Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ilyenkor legyek akaratosabb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor legyek akaratosabb vagy hagyjam az legyen amit ő szeretne? Mert közös nevezőre nem jutunk. Nógrád megyében vagy annak vonzás körzetében árban jó cukrászatot ismer?

Figyelt kérdés
A párommal nem jutok közös nevezőre egyszerű tortát szeretnék, de vtm ben a cukrászdába ott mondták egy 90 db torta 100 000 ft-tól kezdődik. elmeséltem páromnak és közölte annyiért nem veszünk süssek én inkább. Tudok sütni de az nem olyan, és most fogalmam sincs mit csináljak ? akkor bele kötött a virág árába, a virágos szerint 100 000 ftól kezdődik az is. Szeretné az esküvőt de nem érti meg hogy ezek ennyibe kerülnek. Hogyan értessem meg vele ? Nincs nagy el várásom egyáltalán de szerintem az esküvőn nem lehet spórolni. És már kezdek ki készülni mert csak én foglalkozom vele ő meg nem ért meg. De a piáról van szó vagy a ételről vagy a zene karról azon nem kell spórolnom.

2014. jan. 31. 21:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
60%
igen, mi is megtehettük volna, de feleslegesnek éreztem, mert az esküvön ugyan nem fog mulni semmi. de hogy válaszoljak a kérdésedre, biztos van valami köztes megoldás. lehet, hogy neked ezek nem nagy elvárások, de ugy látszik neki igen. nem hiszem, hogy ennél akaratosabbnak kéne lenned...és azt sem gondolom, hogy meg kéne vele -értetni-.
2014. jan. 31. 22:43
 12/27 anonim ***** válasza:
61%

Amit írsz, tényleg horror árak...

nekünk 90szeletes torta 20e volt, bevonatos, marcipán virágokkal, az összes virág (hatalmas kocsidísz, hintódíszek, csokrom, 10 koszilánycsokor, 20 kitűző, 2 szülőköszöntő, asztaldísz a házasságkötőbe, egy másik főasztal dísz az étterembe+díszek az asztalokra...) volt 20.000ft anyagáron októberben. Az én csokrom kála, az asztaldísz a polgárim liliom, a koszicsokrok gerbera ill. rózsa voltak.

2014. jan. 31. 22:45
 13/27 anonim ***** válasza:
45%

Az 5-ösnek annyiban igaza van, hogy normál esetben nem kerül ennyibe a torta és a virág. De azzal nem tudok egyetérteni, hogy esküvőre rögtön emelik az árat - bizonyos helyeken így van, más helyeken meg nincs. Az előbbieket el kell kerülni, és kész.

Viszont sok esetben (pl. a virágnál és a tortánál is) jogos az árkülönbség, ugyanis egy átlagos esküvői torta jóval több odafigyelést igényel, mint egy szülinapi (általában jobban díszített, több ízből tevődik össze - persze ha nem, akkor az áremelés sem jogos!), valamint egy esküvőre szinte csak eleve 2-3x-os áron beszerzett, friss és prémium kategóriás virágokat használnak, míg egy szülinapi vagy névnapi csokorra átlagos hozzávalókkal dolgoznak.

2014. jan. 31. 23:00
 14/27 anonim ***** válasza:
77%

"Elnézést 90 szeletesre mondták", hogy "100 000 ft-tól kezdődik"

Ne hülyéskedjünk már!

SZELETENKÉNT TÖBB MINT 1.000 FT ?!

Miből van? Aranyból???

2014. jan. 31. 23:15
 15/27 anonim ***** válasza:
78%
5-ös vagyok. A 13-nak igaza van, hogy jogos az árkülönbség, ha jobban díszített a torta és több ízű vagy ha drágán rendelt virágokkal dolgoznak, csakhogy én direkt ezt akartam kideríteni. Egyszer érdeklődtem a cukrászdában, hogy a szépen, egyszerű fehér virágokkal díszített torta esküvőre mennyibe kerül, mondtak egy x összeget, azután napokkal később visszatelefonáltam és rákérdeztem UGYANARRA a tortára, de ekkor azt mondtam, h csak egyszerű családi összejövetelre kellene, akkor hirtelen UGYANAZ a torta már nem is volt olyan drága. A virágüzletben meg egy ismerősöm dolgozott és mondta, h ha esküvőre rendelem, akkor azt kamuzzák, hogy jajj, hát külföldről jön a virág, azért drága, közben meg ugyanabból a virágból kötik, amit ugyanúgy aprópénzért vesznek meg a helyi virágtermelőktől.
2014. jan. 31. 23:37
 16/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Pásztón voltam a csibe cukrászdába és ott mondták meg mutattak képeket is de a legolcsóbb is 75 000 ft mellékelek egy képet [link] ez 75 000 ft volt dísz nélkül. Sajnálja egy tortáért ki adni. Párom külföldön van 5 hetente jár haza nem nagyon tudom el hívni, mert mikor itthon van pihen inkább nem sokat lehet itthon. Szóval nehéz, de vállaltuk.
2014. jan. 31. 23:52
 17/27 anonim ***** válasza:
96%
Az a nagy helyzet, kérdező, hogy tévedsz! Ez nem egy átlagos esküvőitorta-ár, át vagy b..zva a palánkon... úgyhogy nem a vőlegénynek kell megérteni hogy ezek igenis ennyibe kerülnek, hanem neked kell megérteni, hogy ezek NEM ennyibe kerülnek, és ellátogatni még egy pár cukrászdába, és ajánlatot kérni ott is. virágos szintén. ez olyan mintha egy pohár tejfölt 5000 Ft-ért akarnál megvenni... nem nagyok az igényeid? hát képzelem, mikor fele ennyiből is már olyan tortát meg virágot kéne kapnod, amelyik magától táncol... ha egy "átlagos" tortáért adnál annyit, megint csak azt tudom mondani hogy hülyének vagy nézve. az meg már csak a slusszpoén, hogy azért gurizik külföldön a vőlegényed, hogy te 10szeres áron vásárolhass ahhoz képest amennyibe kerül :D még szép hogy nem ért meg. elhiszem hogy fontos az esküvő, de azt értsd meg hogy a 100 000-es torta meg 100 000 ezres virág nem velejárója, csak át akarnak verni
2014. febr. 1. 09:29
 18/27 A kérdező kommentje:
Én nem magamtól találom ki amúgy meg 3 cukrászdába is voltam. Ott se voltak olcsóbbak. Én se szórnám akarom szórni a pénzt de már tényleg ezen az oldalon nem teszek fel több kérdést mert egyesek nem a kérdésere akarnak választ adni hanem oktatni akarnak meg kifordítják az ember szavát. Nem ez az előző eset. Köszönöm akik tudtak válaszolni
2014. febr. 1. 09:47
 19/27 anonim ***** válasza:
93%
Nem okítani akarunk, hanem megértetni veled, hogy át akarnak verni!! Javaslom, telefonálj oda a cukiba álnéven, hogy ballagásra szeretnél egy nagy tortát, mert pl. együtt tartjátok több gyerek ünnepségét. Kérdezd meg, mennyi lenne egy 90-100 szeletes torta pár virággal mondjuk. Aztán írd meg itt, mit mondtak, kíváncsi vagyok. Az esküvői párt (vagy amilyen tortadíszt szeretnél) meg te is rá tudod tűzni a tetejére.
2014. febr. 1. 09:57
 20/27 anonim ***** válasza:
87%

Kedves kérdező!

Nem kell megsértődni. A válaszolók csak próbálják megértetni veled, hogy át akarnak verni. A virág akár még bele is kerülhet ennyibe, ha valami drágábbról van szó, és nagyobb mennyiségben. Viszont a torta horribilis. Ha három helyre is bementél, akkor keress fel egy negyediket! Az nem kifogás, hogy az esküvői tortára nagyobb figyelmet kell fordítani. Egy mezei dobostortát is gusztusosan adnak ki, nem csak odacs*szik az orrod alá egy szétesett kupacban, mégsem ezresért vesztegetik. Értsd: a cukrászdában minden torta ki van díszítve, a díszítés nem indok arra, hogy háromszoros áron adják. Jobban jössz ki, ha Pestről rendeled, és kiszállíttatod.

És hogy a kérdésedre is válaszoljak: ne légy akaratos, de ne is süsd meg te a tortát! Csak keress valakit, aki reális áron adja a portékáját. Annak tényleg nincs értelme, hogy összevesszetek egy nyavalyás tortán, amire majd csak pár fénykép alapján fogtok emlékezni.

2014. febr. 1. 11:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!