Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bármilyen ruhát rám tud alakítani a varrónő?
Nagyon meg tetszett egy esküvői ruha de nagy rám, nagyon. A nő szerint varrónő át tudja alakítani, de beszéltem egy másik nővel ő azt mondta 1-2 méret oké de ha nagyon nagy a méret különbség csúnya lesz a ruha igaz ? Sajnos nem nagyon vagyok ebben szakértő.
Köszönöm a válaszaitokat
Nem! Nem lehet bármit méretre igazíttatni - illetve lehet, csak nem szépen, és nem is éri meg.
Oka: nagyobb (ahogy a másik hölgy említette, 2-3-4 méret) különbségnél a szűkítők, varrások, hajtások, stb. egészen máshol helyezkednek el más méreteken. Ezeknek egytől-egyig áthelyezése irdatlan munka, kb. annyit tesz, mint újravarrni az egész ruhát. Az ívekből le kell faragni - nyakrésznél pl. jellemzően nem elég csak bevenni a méretkülönbséget, attól még csónakszerűen el fog állni a szabása miatt.
Tehát egy ilyen kísérletnek két eredménye van általában:
- a faluvégi Mari néni azt mondja, ő beveszi neked - ez alatt azt érti, hogy becsípi az oldalvarrásokat meg a derekát, a melleden meg a karodon meg a nyakadon meg hepehupás, össze-vissza húzódó lesz az anyag, mert a Mari néni ahhoz már nem ért.
- egy profi beveszi neked, de többet fizetsz a pepecselős szarmunkáért, mint egy új ruháért.
Köszi a segítséget
:( annyira meg tetszett és sehol nem találtam ilyet, ők is kintről vették. Hízni meg annyit egy nem is tudnék kettő meg nem akarok. Akkor neki állok a keresésnek megint, habár szeptemberig még van időm.
Most megkérdeztem anyut, ő jelmezeket készít, és profi varrónő.
Azt mondta, hogy max 1 méretet lehet bevenni, mert a ruha kialakítása az adott méretre van elkészítve. Szűkítések, kiengedések, varrások, stb. Ha ezeket jóval beljebb kell venni, akkor át kell szabni a ruhát.
nem csak a láthatatlant.
asdfghjkléáűjnng7td6 gt
üdv Köcsi Pityi és Pari Mari
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!