Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvő, ajándékok, pénz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvő, ajándékok, pénz témaköre! Hogy kérnétek, hogy ne legyen "gáz"?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz az esküvőnk, meg kellene fogalmazni valami frappáns szöveget, hogy a rokonság, barátok, ha tehetik, ne pohárkészletet, mikrót hozzanak, mert mindkettőnknek külön-külön is önálló háztartása van már, mindennel ellátva.. De direktben pénzt kérni nem szeretnénk, bár legjobban most arra lenne szükségünk.

Szokás mifelénk a menyasszonytánc is, meg külön a gratulációkor az ajándékok osztása..

2014. ápr. 9. 12:15
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
100%

amikor elvittük a meghívókat, akkor rákérdeztek, hogy mit szeretnénk.

nálunk is szokás a menyasszonytánc, mi arra egy kaparós sorsjegyet kértünk.

2014. ápr. 9. 15:23
 12/21 anonim ***** válasza:
Nálunk mindenki megkérdezte mit kérünk, akkor elmondtuk, ahogy azt is, hogy menyasszony táncnál dobják be. Nekem nem lett volna pofám ilyen verset írni, erőltetett. Szinte mindenki odaadta külön a pénzt, és a menyasszonytáncnál is dobtak be.
2014. ápr. 9. 20:14
 13/21 anonim ***** válasza:

nem tudom, miért vagytok úgy kiakadva, hogy '2x pénzt kérni'... szerintem nem ismeritek, hogy ez a 2 alkalom hogy néz ki, de leírom:

van az 'eladó a menyasszony' rész, mikor borítékkal sorbaállnak (vagy az ajándékkal), mikor sorrakerül a borítékot bedobják egy kosárba (felénk ezt vagy a tanúk vagy az örömanyák tartják), ha ajándékot hoztak, azt pedig leteszik az oda elhelyezett asztalra. Aztán mennek, táncolnak az ifjú párral. Mikor mindenki sorrakerül, utoljára a 'kosártartók', vagyis pl. az örömszülők táncolnak a párral, mikor is a rokonok megdobálják őket aprópénzzel, régen 1-2forintossal, lényeg, minél kisebb legyen. Ekkor kell szerezni egy seprűt és összeseperni az aprót, amit a család fiatalabb férfitagjai megpróbálnak minél nehezebbé tenni.

Szóval a borítékba megy az ajándék teljes összege, majd kb.500ft a tánc végén a dobálásba.

Válasz:

Általában megkérdezik vagy tőletek, vagy a szülőktől. Akit írtál, hogy mi minden összejött az esküvőjén, ott jelezte a pár valahogy, hogy nem szeretne ajándékot?

Ebben az esetben érdemes lenne valahogy jeleznetek. A meghívóba sztem nem kellene beleírni, de szóban jó lenne valahogy.

2014. ápr. 9. 21:07
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mindenki megkérdezte,hogy mit kérünk nászajándékba nem írtuk bele a meghívóba. Én nem írnám bele a meghívóba, aki egy kicsit is gondolkozik rájön,hogy ha két háztartásból mentek a házasságba pénz kell.
2014. ápr. 12. 11:17
 15/21 anonim ***** válasza:
én elmondanám ezt a szüleimnek és a legjobb barátomnak és megkérném h adja tovább h csak menyasszonytánc lesz ne vegyenek semmit
2014. ápr. 27. 18:39
 16/21 anonim ***** válasza:

Senki nem kérdezett rá amikor a meghívót átadtátok,hogy mit szeretnétek?

Nálunk mindenki megkérdezte.

2014. ápr. 28. 14:40
 17/21 A kérdező kommentje:
Sok embernek nem tudtuk személyesen átadni.. sokat postáztunk. Meg van egy csoport, ahova "csak" elektronikust küldtünk ki, mailen..
2014. ápr. 28. 14:45
 18/21 anonim válasza:

Kérünk Titeket, hogy ne vegyétek zokon!

De hogy ne halmozódjon öt edénykészlet, ennek elkerülése végett, amit ajándékba szántok,

inkább borítékban kezünkbe adjátok! Ígérjük, hogy nem vész majd kárba,

előbb utóbb befektetjük egy kisbabába. Mi ezt írtuk a meghívóba:) mindenki mosolygott rajta és nem vették rossz néven

2014. máj. 11. 17:18
 19/21 anonim ***** válasza:
Ne haragudjatok, hogy kérdéssel válaszolok a kérdésre, de ti kiket hívtok meg, hogy nincsenek maguktól is tisztában azzal, hogy nem vagytok már 18 évesek, mindkettőtöknek saját berendezett életetek volt, mielőtt összekerültetek, és semmi szükségetek olyan dolgokra, mint egy harmatos ifjú párnak, akinek még egy kanaluk sincs??!!Vadidegeneket utcán szembejövő embereket? Azért családon belül ezt szokták egymásról tudni az emberek, főleg, ha még beszélő viszonyban is vagytok, vagy legkésőbb a meghívó átadásakor rákérdeznek. Ha szelektáltok az ajándékok között, legalább legyen annyi bennetek, hogy a szemébe mondjátok annak, aki nem gondol arra, hogy két berendezett háztartás mellett nem kell már kávéfőző, bár szerintem ilyen körülmények között azért a normálisabbja úgyis gondol erre, aki meg a 20. tányért viszi, az a lejmolós versike mellett is azt vinné.
2014. szept. 1. 21:10
 20/21 A kérdező kommentje:
400 fős esküvő volt, én, a feleségem rokonságának a felét nem is ismertem és dettó..
2014. szept. 1. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!