettem volna fehérben férjhez menni és nálunk templomi szertartás sem volt. Nem mintha olyan baromira vallásosak lettünk volna.
Senkinek nem volt problémája a ruhám színével. Sőt, az én esküvőmön volt egy hölgy (egyikünk se ismerte, hozzátartozó volt), aki fehér koktél ruhát vett fel. Sokan néztek rá csúnyán, de gyönyörű volt. Illetve volt egy full feketébe öltözött hölgy is, akinek a kalapja is fekete volt, arcát takarta a háló. Na, őt aztán mindenki jól megnézte. Mint kiderült a volt szomszédunk pár éve újra nősült és őt meghívtuk. Neki lett volna a kísérője, ha az esküvőnk előtt pár nappal nem hunyt volna el. A hölgy nem akarta lemondani a meghívást, így eljött tiszteletből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!