Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eskövő násznagy nélkül?
Esküvőm lesz, de sajnos egy barátom sincs, és nincs senki, aki a násznagyom lehetne.
Az nagy baj, ha nem lesz?
A menyasszonyom mondta, hogy gyorsan találjak valakit, de már vagy ezerszer megmondtam neki, hogy az ég világon nincs senki, akit erre kérhetnék, de tényleg, senki!
Pedig ezt ő is tudhatná, hiszen már rég együtt vagyunk, és azt is tudja, hogy soha nem járok el sehova, mindig együtt vagyunk és együtt csinálunk mindent (ő neki vannak barátnői).
Az utóbbi időben mindig ezen veszekszünk, hiába mondom neki azt, hogy az nem úgy működik hogy kimegyek az utcára, vagy egy kocsmába és ott hamar összehaverkodom valakivel, és akkor őt megkérem, hogy 'hé haver, legyél a násznagyom'.
Valaki volt hasonló helyzetben, vagy akinek nem volt násznagya?
Jól mondják, a násznagynak semmi (kötelező) szerepe nincs, azon kívül, hogy ő a TANÚ, tehát aláír neked, és kb. haza is mehet(ne).
Nekem édesapám volt a tanúm. Részedről lesznek vendégek?
Megértem, hogy nagyon rossz érzés neked, hogy nincs valaki, aki igazán közel állna hozzád, akit megkérhetnél, és ezzel rossz szembesülni mindig, mikor felhozza a témát a menyasszonyod. Külföldön élve még nehezebb barátkozni, tudom, mert én is kint élek.
Férjemnek egyébként az édesapja volt a tanúja. Az is jó ötlet, amit írtak, hogy valakit a menyasszonyod baráti köréből meg lehetne kérni. Annál hamarabb elmúlik a stressz, minél előbb eldöntöd. Esküvőt nem lehet tartani tanu nélkül, és le is kell adni sok helyen már előre, hogy ki lesz az, ezért nem csodálom, ha a menyasszonyod tudni szeretné. Ess túl rajta, ez később csak rosszabb lesz, mint jobb(mert mi változna ez ügyben az esküvőig). Hidd el, teljesen mindegy, ki lesz a tanu, maga a házasságkötés a lényeg, vannak, akik idegeneket kérnek fel az utcáról, vagy az anyakönyvi hivatalból (ezt a változatot mi is komolyan számításba vettük).
Az 5-ös válaszoló egyébként ha jól láttam, bevállalná:)
Az oké, hogy násznagy nincs, de tanúd csak kell, hogy legyen!
Testvér, keresztszülő (felénk ez a szokás, tanú és násznagy egyben), unokatestvér, szomszéd, tehát KELL valaki.
Gondolom nem a hivatal egyik alkalmazottját fogod megkérni, hogy írja alá az anyakönyvet.
Van egy olyan érzésem, hogy ez nem is egy rendes kérdés, mert itt írogatjuk, hogy értsd már meg gyakorlatilag csak tanúd kell, hogy legyen, de direkt nem akarod felfogni.
Annyi eszed már csak van, hogy azt tudtad, hogy tanúra van szükséged és szerzel egyet akárhogy... Ha bejelentkeztek, akkor is elmondják, hogy a tanúk adatait is le kell majd adni, meg van ahol fénymásolat kell a személyijükről, hogy ne aznap kelljen ellenőrizgetni.
Ez nem csak feladat, hanem megtiszteltetés is, szerintem lenne olyan a rokonságban, aki örülne neki, ha ezt a feladatot megkapja. Lehet a keresztapád, vagy a tanúd is.
Egyébként lehet szerződtetni is vőfélyt, aki elvállalja ezeket a feladatokat (a városban ceremónimesternek hívják), az ára 30.000-től kezdődik (150ezerig terjed általában, tehát nagy a szórás, de minőségben is nagy szórás van), ha nincs a rokonságban, akit megkérnél, akkor egy profi szerződtetése leveszi a válladról az egész cirkuszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!