Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ilyenkor legyek akaratosabb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor legyek akaratosabb vagy hagyjam az legyen amit ő szeretne? Mert közös nevezőre nem jutunk. Nógrád megyében vagy annak vonzás körzetében árban jó cukrászatot ismer?

Figyelt kérdés
A párommal nem jutok közös nevezőre egyszerű tortát szeretnék, de vtm ben a cukrászdába ott mondták egy 90 db torta 100 000 ft-tól kezdődik. elmeséltem páromnak és közölte annyiért nem veszünk süssek én inkább. Tudok sütni de az nem olyan, és most fogalmam sincs mit csináljak ? akkor bele kötött a virág árába, a virágos szerint 100 000 ftól kezdődik az is. Szeretné az esküvőt de nem érti meg hogy ezek ennyibe kerülnek. Hogyan értessem meg vele ? Nincs nagy el várásom egyáltalán de szerintem az esküvőn nem lehet spórolni. És már kezdek ki készülni mert csak én foglalkozom vele ő meg nem ért meg. De a piáról van szó vagy a ételről vagy a zene karról azon nem kell spórolnom.

2014. jan. 31. 21:41
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
90%
Rengeteg pénz ez tortára. Át akarnak verni, hidd el. Egy szelet torta miért kerülne 1100 ft-ba? Mivel lesz bevonva a torta, arannyal és gyémánttal díszítik? Kérdezz utána más helyeken is. Ne sajnáld az idődet rá.
2014. febr. 1. 12:19
 22/27 anonim ***** válasza:
18%

Egy szelet torta átlagosan 500-600Ft / szelet.Lehet megalkudni, a többség nem teheti meg, hogy mindenből felső ktegóriásat válasszon.Állíts fel egy fpntossági sorrendet és ezalapján döntsd el, hogy mire mennyit költesz.A

ra is igaz, hogy egész napos esküvőre vetítve 120-130e Ft alatt csak feketéző amatőröket találsz jobbára alkalmatlan felszereléssel és elégtelen szakmai felkészültséggel.

2014. febr. 1. 14:48
 23/27 anonim ***** válasza:
6%
Fotográfusról írtam az előzőben csal az autocorrect úgy döntött, hogy a semmire gondoltam. :)
2014. febr. 1. 14:50
 24/27 anonim ***** válasza:
87%

Kedves Kérdező,

tegyél úgy, ahogy a 19-es válaszoló mondta. Telefonálj a cukrászdába, cukrászdákba, és kérdezd meg, hogy az a torta amit kinéztél ballagásra, szülinapra mennyibe kerül. Ne áruld el, hogy esküvői torta kell. Azért mondtam el, hogy én is így jártam, hogy a saját tapasztalatommal tanácsot adjak. Ezen nem kellene megsértődni. Én rendeltem egy "nem esküvői" tortát, aztán otthon rátettem a menyasszony-vőlegény díszt a tetejére. Jóval olcsóbb volt.

2014. febr. 1. 16:27
 25/27 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező!

Ne vegyél ilyen 100.000 Ft-os "gagyi" tortákat, hiszen te ennél többet érdemelsz.

Én sütök neked egyet egymillióért.

2014. febr. 1. 18:34
 26/27 anonim ***** válasza:
22%

Én eleve nem rendelnék olyan helyről, ahol ugyanarra a tortára kétféle árat mondanak, mert minek adjak olyan embernek pénzt a kezébe, aki szemrebbenés nélkül át akart vágni? :)

Nézz szét a környékbeli cukrászdákban, ülj be egy-egy szelet sütire egy barátnőddel, anyukáddal, ebből megfigyelheted, milyen a kiszolgálás, a hozzáállás. Ha minden tetszik, érdeklődj ünnepi tortaárakról, szeletek száma és díszítettség alapján, pl. vigyél fotót az elképzeléseidről. A kivitel és a méret alapján egy cukrász tud már közelítő ajánlatot adni neked.

A virágokkal az a helyzet, hogy sok mindentől függ, mennyi lesz a vége. Ha idényvirágokból kérsz mindent, akkor olcsóbb, ha ragaszkodsz egy adott, drágább virághoz, akkor magasabb lesz a végösszeg. A virágok árán túl számold bele azt is, reálisan mennyi munka lehet az elkészítéssel, a kiszállítással, helyszíni díszítéssel. Ha ezt leosztod a végösszeg ismeretében, beleveszed azt, hogy mennyi lehet az alapanyagköltség, hogy több ember is dolgozott rajta, hogy a textileket utána tisztítani-vasalni kell stb., akkor valószínűleg kijön majd egy adózatlanul 1500 forint körüli órabér, amit egy gyorséttermi takarító is megkeres... :( Tudom, hogy egybe kifizetni nagyon sok egy esküvői dekorációt, de ha mindennek utánaszámol az ember, akkor sajnos nagyon is reális az ár a legtöbbször. Ezt kéne a vőlegényeddel is megértetni. :)

Összességében elmondható az esküvőről, és úgy általában mindenről: ami jól néz ki és főként drágának néz ki, az az is. Csodák nincsenek, egy olyan torta, amin 3-4 cukrász dolgozik, hogy a gazdag cukordíszeket elkészítse kézzel, fénykép alapján, nem kerülhet annyiba, mint egy szülinapi dobostorta, aminek a díszítését már sötétben is el tudná végezni rutinból. :) Ha pedig valaki arról álmodik, hogy az esküvői vacsora terme úgy nézzen ki, mint egy esküvői magazin címlapján, akkor ne legyen fölháborodva, ha nem jön ki 120 ezerből. A nagyobb igények magasabb árakat is jelentenek, ezen szerintem nincs mit csodálkozni vagy felháborodni.

2014. febr. 2. 16:08
 27/27 anonim ***** válasza:

Nézd, én sem cukrászdából rendeltem. Kérdezősködtem, kiderült, hogy pár településsel arrébb volt egy magánház, ahol esküvőkre csinálnak sütiket. Nem cukrászda! 17.000 Ft-ért vettem a tortát, a 6 féle sütivel + a 3 kg pogyácsával együtt volt 57.000 ft a süti. 60 emberre. Igaz, nem pont olyan volt, mint amilyen ez a képen, látszott, hogy nem profi cukrász csinálta, de az utolsó szeletig elfogyott :) A másik, hogy nem tudom, hány főre rendeltek, de mi a 60 főre rendeltünk kb 45 szeletet. most csak tippelek. Vékonyabb szeleteket vágtunk, ami azért még laktat, de voltak sokan, akik dupláztak így is belőle. ne annyi szeleteset vegyetek, ahány vendég lesz, fog jutni mindenkinek. Ez nem jóllakásra való, hanem jelképes. Néhol elkérnek érte, szeletenként egy 1000-t is, ha te is kiszámolod, pl. egy 90 szeletes tortánál kérsz egy 70 szeleteset, már spóroltál 20.000-t. Ez nyilván sarkítva, de érted a lényeget. A dekorról meg annyit, hogy szintén 60 főre, körasztalokkal, székszoknyákkal, asztal - és teremdísszel, külső helyszín feldíszítésével, csokrokkal, kitűzőkkel volt 78.000 Ft a dekorációnk. És azt mondta, csinált volna menükártyát is, illetve a templomot is feldíszítette volna ugyanennyiért, csak azt már nem kértük.

Körbe kell kérdezni. nekünk pl. őket az a hölgy ajánlotta, akinél (szálloda) a lagzit tartottuk. nem bántuk meg.

2014. febr. 4. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!