Az internet szolgáltatók honnan kapják az internetet?
Ha jól tudom a magyar internetszolgáltatók pl. a BIX-en (Budapest Internet Exchange) keresztül tudják felvenni egymás hálózatával a kapcsolatot.
Egyébként minden országban van egy bizonyos "gerinchálózat", ez az adott ország leggyorsabb sebességű internethálózata, és ide az internetszolgáltatók, valamint nagyobb szervertermek vannak csatlakozva. Ilyen, ha jól tudom, Budapesten és Nyíregyházán (?) van.
Egyébként nem igazán van úgy az az eset, amit leírtál a kérdés leírásában, ugyanis ha a két gép nem közvetlenül kommunikál, hanem egy 3. szerveren keresztül, akkor már minden adat átmegy azon a szerveren, ami nem biztos, hogy ugyanannál a szolgáltatónál található.
Ha mégis közvetlen (p2p) módon kommunikálnak, akkor lehetséges, de ezt nem tudom egészen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!