Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti mit szólnátok, ha a menyass...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit szólnátok, ha a menyasszony és a vőlegény ezen okokból tételesen felsorolná, hogy mit "kérnek" nászajándékba?

Figyelt kérdés

Most lesz nemsokára az esküvőnk. Mindketten szegény családból jövünk, de sok év kemény munkájával azért sikerült már feltornázni magunkat anyagilag egy kicsit :) Az egész lagzit mi álljuk, senkitől nem kértünk segítséget, nem is tudnának segíteni. A lagzin csak a szűk család lesz kb 50 fő (igen, ez a szűk család). Igazából az elejétől kezdve idegeskedünk azon, hogy a családjaink (beleértve szülők, nagyszülők, testvérek) nem állnak jól anyagilag, van, aki napról napra él, és igazán nem akarjuk őket kellemetlen helyzetbe hozni a pénz miatt, mert mi tényleg nem az ajándékok miatt szervezzük ezt az egészet. Sajnos tudom hogy van aki még 5000 ft-ot sem tud nélkülözni és nem is várom el tőle! Falusiak egyébként mindenki.

Azt találtuk ki a vőlegényemmel, hogy senkit ne hozzunk kellemetlen helyzetbe, a meghívón, versikébe foglaljuk, hogy nem kell pénz, sem drága cuccok, mert mindenünk megvan a közös élethez, de ha mégis adnának valamit, akkor itt van a lista, mi hiányzik még a boldogságunkhoz.... És akkor itt tételesen felsorolnánk tudatosan olcsó dolgokat, amik tényleg jól jönnének, de pl a 22.800 forintból élő nagymama is meg tudja venni. Pl konzervnyitó (tényleg nincs), serpenyő, fényképalbum, törölköző, napernyő meg ilyen maximum 5000 forintos dolgok. Természetesen ezeket a dolgokat magunknak is meg tudnánk venni (bár azért egyben sokba kerülnének), de amúgy tényleg örülnénk is nekik! Sértésnek venné szerintetek a család, vagy nagy kő esne le a szívükről? Szerintetek gáz ez? Tényleg csak a család lesz jelen.

2014. máj. 22. 14:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

Nem feltétlenül. Ez hülyeség. Minek kérjenek gofrisütőt meg kenyérdagasztót, ha egyszer apróságokra van szükségük?

Érezd magad akkor szánva, mert nem vehetsz Herendit.

2014. máj. 22. 17:21
 12/23 anonim ***** válasza:
83%

A listával semmi gond nincs, itt ahol élek tényleg megszokott, hogy elmennek 1-2 üzletbe, összeállítanak egy kívánságlistát, és a násznép arról válogat.

A kunyerálós verstől viszont a hányinger tör rám, kérlek, csak azt ne :(

2014. máj. 22. 17:59
 13/23 A kérdező kommentje:
Ja nem kunyerálós verset akartam, hanem épp, hogy milyen boldogok vagyunk, hogy már mindenünk megvan, szóval ezt akarom a verssel éreztetni....
2014. máj. 22. 18:02
 14/23 anonim ***** válasza:
95%

Láttam olyan esküvőt, ahol a pár felsorolta hónapokkal az esküvő előtt, hogy mit szeretne kapni, majd a vendégek a tételeket áthúzták azzal, hogy ki ezt, ki azt vállalja (így pontosan tudták, hogy mindent meg fognak kapni a listáról).

Jól működött, bevált.

2014. máj. 22. 18:11
 15/23 anonim ***** válasza:
36%
Kunyerálós vers amit írtál. "Nem kell pénz, de vegyetek ezt-azt!". Nem a meghívóba való. Oda írd szépen azt, hogy meghívod őket...
2014. máj. 22. 18:13
 16/23 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem tök jó! Abszolút nem gáz! Csak nehogy 10 konzervnyitó, meg 20 fényképalbum legyen a vége. :D
2014. máj. 22. 19:30
 17/23 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon jó ötlet! Egy tanács: egy megbízható barátot, családtagot bízzatok meg ennek a dolognak a koordinálásával, a kihúzós lista jó ötlet. Nála lehessen előre jelezni, hogy ki mit szeretne vinni, venni. Így nem lesz 20 konzervnyitó. Több tárgyat adjatok meg, mint ahány család lesz az esküvőn, hogy mindenki tudjon választani! Sok boldogságot!
2014. máj. 22. 19:50
 18/23 anonim ***** válasza:

A nászajándék-lista létező dolog, egyszer én is vezettem barátnőm esküvője előtt.

Benne volt a nevem és a telefonszámom a meghívóban, a vendégek felhívtak, megmondták kb. mennyit szánnak az ajándékra, 2-20.00 Ft-ig szerepeltek tételek a listán, és én szépen kipipáltam, ami már 'elkelt'.

Remekül működött a dolog, mondjuk ők teljesen a nulláról kezdték a közös életet, ágynemű, vízforraló stb. is voltak a listán.

2014. máj. 22. 20:41
 19/23 anonim ***** válasza:
Az én véleményem szerint a lista maga nem gáz. De a versike meg a lista a meghívóba foglalva az, sztem nem oda illik. A versikéket alapból sem szeretem a meghívókon, annyira tönkrevágják az ünnepi hangulatát, ráadásul a kedvesnek tartott vers általában olyan, mint amilyet egy 8éves írna, gagyi. Ráadásul meghívóba ezt nem is illik sztem beleírni. Mellékelve más a helyzet, de ott is jobb, ha diplomatikusan meg van fogalmazva cukiskodás nélkül.
2014. máj. 22. 22:50
 20/23 anonim ***** válasza:

Meghívóba ne tegyetek ilyet.

Inkább a disznótoros szervezőjének adjátok át a dolgot,majd ő segit,megkapja a listát és összesezrvezi.

Aztán akinek nem tetszik,az vesz drágábbat,vagy telepakolja pénzzel a fényképalbumot...

2014. máj. 23. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!