Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogy reagáltatok a "mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy reagáltatok a "mit kértek nászajándékba" kérdésre?

Figyelt kérdés

Helyzet a következő. Nem rég szétküldtük a meghívókat és sorra jönnek a visszajelzések, hogy ki jön. Egyúttal mindenki rákérdez arra is, hogy minek örülnénk, avagy ennek vagy annak örülnénk-e nászajándékként?

Mit lehet erre mondani? Pl. jól jönne egy új mikro, vagy egy gáztűzhely, de mégsem mondhatom azt, hogy "hallod egy mikrot vegyél már". Nem tudom ki mennyit szeretne anyagiakban az esküvőnkre fordítani és rákérdezni sem akarok, mert nem akarunk bunkók lenni, számunkra ez nem erről szól.

Az is kellemetlen, ha az ötletére rávágom, hogy nem köszönjük, annak nem örülnénk. Avagy inkább adja oda az árát.

Kicsit kellemetlenül érzem magamat ezek a kérdések miatt, hogy lehet erre finoman válaszolni? Van pár dolog, amire szükségünk lenne tényleg, de senkire nem akarom kiosztani, hogy mit hozzanak. Azt sem akarom odaböfögni, hogy hozzon pénzt és kész, majd mi megvesszük belőle, amit gondolunk.

2014. jan. 31. 16:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
49%
ezt én írtam... h pl valaki 15 E szán...de a kinézett mikróm 30E... csak példa volt :D
2014. jan. 31. 17:47
 12/15 anonim ***** válasza:

Van aki még manapság ajándékot visz? Komolyan?

Ahol eddig én voltam, mindenki pénzt adott, abból mindenki azt vesz, ami épp szükséges.

2014. jan. 31. 18:23
 13/15 anonim ***** válasza:
mi kaptunk elég sok ajándékot, csak szuper dolgokat, és pénzt is...
2014. jan. 31. 18:27
 14/15 anonim ***** válasza:

Nálunk már nem is nagyon szokás az ajándék. Két testvérem, egy rokonom házasodott tavaly, mindhárman pénzt kértek, szerintem nálam már meg se fogják kérdezni. :D

Egyébként úgy lehet tapintatosan megmondani nekik, hogy pénzt kértek(mert szerintem ez a legtisztább, aztán ti majd tudjátok, hogy mit akartok vele tenni), hogy "a háztartásban már mindenünk megvan, de szívesen vesszük ha a családunk bővítéséhez hozzájárultok" = pénzt kértek.

2014. febr. 1. 22:08
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem az az ötlet nem tetszik, hogy pénzt kérjünk ( kaptunk már olyan meghívót, amire rá volt írva hogy ők pénzt kérnek )

de mivel a rokonoktól messze lakunk ( 400 km ) úgy gondolom pénzt fogunk kapni.

Ha mégse szeretne valaki pénzt adni, és esetleg megkérdezi mire van szükségünk, írunk egy listát.

A lista hasonló jellegű lesz, mint a meghívó. aranyos kis lapocska, mintával... pár olyan dolog lesz felsorolva, amikre tényleg szükségünk van. a legolcsóbb 3 ezer ft, így annak is van esélye ajándékot venni ( olyat ami nekünk kell ) aki mondnjuk nem 50 ezerrel indul el egy esküvőre. persze ezt a kívánságlistát nem dugjuk a meghívottak orra alá, hogy "ezeket akarjuk" . csak ha rákérdeznek, akkor van egy ilyen kis lap, amiről választhatnak. :)

2014. febr. 13. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!