Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen szokásokról tudtok elhunyt apával kapcsolatban esküvőn?
Nővérem házasodni készül és édesapánk 3 éve elhunyt. Édesanyánknak lett egy élettársa aki szívét lelkét kiteszi az egész családért. A házasságkötő terembe őt gondoltuk h. mellé üljön. De viszont hallottunk olyanokat h. az örömanya mellé gyertyát kötelező rakni mert elhunyt az örömapa.
Mit tudtok mi a szokás ilyenkor?
Ha anyukádnak van új párja és ráadásul jól is kijöttök vele, elég hülyén nézne ki, ha nem ülhetne anyukád mellé és egy üres szék lenne ott. És akkor anyukád párja hol lenne?
Egyébként nincsenek kötelező szokások. Szerintem ezt az üres széket akkor szokták alkalmazni, ha nincs az anyukának párja.
Én azt hallottam még, hogy másnak kiviszik a menyasszonyi csokrot a sírra, vagy külön csináltatnak erre a célra egy csokrot és azt viszik ki.
En olyat hallottam hogy uresen hagyjak a helyet mellette..
pl jobb oldalt ulhet az elettarsa es baloldalt pedig egy ures szek marad.
Ratesznek egy fotot a szekre es gyertyat gyujtanak,aznap vagy masnap kiviszik a sirra a menyasszonyi csokrot.
Semmi sem kotelezo ahogy ti szeretnetek.
Elore is sok boldogsagot :)
Semmi nem kötelező, erről a gyertyás szokásról még nem is hallottam. Biztos van ilyen szokás valahol, de semmiképp nem kötelező.
Nálunk semmi ilyen szokás nincs, nem szokás a gyászt belevonni az esküvőbe.
De hallottam és láttam már olyat, hogy egy széket üresen hagytak az elhunyt tiszteletére. Viszont ilyen helyzetben én nem ezt választanám.
Egy külön készített csokor a sírra az esküvő előtti nap, vagy az esküvő után egy szép és meghitt gesztus lehet, ráadásul nem is "tukmálja" a gyász a násznépre, akik közül talán többen nem is ismerték édesapádat.
Ti tudjátok, ne másokra hallgassatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!