Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti, hogy oldottátok meg? Ilyen feltételek mellett mennétek egyáltalán?
A vőlegényem unkatestvérének most lesz az esküvője. Nem vagyunk túl jó viszonyba, ráadásul Ők debreceniek, mi pedig Szombathely mellett lakunk. Először úgy volt megbeszélve, hogy az utazás felét fizetik, és a nagyszülőknél alszunk.Aztán úgy nem volt jó, mert a srác testvérének, a pasijának, a szülei alszanak ott. Már ezen kicsit kiakadtunk.Egy részt ők nem rokonok, más részt kb.50 km-re laknak Debrecentől.
Aztán kitalálták, hogy akkor sátort csinálnak azoknak, akiket nem tudnak elszállásolni.Április elején sátorba aludjunk 500km utazás után, két kisgyerekkel, más családokkal együtt! Na, jó.. inkább azt mondtunk, majd veszünk ki egy olcsó szobát.
Két hete elküldték az ajándéklistát.Azt hittem lefordulok a székről, olyanok voltak, hogy szoligép,jakuzzi, plazma tv, stb rajta. Mikor telefonba mondtam, hogy "hát, mi egy kisebb ajándékra gondoltunk", vérig sértősve, drámai hangon közölte, hogy akkor nem kell ajándék. Alig egy óra múlva írtak egy üzenetett, hogy akkor 30-50ezret kérnek/fő. Na, itt mondtam azt, hogy én nem megyek! A párom próbál meggyőzni, de úgy érzem direkt aláznak minket.Mi is tavasszal akartunk házasodni, de mivel így túl sok lenne anyagilag a párom családjának, majd csak nyáron fogunk,mert ők kikérték maguknak, hogy nekik még nincs baba, és addig nem is kezdenek családalapításba, míg nincs esküvő! Nekik fontosabb a vőlegény hugának, a pasijának a szülei, mint a saját rokonjuk. A párom viszont régen találkozott a családjával, a gyerekek is vágynak.
Mi lenne a jó megoldás?
Én is hasonló helyzetben voltam, a barátnőm rokonai találták ki az 50 000 forintos ajándékot. Nem mentem el, megmondtam barátnőmnek hogy nem vagyok kíváncsi egy ilyen pénzbeszedős esküvőre, meg 23 évesen nem könnyen csenget ki 50 000 forintot...
23F
Alap utálatból? Mire vonatkozóan? A hozzáállásukkal kapcsolatban, hogy elvárják, hogy fejenként ennyit költsetek rájuk? Vagy azzal kapcsolatban, hogy ezért cserébe rendes szállást sem adnak, kitennének titeket egy ekkora út után sátorba, gyerekekkel? Vagy a vérig sértődésre vobatkozna az utálat, mi szerint nem vagytok hajlandóak jacuzzit venni?
Mert nekem ebből már egy is elég elég lenne, és én nem is leplezném a rosszallásomat, ha utálatnak nem is nevezném, de bizony erre én azt mondanám: Igen drágám, igazad van, valóban valahogy így érzek.
Nincs gond a nagy esküvővel, nincs gond a nagy nászajándékkal, nincs gond, ha az ember megteheti, és szívesen adja. A gond itt az elvárással van.
Azért én meghallgatnám a másik oldalt is, szerintem van a kérdező leírásában egy kis lódítás hogy plazma tévét meg jacuzzit kérnek...
A másik, hogy a kérdező ugyancsak elvárja hogy szállást tegyenek a seggük alá INGYEN.
"A másik, hogy a kérdező ugyancsak elvárja hogy szállást tegyenek a seggük alá INGYEN."
vendégeket hívok az ország másik véréről, legalapvetőbb, hogy gondoskodok szállásról, ha nem tehetem meg nem hívok vendéget az ország másik végéről.
# 23
Nem csodálkozom, hogy hihetetlenül hangzik.Mi magunk is alig hittünk a szemünknek/fülünknek.
Ami a szállást illeti.. szerintem azért áprilisba nem túl szép dolog a családtagokat, két 4 éves kisgyerekkel sátorba altatni, azért, hogy egy vadidegen házaspár, aki egyébként nyiregyházi, nyugodtan tudjon aludni.
Mások se mennek, csak ők nem közeli rokonok.
Szerintem ez az egész oltári ciki. A mi családunkat is úgy kell sajnos összetrombitálni az ország különböző pontjaiból, de nekünk a terveinkben van, hogy a szállást is mi álljuk. Persze nem luxus kategória, de nem is sátor. Én amondó vagyok ha megvan a megfelelő tisztálkodási lehetőség, akkor sem egy olyan hely egy esküvő, ahova szívesen megy az ember egy sátorozós éjszaka után, pláne nem megy szívesen oda vissza a buli után. (Pedig én szeretek kempingezni) Nem tud úgy elkészülni, felöltözni a család, pláne kisgyerekekkel. Sokszor még nyáron is brutál hideg van éjszaka, tavasszal biztos nem kényszerítenék erre senkit. A minimum, hogy legyen mindenkinek egy ágya és egy kis privát helye a családjával, ahol nyugodtan össze tud készülni és tud egy jót aludni.
Ezen felül nem azzal van probléma, hogy az útiköltségeteket nem fizetik ki, mert bár az is sok, ez valahol érthető. Azzal van a probléma, hogy tudják, hogy nem két forint ilyen távolságból elmennetek, plusz fizessetek magatoknak szállást és még azt is elvárják, hogyha méregdrága ajándékot nem visztek, legalább fejenként 30-cal dobjátok meg őket. Milyen ember az olyan, aki a képébe mondja a vendégének, hogy akkor várunk szeretettel, ha ennyit és ennyit hozol? A pofámról lesülne a bőr. Már annak is örülni fogok, ha egyáltalán eljönnek ilyen távolságból és velünk együtt ünnepelnek a vendégeink.
Ilyen feltételek mellett BIZTOS, HOGY NEM mennék el. Ha még is, akkor bizony max annyi pénzt vinnék, amennyit megtehetek és szeretnék adni, nem annyit, amennyit ők mondanak. Ha nem tetszik, máskor nem kell meghívni sehova...
"Más lenne, ha mindenki, akit meghívnak, jó anyagi körülmények között él,"
Egyébként a kifejezetten jó anyagi körülmények között élők, annak ellenére, hogy a vendégek is hasonló kaliberűek, pont, hogy ki szokták kötni, hogy nem kérnek ajándékot, maximum jelképeset (video összeállítás a párról, emlékkönyv-szerűség jókívánságokkal, stb), a vendég jelenléte az ajándék nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!