Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kit kérdez meg elősször az anyakönyvvezető, a vőlegényt vagy a menyasszonyt? Mi a szöveg?
Aztaaaa.. Nem emlékszem...
Demivel nekem kellett aláírnom először, akkr gyanítom mindent nekem, mint menyasszonynak kellett először csinálnom
(Az aláírásra azért emlékszem,mmert azt előtte elmondták)
Először a menyasszonyt, aztán a vőlegényt.
Szöveg:
- Kijelenti-e Ön, Kovács Gizella, hogy az itt megjelent Szabó Bélával házasságot köt?
- Igen.
- Köszönöm. Kijelenti-e Ön, Szabó Béla, hogy az itt megjelent Kovács Gizellával házasságot köt?
- Igen.
- Köszönöm. Megállapítom, hogy Szabóné Kovács Gizella (vagy ahogy felveszi a nevét) és Szabó Béla a családjogi törvény értelmében házastársak.
A szöveg heyenként változik. Nem egységes.. És nem vot rövid,..
1.
Azt biztos nem, az egyházi szertartásokon van csak ilyen..
Ez a katolikus azt hiszem...
Ennek a folytatása
"Amit Isten összekötött, az ember szét ne választhassa"
2. vagyok.
Nincs "jóban rosszban stb." Ha ilyet ígérnél hivatalosan, akkor nem lehetne elválni. Az aláírás után az anyakönyvvezető mond egy rövid beszédet, abba beleteheti, ha akarja, de az már nem a hivatalos rész.
Nekünk pár napja volt az esküvőnk, előbb a férjemet kérdezte, aztán engem :)
Szövegre sajnos nem emlékszem, miután megszólalt a bevonuló zenénk, kb. mintha lekapcsolták volna nálam a villanyt, totál k.o. lettem :D Csodálom, hogy az "igen"-t jó helyen kinyögtem azért.
A polgári esküvőn először a menyasszonyt, aztán a vőlegényt kérdezik. Az egyházin fordítva és ott van a jóban rosszban...
Mikor bejelentkeztek az anyakönyvezetőhöz időpontért, akkor kérdezi meg, hogy szeretnéd viselni a neved és mi lesz a gyerekek vezetékneve.
Az esküvő előtt be kell menni személyivel, ott azonosít bennetek, hogy tényleg ti vagytok, és gyakorlatilag aláírjátok a papírokat,ezért kint a szertartáson már nem mondhattok nemet :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!