Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A párommal mindketten katoliku...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párommal mindketten katolikusak vagyunk. Ő nem igazán vallásos, de egy református esküvőt el tudna képzelni. Olvastam olyan kérdést, hogy egy katolikus egy református ellen nincs kifogása az egyháznak, viszont nekünk engednék a református esküvőt?

Figyelt kérdés
2008. júl. 29. 22:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! Lesz min gondolkodni...
2008. júl. 30. 12:25
 12/14 anonim ***** válasza:
79%
Ha neked fontos a hited és az, hogy Isten előtt kössetek házasságot, akkor ragaszkodj a katolikus esküvőhöz! Hova vezet az a házasság, ami már a kezdetekor ekkora kompromisszumot kíván tőled? Később is sorra le akarsz mondani a saját elképzeléseidről? És még valami: Szeretnéd, ha a gyermeked is katolikus lenne és megkeresztelnék? Gondolom igen. A házasságban csak akkor lesz sikered, ha következetes vagy és hű maradsz az elveidhez. Szerintem ragaszkodj a katolikus hit szerinti esküvőhöz, de keress egy olyan papot, aki mindkettőtöknek szimpatikus és szerény, de felemelő módon végzi el veletek a szertartást.
2008. júl. 31. 15:44
 13/14 anonim ***** válasza:
39%

Ezek a gondok, ezek a gondok. :)

"Igazság szerint nekem lenne fontos, hogy Isten előtt is fogadalmat tegyünk."

Mivel kezdődik János evangéliuma? Kb idézve, meg fordítása is válogatja: "Kezdetben vala az Íge és ez kezdetben Istennél vala, és Isten vala az Íge. Minden az Ígéből lett és nélküle semmi sem lett ami lett..."

Akkor hol van az Isten? A templomban? Ott is van. Mindenhol van, benne vagyunk, és Ő alkotja a monitort is, amin ezt olvasod, a fényt is, amivel látsz, a szemedet is amivel látsz, a szívedet is, amivel érzel. (Jó, nem a szíveddel érzel, de ez olyan költői.)

Édes Istenem, házassági fogadalmat szeretnék tenni, esküszöm hogy ... stb. Pont. A fogadalom a lényeg, nem a helyszín. (Szerződést kizárólag irodában írunk alá? Nem, a McDonald's-ban is aláírhatjuk, attól az még szerződés.)

Az a lényeg, hogy mit éreztek és hogy a döntéseteket kinyilvánítjátok Isten és egymás előtt, aki mivel mindent Ő alkot, mindenhol ott van. Nem is tudod megoldani, hogy ne előtte csinálj valamit.

2008. aug. 13. 10:14
 14/14 anonim ***** válasza:
78%

Mi mindketten reformátusak vagyunk és úgy tudom, hogy legalább az egyik félnek reformátusnak kell lenni. Elég, ha meg van keresztelve, nem közelező a konfirmálás. Irta itt valaki, hogy kell.

Mivel rendszeresen jártunk templomba un. jegyesoktatás sem volt.

És a református szertartás abban különbözik a katolikustól, hogy itt nem kötnek házasságot a felek, hanem a már megkötött házasságot áldják csak meg. Ez a lényeges különbség a katolikus és a református között. És szerintem az eskü elmondása nagyon romantikus és szép.

2008. szept. 1. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!