Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyibe kerül átlagosan egy 50 fös esküvö (zenekar nélkül, csak a vacsora) egy olcsobb étteremben semmi extrával vidéken?
ja! nálunk volt, aki ilyen okból nem jött el. nem erőltettük, mert nem akartuk, hogy kellemetlenül érezzék magukat, vagy az legyen, hogy mégis adnak (egyszerűen mert önzetlenek, aranyosak na) pedig jobb helyen van náluk.
és volt olyan is aki eljött (tudtuk, hogy nincs munkája, stb.) mondtuk neki, hogy nem kell semmit adnia. így is tett, ebből sem volt semmi gond.
szóval én csak leírtam, hogy mik a tapasztalataim, mire lehet számítani.
ha mindenki nyugdíjas a családban, arra az esetre nem vonatkoznak a leírtak
Na igen, ezt a hozzáállást utálom nagyon.
Az esküvőmön boldog akarok lenni, és akkor vagyok boldog, ha mindenki ott van akit szeretek.
Tehát igenis akkor is jöjjön el akit meghívok, ha nem tud adni egy fillért sem! Nem azért hívom, hogy fizessen!
Ez pedig szerintem irreális, hogy mindenki fizesse ki a saját fogyasztását.. Most számoljuk az esküvőt, és itallal, kajával mindennel együtt kb. 10.000Ft / főre jön ki. Namost hol fog minden család adni (2felnőtt 2 gyerek) alsóhangon is 40.000Ft -ot?! ez teljesen irreális elvárás..
Mi sem tudnánk odaadni egy esküvőn a családunk össz havi fizetésének 25% -át..
Az eredeti témához pedig.
Nekünk kb. 700.000Ft -ra jön ki 60felnőtt+10 gyerek esküvő.
Polgári, templom, kaja, pija(mi visszük), torta, fotós, zenekar.
Annyi, hogy a menyasszonyi/vőlegényi ruha már megvan, az nem kerül pénzbe, sütit meg hoznak a vendégek, csak tortét veszünk.
15:35 vagyok
6000/főre jött ki a kaja-pia 2009 nyarán. nálunk is volt aki nem tudott adni semmit, volt aki többet adott. de az átlag 6000 kijött. én sem a pénzért csináltam. csak leírtam a tapasztalatom a kérdezőnek
Nekünk most lesz az esküvő, 20-25 fő max. Egyszerű esküvő lesz, de már mi is jócskán több százezres összegnél tartunk, mert a sok kis apróság bizony megnyomja a költségeket. A ruha, a sok virág, a rengeteg sütemény és hasonlók. Ha csak rólunk lenne szó, nem is lenne olyan sokba a süti, de sajnos falun lesz a nagy nap és ott illik mindenkinek kóstolót vinni, különben nagyon a szájára vesz a falu, ezért kerül nagyon sokba.
Engem picit felháborítanak az ilyen szokások, hogy ilyen terhet tesznek az emberek vállára, hogy elvárnak dolgokat, pedig van elég kiadása a családnak. Még azt is meg akarták szabni, hogy a templomba milyen virágot vigyünk, és megemlíteném, hogy az egyik legdrágább fajtát, persze azért ebbe már nem megyünk bele, nem vagyunk normálatlanok.
Étteremben én is 5000-10000 Ft/Fő-vel számolnék, de sok helyen ebben már benne van az ital is úgy tudom. Hát végig kell járni az éttermeket és árajánlatot kell kérni!
Mondjuk mi háznál tartjuk, mi nem étteremben, hanem mi főzünk, sütünk, csak a pogit, sütit, tortát, ilyeneket rendelünk készen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!