Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Kollégákat, főnököket muszáj...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kollégákat, főnököket muszáj meghívni az esküvőre?

Figyelt kérdés

Májusban lesz az esküvőnk. Mondják páran, hogy meg kell hívni a kollégákat, meg a főnököket.

A probléma az, hogy a családdal és a közeli barátokkal már 70 főnél tartunk, amit már tovább csökkenteni NEM lehet.

Párommal egy cégnél dolgozunk, de külön részlegen. Úgy gondoltuk, hogy nem hívunk a cégtől senkit. Mert ha az egyiket meghívom a másikat pedig nem, abból tuti sértődés lenne. Tehát vagy senkit, vagy mindenkit. De ha mindenkit meghívunk, akkor az plusz legalább 100 fő...

Mi már elterveztük, hogy esküvő előtti nap, mikor utoljára megyünk dolgozni, akkor viszünk be a kollégáknak sütit meg néhány üveg üdítőt. De anyósom szerint ez így "bunkóság", mert hogy néz már ki, hogy őket nem hívjuk meg. Persze, ő könnyen van...az egész lagzit mi fizetjük...igazából nem is értem miért akar beleszólni...ezáltal költeni a MI pénzünket, amit nem kevés "nadrágszíj szorítással" spóroltunk össze, hogy össze tudjunk házasodni.

Muszáj meghívni a kollégámat/főnökömet egy családi esküvőre?

2014. jan. 28. 19:44
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
67%
Figyu, majd megnyugszik. Olyan nincs, hogy egy esküvőn az örömanya valamennyi akarata teljesül... Vagy az már rég rossz. Szerintem jó taktika lehet, ha néhány használható ötletét látványosan felhasználjátok, és pl. a férjem kedvesen lecsitítja, hogy drága anyukám, látod, hogy milyen sok ötletedet elfogadtuk? Ezt az egyet nem, de a többit igen.... Így talán megbékél. Sajnos az esküvőszervezés egyik nehézségét jelentette nálunk is, ahogy szerintem sokaknál a lavírozás az örömanyák és a saját akaratunk között. Egy kis diplomáciai érzék nem árt hozzá, ha van.
2014. jan. 28. 22:25
 22/36 anonim ***** válasza:
80%

Nem értem, miért illene. Nem hiszem, hogy annyira ismerik a párt, hogy meg kellene őket hívni, hiszen csak együtt dolgoznak. Amúgy is, manapság mindenki ott szorítja meg a keretét, ahol tudja.

Annyit még megtehettek, hogy meghívjátok az egész bagázst a ceremóniára, de a lagzira utána már csak a rokonok és barátok hivatalosak, ha szeretnétek anyós csőrét befogni :).

2014. jan. 28. 22:49
 23/36 anonim ***** válasza:
50%

A viszonytól függ

Én senkit sem hívtam meg a férjem 2 kollégát, az egyik el sem jött..( jó bnkó vot, azőta nem is beszélnek a férjemmel kb, pedig nem mint munkatársat, hanem mint havert a bnőjével hívtuk meg.., csak akkor mondták h nem jönnek, amikor 6 milliomodjára rákérdeztünk... Pedig nem is érdekelt miért nem.. Cak szóltak volna legalább..

Tehát sztem ez attól függ milyen hely.. Aki az írja illik, az tuti olyan helyen dolgozik.. Olyan kollégákkal..

Minden kollegalitás, minden hely más és más

2014. jan. 28. 23:35
 24/36 anonim válasza:
50%
Én két kolléganőmet hívtam el, de úgy mint felszolgálóknak. Örömmel vállalták, azóta is jó kapcsolatban vagyunk, bár már nem dolgozunk együtt. Nálam nem volt kérdés, ha bunkóság, ha nem, nem volt annyi pénzünk, hogy mindenkit meghívjunk. Aki akart, odajött a templomhoz megnézni, gratulálni, de ennyi. Nem kell őket meghívni, ha visztek nekik süteményt, üdítőt untig elég annyi. Ne érdekeljen, ki mit gondol, mond. Ez a ti napotok lesz és az a fontos, hogy nektek legyen emlékezetes!!! Örüljetek egymásnak és szeressétek egymást. Más nem számít!
2014. jan. 29. 08:18
 25/36 anonim válasza:
50%
Az előbbi válaszoló vagyok. Még annyit akartam, hogy barátok közül is voltak olyanok, ketten vagy hárman, akiket nem állt szándékunkban vendégként meghívni, úgyhogy, mint fotós, kamerás, sofőr jöttek el. Ott voltak a lakodalmon, dolgoztak is és nem is kértek érte pénzt. Még ennyivel olcsóbban megúsztuk. Nagyon jó volt a lakodalmunk, és mindenki jól érezte magát. Félreértés ne essék, mielőtt a többi válaszoló lebunkózna, hogy kihasználom a barátainkat, önként jöttek el. Pénz, fizetés is fel lett nekik ajánlva, de nem fogadták el. Hozták a párjaikat, jól érezték magukat.
2014. jan. 29. 08:22
 26/36 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem a lakodalomba ma már egyáltalán nem szokás meghívni a munkatársakat. Én a magam részéről a szertartásra elhívom őket, de a lakodalomba nem.
2014. jan. 29. 12:15
 27/36 anonim ***** válasza:
65%

Hogyha nincsenek igazán jó barátaid a munkahelyről akkor őket ne hívd meg. Persze olyan meghívókat is adhatsz ami csak a házasságkötésre szól, a buliba már nem. És akkor esetleg ajándékot kaptok, de nem kell vacsorát állnotok. És meg sem sértődnek.

L22

2014. jan. 29. 13:26
 28/36 anonim ***** válasza:
78%

Felénk az a szokás, hogy a templomi-polgári szertartásra meghívjuk őket, és a lagzi utáni hétfőn pedig bent a munkahelyen vendégeljük meg őket egy kis hidegtállal, sütivel. 550 fős munkahely, és mindenki így csinálta, mi is, nekem tetszett, mert nem került semmibe a maradék sütit, tortát, üdítőt behozni, és a hidegtálakból előre rakattunk el a lagzin annyit, amennyi az osztályunknak (25 fő) elég volt.

Az meg hogy a családotok hogy értékeli ezt, semennyire sem fontos, minden csoda 3 napig tart, anyósod másnapra már el is felejti ezt.

2014. jan. 30. 18:06
 29/36 anonim ***** válasza:
63%

Nem, nem muszáj. Hiába nyalsz neki, úgyis kirúgnak, ha valaki csókosnak vagy annak a kölkének kell a hely. Életed egyik legszebb napját elszúrnád tán azzal, hogy kollegákat és főnököket etetsz-itatsz és full-viselkedsz előttük?

Tégy, amit akarsz. Én nem hívjám meg, az biztos.

2014. jan. 30. 18:24
 30/36 anonim ***** válasza:
78%

Nem, nem kell meghívnod. Az esküvő egy magánéleti dolog afféle "intim szféra" esemény.

A vendégeket nem az alapján hívják meg, hogy kicsoda, főnök, munkatárs, stb. hanem az alapján, hogy milyen szerepet játszik az életetekben, érzelmileg, mit jelent nektek.

Ha az átlagnál nagyobb mértékben vagytok jóban, összejártok meló után is, stb. akkor meg lehet hívni de ha a kapcsolat csak a munka helyre korlátozódik akkor nem kell meghívni. Ebből nem lehet sértődés.

Az egy dolog, hogy egész napokat vagytok együtt és talán még jó is a hangulat meg a viszony az nem kötelez semmire.

Anyós pajtás még a múltban él, amikor egy lagzira a fél falu összegyűlt.

Szerintem is tök jó ötlet, hogy bent a munkahelyen lesz egy kis süti meg ital. Az egy kedves gesztus és a kollégák is kifejezhetik a jókívánságaikat, amit úgy is megtennének.

Nálunk is mentek már férjez elegen és soha senki nem hívott meg senkit a kollektívából és senki nem húzta fel az orrát ezen. Magánügy és kész. Gratuláltunk, eldumálgattunk az esküvőről és ennyi.

Ez a ti napotok azt hívtok meg, akit akartok nehogy már anyós vagy bárki más döntse már el.

2014. jan. 30. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!