Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Katolikus nő és református férfi köthet egyházi házasságot? Vagy valamelyik félnek át kell térni a másik hitre? Hogy működik ez?
Figyelt kérdés
2014. febr. 6. 21:21
11/13 anonim válasza:
Nem kell áttérni senkinek, amennyiben amúgy sem állt az illető szándékában. Az ökumenikus házasságkötés lehet bármelyik templomban, és arról szól, hogy a katolikus pap és a református lelkész is jelen van. Így elfogadja mindkét felekezet.
12/13 anonim válasza:
Nekem a dédszüleim voltak különböző vallásúak. Ők csináltak templomi esküvőt, még az 1900-as évek elején, vagy még korábban... A papon múlik minden. És akkor még nem is volt ilyen rugalmas minden. Akkor abban az időben, úgy voltak megegyezve, Hogy ha lány születik a házasságból, az az anyukája vallását viszi tovább, ha fiú, akkor az apukájáét. Én így lettem katolikus, mivel a nagymamám lánynak született és a dédim volt a katolikus. Nyugodtan lehet, meg kell hozzá találni a megfelelő papokat, de szerintem nem lesz kifogása. Sok boldogságot!
13/13 anonim válasza:
Szia,
nem kell áttérni! Bizzatok Jézus Krisztusban és tartsátok be azt, amit mond! Valjátok meg a bűneiteket minden nap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!