Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tudom, hogy ma több esküvői kérdés volt, ráadásul engem is egy esküvős kérdés ihletett. Mennyire megszokott dolog mostanában, hogy a gyereket nem hívják meg, csak a szülőket? Hogy szokták a szülők ezt fogadni?
Szerintem furcsa. A gyerekeket plusz költségként könyvelik el, és tudják hogy jelentősebb a gyerekek felől nem várhatnak. Aki gyereke nélkül hív meg valakit az nem azt szeretné hogy osztozzanak az örömében, hanem csak díszletvendégnek hívja a vendéket.
Hallottam már olyan rokonokról akik nem engedték az esküvőjükre a gyerekeket, ezért a násznép néhány bosszús tagja fekete rizst szórt a menyasszonyra a templomból kijövet.
Engem egyáltalán nem zavartak a gyerekek az esküvőnkön, pedig őszintén szólva, voltak fenntartásaim, nem vagyok gyerekrajongó... De eszembe sem jutott, hogy gyerek nélkül hívjak meg bárkit is. Teljesen jól elvoltak, meglepően sokáig bírták, egyiknek az anyukája már kidőlt éjjel 2-kor, amikor a kissrác még nagyban táncikált a parketten :-)
Egyébként plusz költésget sem jelentenek, az esetek többségében 5 éves korig ingyenes a vacsora, 10-12 éves korig pedig féláron van, nem hiszem hogy valaki ebbe megy tönkre...
9-es vagyok. Az esküvői videónk legjobb részei abból állnak, ahogy a picik riszálnak, grimaszolnak, mókáznak ..stb.
Szerintem ha a szülő tud viselkedni, akkor arra is ügyel, hogy a gyereke is tudjon viselkedni. Ha pici és felsír, akkor kiviszi. Ebből olyan nagy probléma nem szokott lenni.
Ha valaki az anyagias oldalról közelíti meg, az sem indok. Egy kisgyerek nem tolja be a 4 fogásos esküvői menüt és nem csap be hozzá 8 rövid italt, csak csipeget és "szörpözik". És igaz, hogy nem hoznak külön borítékot, de a szülők általában a nevükben is adják a nászajándékot, tehát kicsit többet, mintha csak ketten mennének.
Én is rengeteg esküvőn voltam kiskoromban, és bárki bármit mond, én élveztem - mert ez szokott lenni az indok, hogy a gyerekek mit élveznek rajta..
Azt megértem, ha a szülő önszántából otthon hagyja, de ezt kikötni iszonyat bunkóság. Nálunk is volt 12-13 gyerek, senkit nem zavartak. Egyik párnak van 3 égedelem fia, de ők maguktól otthon hagyták őket.
Nem olyan egyszerű kérdés ez. Testéremék most szervezik az esküvőt és van két problémás rokon család. Szeretnék meghívni őket, mert jó a viszony és testvérem sokat köszönhet nekik. De ahogy a gyerekeik viselkednek...Volt nemrég ballagási ebéd az egyik rokonnál, szinte semmi másból nem állt, mint folyamatosan bocsánatot kértünk a gyerekek viselkedése miatt a pincérektől és a többi vendégtől. A szüleik még ránk voltak megsértődve, őket nem érdekelte mit csinál a gyerek.
És itt jön a dilemma: nem szívesen hívnák meg ezeket a gyerekeket, de szülőket igen. Azt mégse lehet mondani, hogy x hozhatja a gyerekét, de y nem. Szóval vagy egyetlen gyereket sem hívnak meg, vagy nagy valószínűséggel tönkre lesz vágva az esküvő.
Itt is igaz, hogy azok szívják meg akik rendesen nevelik a gyereküket, de ez van.
Én nagyon szeretem a gyerekeket és szerintem a lagzinak a fénypontja, irtó cukik. Viszont tényleg vannak olyan égetni való tökmagok, akikkel nem lehet bírni.
A legutolsó esküvő amin volt, oda csak a szűk család volt meghívva étterembe ebédelni. Összesen 3 gyerek volt, és ebből csak egy ördög csemete, aki vitte magával a másik kettőt. Olyan nagy ramazúri volt, hogy győztünk elbújni, amiért velünk vannak a gyerekek. Futkostak, sikongattak, és egyszer majdnem fellökték az egyik pincért, és mivel svéd asztal volt, ezért csak hordták az ételt, amit persze nem ettek meg, csak beletúrtak. Persze, a szülő csak mosolygott, hogy milyen jól érik magukat a gyerkőcök. Ha csak magunk lettünk volna az étteremben, és táncos mulatság lett volna,akkor lehet, hogy nem zavar, de így, hogy a többi asztaltól a megvető pillantások jöttek felénk a gyerekek viselkedése miatt, így azért gáz volt (teljesen megértem, mert ők sem azért fizettek, hogy óvoda legyen körülöttük)
Ha van hozzá tér, hogy bohóckodjanak és ezzel nem zavarnak másokat, akkor jöjjenek, de ha már inkább zavaró a jelenlétük, mintsem aranyos, akkor tényleg necces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!