Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szabad/kell/lehet alkudni a szolgáltatók áraiból?
Egyes vagyok...
Üdv!
Miután eddig 17 levelet kaptam, hogy igaz-e amit leírtam...közlöm, hogy nem!
Azért hazudtam egyet, hogy mindenki szembesüljön vele, hogy mennyit ér ez a weblap.
SEMMIT.
Nem alkudtunk. Árajánlatot kértem, és ami sok volt, azt hagytuk. A lényeg, hogy pontosan írd le, hogy mit kértek, mert zenekarnál sem mindegy, hogy hajnali 1-ig van buli, vagy reggel 7-ig, az étteremnél sem , hogy hagyományos menüt akarsz, vagy kaviárral töltött jérce sültet.
A szállásnál kérdeztem rá a csoportos kedvezményre, az számítható max alkudásnak.
???? első????
ez újdonsg ezek szerint egyeseknek?
egyébként mindenkialkuképes..hiszen erről szól az árajánlat...
a 2 véleményével ellentétben a jó vőfély, zenész..stb enm fix áron dolgozik, hanem az adott lagzi függvényében.
(nem mindegy, hogy a vőfély pl 50 emberrel vagy 200-zal foglalkozik, hogy milyen messze kell menni, hogy az adott helyszínek mennyire vanank egymástól, hogy reggel 10re kell menni, vagy csak 3 kor kezdődik..
fotós ugyancsak így...stb
mi is kaptunk fotóra 100- és 300E árajánlatot is...
előbbmegkérdezték mik az igények, és annak megfelelően állította össze aszolgáltató
Lehet alkudni, de ez helytol fugg. Egy negy csillagos etteremben biztos nem fogsz tudni alkudozni.
VISZONT : szakacsno, zenekar, vofely ezek tuti alkudhatoak $ :)
Én nem tartom jó ötletnek az alkudozást. Az adott szolgáltató azért annyit kér azért a munkáért, mert annyiért akarja elvállalni, illetve annyiért el tudja magát adni. Ha neked ez sok, akkor keress mást, ha mégis azt szeretnéd, akitől az ajánlatot kérted, akkor viszont fizesd meg. Ez a két lehetőség van. Alkuba nem nagyon szoktak belemenni, sőt, sokan sértőnek is érzik, hiszen ez olyan, mintha azt mondanád nekik, nem ér annyit a munkájuk, hogy megfizesd őket. Vagy az adott embert szeretnéd a munkára, és akkor fizesd őt ki, vagy ha nem fontos a személye, hanem az ár, akkor keress olcsóbbat.
Az egyetlen alkuképes terület talán a szálloda, akik több szoba foglalása esetén általában adnak kedvezményeket is.
5 ös cvagyok.. Egyébknt benen dolgozom..:):)
De jó, hogy a többsé szerint megkapom azt amit én kitalalok, de nem így van:)persze van ami alá nem megy az ember..de egyezkedni lehet..
/ a Tescoban is alkuképes az ember, ha valami nem tetszik neki, főleg drágább terméknél, vagy pl műszaki cikk üzletben( jelen esetben olcsóbban vettem objektívet, mert nem csak egyet hanem 2-t és meg mast is vettem, kaptam 10%ot, ami ebben az esetben 10e-es nagyságrend../
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!