Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tegyem jobbá a nagy napunkat így?
Elég rossz a kapcsolatom a szüleimmel, konkrétan nem tudnak róla, hogy eljegyzett a párom, arról még úgysem, hogy már augusztus közepén házasodunk.
Anyám alkoholista, apám meg egy megkeseredett, idegbeteg ember, aki a munkába menekül, a családi események pedig hidegen hagyják. Nem terveztem meghívni őket emiatt.
Egyszerű polgári szertartásunk lesz, másra nem akartunk költeni. Két tanú, húgom, egy jó barát, és egyelőre párom szülei.
Nagymamámon gondolkodtam, de nehézkesen mozog. Ráadásul elég érdekesen reagálta le az esküvőnk hírét, és ez azóta sem lett jobb...
( http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__nagyszulo..
Nem azt fontolgatom, hogy mégis jöjjenek a szüleim, csak hihetetlenül bánt, hogy ilyen a családom. Eddig azt hittem, túl tudok lépni ezen, nem fogom számkivetettnek érezni magam, de nem így történt.
Mivel kéne vigasztalnom magam? Persze még mindig azt mondom, nekem a lényeg, hogy jogilag összetartozzak a párommal, és sosem vágytam nagy pompára, annyira idegen tőlem. De ha pl. egy szombati napon hallom a sok dudáló kocsit az utcán, könnybe lábad a szemem.
Nem tudom, hogyan lehetne jobb? Ti mit tennétek EBBEN a helyzetben?
Nem is haragból nem hívnám meg, csak elgondolkodtam, ő akarna-e egyáltalán jönni? Mindegy, mindenesetre én meghívom, aztán mond, amit mond.
Persze, hogy szeretem a párom. És akarjuk ezt az egészet. Mostanában kezdett el kattogni az agyam. A pompát, a nagy esküvőt nem irigylem senkitől. Tudom, hogy nem nekem való lenne. Azt irigylem, ahol tényleg van szerető család.
Nagyon-nagyon hasonló helyzetben vagyok. Ahogy olvastam a kérdésed, egy pillanatra azt hittem én írtam ki (alvajáróként vagy nem tudom), vagy valaki a nevemben.
Az első válaszoló tanácsánál nincs jobb. Engem is zavart ez a dolog az elején, de csak egy kicsit. Nekünk ez jutott, ezt kell elfogadni. Sajnos nem változtathatod meg.
Azt az energiát, amit a bánkódásra fordítanál inkább használd arra, hogy a pároddal boldog, összetartó családot hozzatok létre. A negatív példa már ott van előtted, tudod, mit kell elkerülni.
Sok boldogságot!
"Azt az energiát, amit a bánkódásra fordítanál inkább használd arra, hogy a pároddal boldog, összetartó családot hozzatok létre."
Pontosan ezen vagyunk. :) Egy porontyot szeretnénk, és neki mindent megadni. De nem tárgyi javakat (legalábbis azt ésszerű keretek közt), szeretetet. Páromnak sem volt túl boldog a gyerekkora. Nem akarjuk azt a leendő gyerekünknek, ami nekünk volt.
Köszönöm a válaszaitokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!