Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Két év múlva lesz az esküvőnk. Már szervezem. Mit lehet ennyivel korábban már szervezni?
Régebben 6 hónapnál korábban nem lehetett időpontot foglalni az anyakönyvvezetőnél, most már nincs ilyesmi, mi 7 hónappal előtte foglaltunk, és aznapra már csak a legkorábbi időpont volt a szabad, mondta az anyakönyvvezető, hogy vannak 2 évvel későbbre is már lefoglalt időpontok (Balaton parti település).
A másik a hely, amit nem árt időben lefoglalni, tényleg vannak helyek, ahol előfordul, hogy valaki több mint 1 évvel előtte lefoglalja. Mondjuk általában 6 hónapnál korábban ezzel nincs gond.
A többi később is megoldható általában.
"És nem vőféNY, hanem vőféLY!!!! Te jó ég..."
Kicsit műveltebb lennél, akkor tudnád, hogy a vőfény alak is elfogadott és használt, bizonyos tájegységekre pedig kifejezetten jellemző. Sőt valamikor saját magukat hívják vőfénynek.
Nézelődni és tervezgetni lehet, de konkretizálni nem nagyon.
Én egy kicsivel több, mint egy évvel korábban áltam neki. Volt olyan szolgáltató, aki mondta, hogy lefoglalhatjuk, de árat csak félévvel az időpont előtt fog mondani (nagyságrendet se volt hajlandó). Éttermek is csak kb. árat fognak mondani, vagy ideit. Egy helyet találtunk csak, akik azt mondták, ha idén kötjük meg a szerződést, akkor az idei áron biztosítanak mindent jövőre is, többiek ódzkodtak, hogy majd csak ősszel-télen tudnak árat mondani.
Körülnézni, kalkulálni, gyűjtögetni érdemes, de másba belevágni még túl korai.
UI: Minket az egy évvel is már csodabogárnak néztek a szolgáltatók.
Az semmi! Egy csaj a munkahelyen nagyban szervezte úgy a jövő májusi esküvőjét tavaly decemberben és idén januárban, hogy még nem is volt menyasszony!!!
Elment esküvőkiállításra januárban, és nekiállt lebeszélni a fotóssal, meghívó tervezővel, videóssal mindent. Hogy ugye X hónappal előre elég, ha szól, milyen árban, stb. Szerencsétlen pasija meg mit sem sejtett erről. XD
Egy pár hónapja felmondó kolleginától pedig úgy búcsúzott el, hogy az esküvőre meg van ám hívva!
Pár hete hallottam, hogy véget ért a lány kapcsolata, idézem: "Oh, hol az már, rég vége!" :D Fura, pedig konkrétan azt is tudta a csaj, hogy ő két év múlva már gyereket szül. Kár, hogy a pasi semmiről sem tudott...
Igazából fejben mindent ki lehet találni. Készíts táblázatot, hogy mire lesz szükséged, árajánlatokat gyűjts be (akár idei árakkal is), és számolgass! Meg képzeld el fejben az egésznek a menetét és próbálj figyelni a buktatókra, hátha eszedbe jut, hogy valami nem kivitelezhető, ami tök jó ötletnek tűnt. Ehhez az is kell, hogy személyesen keresd fel a kiszemelt helyszíneket, éttermeket, templomokat, hogy egyáltalán lehet-e olyat csinálni, amit elképzelsz. Én például olyan helyben gondolkodtam hónapokig, amiről kiderült, hogy nem adnak engedélyt ott szabadtéri esküvőre.
Olvasgass esküvői bakis cikkeket, meg itt a fórumban is sok hasznos infót találsz, hogy mire figyelj. Ha ezekkel kész vagy, lehet, hogy eltelik egy év, és egészen másként képzeled el a nagy napodat. És ne hagyd ki a vőlegényt sem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!