Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Varrattad a menyasszonyi ruhádat?
Most már szinte biztos, hogy varratva lesz a ruhám, de őszintén szólva eléggé félek a dologtól.
Érdekelnének a tapasztalatok:)
Akik kész menyasszonyi ruha tervvel mentek varrónőhöz, hogy sült el? Nem izgultatok nagyon, hogy mindent megértette abból amit szeretnétek? Olyan lett amilyennek szerettétek volna?
Nekem a mamám varrta, és szuper lett.
Olyan varrónőt keress, aki jól tud varrni.
Igen. Én terveztem a ruhát, ő varrta. Én is tudok varrni, de egy ilyen ruhát nem mertem bevállani egyedül.
De igen, izgultam, mert elég butácska volt szegény varrónő, amellett viszont iszonyúan fafejű. Legalább húszszor mentem hozzá próbálni, mindig nyavalygott, hogy ez se jó, meg az se jó és közben állandóan arról áradozott, hogy ő milyen csúcsszuper a szakmájában és méltatlanul bánnak vele.
Nagyon szűkre vette a mellvarást, "mert az úgy szép", nagyon erősen spórolt az anyaggal - aminek az lett a következménye, hogy pár év múlva a varrások menntén egyszerűen felfoszlott az anyag és az egész ruha tönkrement. KI kellett dobnom.
Sajnálom, hogy nála varrattam, de mások ajánlották, hogy milyen szuper, pénzem nem sok volt, így elfogadtam. Biztos vannak jobb varrónők is, csak én kifogtam egy nem túl jót.
Hogyne izgultam volna, de már az első beszélgetésből kiderült, hogy érti mire gondolok. Anyagot is jött velem választani. Nagyon jó emlék maradt a készülődés ezen része. Profi varrónő. Beleláttam a munkafolyamatba, a próbák is tök jók voltak.
Most a tesóm fog ugyan ebben a ruhában esküdni és visszavittem átalakíttatni, most is tökéletes munkát végzett.
2.
Pár év múlva?
Így kihasználtad? :-)
Nekem volt egy elképzelésem, a varrónő meg is értette mit szeretnék, bele is fogtunk a varrónővel. Csak közben kiderült, hogy nem lehet úgy megvalósítani, ahogy gondoltam, és végül maga a varrónő beszélt le és mondta, hogy inkább szépen rámigazít egy kész ruhát.
(pl. nem volt az egész városban pont olyan tüll, ami szépen tartotta volna a szoknyát, nem volt olyan csipke, ami megfelelt volna stb.) Nem mertem kockáztatni, hogy nem olyan lesz, mint amilyent elképzeltem. A kész ruha visoznt teljesen egyszerű volt, ahhoz a varrónő készített ruhaanyagból virágdíszeket és feltűzte a ruhára, így lett egy szépen rám illő egyedi ruhám.
Én is varratom, nem mondom, meg is van az ára (egy közepesen drága bérlés + 25%-ot képzeljetek el, de legalább az enyém). Csak profikra szabad rábízni magad, mert ha nem jön be, akkor kidobott pénz és idő volt, nem tudhatod, hogy tudsz-e másikat szerezni a nagy napig (ha az utolsó pillanatban készül el) és egyébként is...
Sok próba szokott lenni, legalább 5, ezért már az elején látni fogod, ha nem jók az anyagok, vagy nem olyan, amilyennek szeretnéd, esetleg a varrónővel nem tudsz megegyezni a ruha kapcsán. Inkább a foglalód bukd, mint a teljes árat! Előtte érdemes próbálni néhány ruhát, hogy lásd, egy hasonló fazon, mint amit kinéztél, hogyan állna rajtad. Az izgulás persze megvan, én csak most fizettem ki az első részletet a varrónőnek, hogy az anyagok és a kezdeti költségek meglegyenek, messze a finis, főleg mert még több, mint 1 évem van, de a kinézett ruhát nem lehetett beszerezni. Túl régi modell (minden kölcsönző kiszórta már). :D
Vannak barátnőim, akik varratták, mindenki maximálisan meg volt elégedve vele, de tutira is mentek, csak olyanhoz mentek, akinek látták már munkáját és tudták, mire számíthatnak tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!