Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy tegyem jobbá a nagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tegyem jobbá a nagy napunkat így?

Figyelt kérdés

Elég rossz a kapcsolatom a szüleimmel, konkrétan nem tudnak róla, hogy eljegyzett a párom, arról még úgysem, hogy már augusztus közepén házasodunk.

Anyám alkoholista, apám meg egy megkeseredett, idegbeteg ember, aki a munkába menekül, a családi események pedig hidegen hagyják. Nem terveztem meghívni őket emiatt.

Egyszerű polgári szertartásunk lesz, másra nem akartunk költeni. Két tanú, húgom, egy jó barát, és egyelőre párom szülei.

Nagymamámon gondolkodtam, de nehézkesen mozog. Ráadásul elég érdekesen reagálta le az esküvőnk hírét, és ez azóta sem lett jobb...

( http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__nagyszulo..

Nem azt fontolgatom, hogy mégis jöjjenek a szüleim, csak hihetetlenül bánt, hogy ilyen a családom. Eddig azt hittem, túl tudok lépni ezen, nem fogom számkivetettnek érezni magam, de nem így történt.

Mivel kéne vigasztalnom magam? Persze még mindig azt mondom, nekem a lényeg, hogy jogilag összetartozzak a párommal, és sosem vágytam nagy pompára, annyira idegen tőlem. De ha pl. egy szombati napon hallom a sok dudáló kocsit az utcán, könnybe lábad a szemem.

Nem tudom, hogyan lehetne jobb? Ti mit tennétek EBBEN a helyzetben?

2014. jún. 7. 20:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Neked az jutott ami, felesleges azt nézegetni, hogy másnak mennyivel jobb minden, ez mindenre igaz: családi kapcsolatok, pénz, bármi. Neked ez van, ezzel kell kibékülnöd és nem bőgni azon, hogy másnak milyen szép nagy esküvője van és szerető családja, sosem tudhatod, hogy mi van amögött a szerető család mögött..........lehet, hogy semmivel sem jobbak ott sem a kapcsolatok, mint nálad, csak ők a pompával takarják a már régen megromlott kapcsolataikat. Szereted a párodat? Akkor ezzel vigasztald magad, az esküvő kettőtökről szól, nem a rokonságról. Szerintem a nagymamádat hívd meg, legalábbis én meghívnám, őt ne bántsd meg, nem adott okot erre, csak viccelődött.
2014. jún. 7. 21:10
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem is haragból nem hívnám meg, csak elgondolkodtam, ő akarna-e egyáltalán jönni? Mindegy, mindenesetre én meghívom, aztán mond, amit mond.

Persze, hogy szeretem a párom. És akarjuk ezt az egészet. Mostanában kezdett el kattogni az agyam. A pompát, a nagy esküvőt nem irigylem senkitől. Tudom, hogy nem nekem való lenne. Azt irigylem, ahol tényleg van szerető család.

2014. jún. 7. 21:18
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon-nagyon hasonló helyzetben vagyok. Ahogy olvastam a kérdésed, egy pillanatra azt hittem én írtam ki (alvajáróként vagy nem tudom), vagy valaki a nevemben.

Az első válaszoló tanácsánál nincs jobb. Engem is zavart ez a dolog az elején, de csak egy kicsit. Nekünk ez jutott, ezt kell elfogadni. Sajnos nem változtathatod meg.

Azt az energiát, amit a bánkódásra fordítanál inkább használd arra, hogy a pároddal boldog, összetartó családot hozzatok létre. A negatív példa már ott van előtted, tudod, mit kell elkerülni.

Sok boldogságot!

2014. jún. 7. 21:18
 4/6 A kérdező kommentje:

"Azt az energiát, amit a bánkódásra fordítanál inkább használd arra, hogy a pároddal boldog, összetartó családot hozzatok létre."

Pontosan ezen vagyunk. :) Egy porontyot szeretnénk, és neki mindent megadni. De nem tárgyi javakat (legalábbis azt ésszerű keretek közt), szeretetet. Páromnak sem volt túl boldog a gyerekkora. Nem akarjuk azt a leendő gyerekünknek, ami nekünk volt.

Köszönöm a válaszaitokat!

2014. jún. 7. 21:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Abból kell kihozni a legjobbat, legszebbet ami van. Ha mások csicsás esküvőjét látod nem tudhatod soha hogy milyen emberi drámák és játszmák zajlanak a háttérben. A mai világban nem is tudok igazi emberi problémáktól mentes esküvőről. A lényeg hogy a ti esküvőtök számotokra gyönyörű és emlékezetes legyen. Én egyébként a helyedben a szüleidnek is adnék meghívót. Elmondanám nekik hogy nem kérek semmit. Megtisztelnek a jelenlétükkel ha eljönnek , és akkor is szeretettel fogok rájuk gondolni ha nem tudnának megjelenni. Az az egy kis papír meghívó lehet hogy sok későbbi neheztelést kiküszöbölne. A nagyidat is elhívnám a helyedben, de elmondanám neki hogy ha megterhelő számára a résztvétel akkor sincs gond.
2014. jún. 7. 21:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Legyen számotokra olyan szép ez a nap amire majd a házassági évfordulókon szívesen emlékeztek minden évben!
2014. jún. 7. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!