Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Tudtok Budapesten megbízható,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tudtok Budapesten megbízható, olcsó esküvői fotóst?

Figyelt kérdés

2014. jan. 7. 13:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Fotóamatőr szemmel megnéztem az italiafoto.hu oldalt. Szerintem - ezért az árért - teljesen korrekt színvonal. Persze vannak hibák benne, ami egy kreatív sorozatnál kicsit cikis, ott ugye bármikor visszapörgetheted az eseményeket, de ettől még nem rosszak. El tetszenek felejteni sokszor, hogy ár-érték arányt is nézni kell, egy ilyen sorozattal a saját esküvőmre én boldog lettem volna - ennyi pénzért. Meg ugye mindenkinek más az ízlése.

Mondjuk templomi, szertartás képeket nem láttam, pedig az lenne a lényeg, kevés fényben, újra nem játszható eseményeknél mit tud a srác.

Lassan célszerű lenne, ha a folyamatos fanyalgás helyett hivatkoznátok olyan oldalakra, amelyek (bármennyiért is) tényleg színvonalas esküvői fotós oldalak. Ne adj isten pár saját fotót is mutatnátok valami oldalon, mi is az a magas szint, amit el kellene érni.

2014. jan. 8. 11:02
 12/22 anonim ***** válasza:

Olyat azért nem látsz, mert csak a kreatívakat hozza nyilvánosságra :)

Egyébként Facebookon is rá lehet keresni...

És Őrá magára is [link]

2014. jan. 8. 11:09
 13/22 anonim ***** válasza:

Saját fotókat nem szeretnék itt megosztani, mert sokan élből reklámnak vennék, nekem pedig nem hiányzik az ezáltal kiváltott ellenszenv gerjesztette oltás és ugyanezért nem hozok most ide példának egyáltalán hazai oldalakat. Viszont ha tényleg csak a magas színvonal érdekel, nézz körbe ezeken az oldalakon:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

és lehetne még sorolni. Na most, az említett fotós ennek a színvonalnak a közelében sincs, sok helyen a fehéregyensúly helyes és/vagy esztétikus beállítása is gondot okozott neki. A galériák nem élnek, tele vannak különböző és különbözőképpen használt effektekkel amik öncélúak, nem adnak a fotókhoz semmit, ráadásul így semmiféle összhang nincs a képei között. A weboldalt meg inkább hagyjuk is. Nem leszólni akarom, lelkes kezdőként nem probléma ha valaki ilyen szintű munkát ad ki a kezéből, de ennyi esküvővel a háta mögött ez kevés, pláne ezért az összegért. Hangsúlyoznám, hogy SZERINTEM.

2014. jan. 8. 11:20
 14/22 anonim ***** válasza:

Hát igen, ezek szuperek, de sajnos nem magyarok.

És igen, bizonyára vannak nála színvonalasabbak is, körbenéztünk az országban, de akik nála jobbak, min. 3x annyiba kerülnek, amit nem tartok reálisnak egy esküvői fotózásért, sőt, semmilyen fotózásért :)

2014. jan. 8. 11:40
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

#11 vagyok. Ezek az oldalak gyönyörűek, de soknál ott a szöveg "top 10 wedding photographer of the world". Ez az (anyagi) szint nem a kérdező által keresett kategória, hanem mondjuk annak a 15-20-szerese és akkor még óvatosan számoltam.

Ezeket az esküvőket 2-3 fotós lövi párhuzamosan, mellettük 4-5 asszisztens, a felvételek egy része robothelikopterről készül, a fotósok egyenként díjnyertes szakemberek.

Engem a magyar viszonyok érdekelnek elsősorban, mivel egészen más egy amerikai olajmágnás esküvőjén a gyönyörűbbnél gyönyörűbb feleségeket, vagyonokat érő ékszerekben fotózni, vagy Agyagospusztán a helyi baktert és a henteslány esküvőjét álomszépre lőni, mindezt egy végletekig lenyomott árszinten. Nem mondom, hogy az első egyszerű, de pénzzel (szinte) minden megoldható, ez a fotózásra is igaz.

Pl. ha kapok 20e Ft-ot egy 1 órás stúdiófotózásra, odamegyek és kihozom, amit lehet. Ha kapok 100e Ft-ot, odahívok egy sminkest, stylist-ot, fodrászt és rászánok pár órát, hogy felkészüljek rendesen. Fotózás közben mind figyeli a saját szakmai területét, én meg intézem a fényeket meg nyomom a gombod, amikor és ahogy kell. A fotós ugyanaz, de az eredmény teljesen más lesz. A különbség csak az árban van...

2014. jan. 8. 11:55
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

A főállású és magas színvonalat képviselő hazai fotósok kb. 200-ezernél indulnak fővárosi viszonylatban, viszont mint említettem nem szeretnék példákat hozni, aki akarja megtalálja őket. Ahogy előttem is írták, 100ezer alatt csak feketéző amatőröket lehet találni, gyatra felszereléssel és szakmai tudással. Ez pedig nem fanyalgás volt, hanem szimpla ténymegállapítás. Az a baj, hogy aki eleve az olcsót keresi, annak felesleges linkelni azokat akik idézőjelben drágán dolgoznak mert úgyis csak az lesz a vége, hogy "ez sok". A fotós dolgozik fél vagy egy órát azzal, hogy személyre szabott árajánlatot készít, aztán pedig rosszabb esetben válaszra sem méltatják.

Egyébként valahol egy esküvőfotós kollegina levezette, hogy az USA-ban egy középkategóriás esküvőfotós kb. 2,5M Ft-nak megfelelő USD-t kér el egy komplett esküvőfotózásért fotókönyvekkel meg minden egyébbel együtt. Amire persze azt a választ kapta, hogy nem lehet összehasonlítani mert az átlagkereset is jóval magasabb, mire visszaosztotta és a hazai átlagkereset és a kinti árak tükrében kb. 600e Ft a reális egy ilyen szolgáltatásért, csak sajnos ennyit csak nagyon kevesen tudnak illetve hajlandók kifizetni érte és ezt még tetézi, hogy a felszerelés ára nem a mi piacunkhoz van igazítva, a valóban professzionális felszerelés egy esküvőfotós esetében 8-10M elköltött forintot jelent, amit nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak és/vagy tudnak kitermelni, ráadásul bazigyorsan amortizálódnak ezek az eszközök, ez pedig ugye innentől kezdve egy ördögi kör.

2014. jan. 8. 12:15
 17/22 anonim ***** válasza:

#17: Ez megint a harmatgyenge kategória, rosszul megvalósítva, széteffektelve, ráadásul, ahogy nézem összesen egy esküvőjük volt eddig (legalábbis a referenciáik alapján, ugyanaz a néhány kép köszön vissza az egész weboldalon).

Egyébként mi az a technika ami megítélésed szerint elég? Nem kötekvésből kérdezem (talán ezt már korábban is kérdeztem itt), tényleg érdekel, mert ha a fenti oldalon valóban megfelelő technikával készült képek vannak akkor komoly baj van a fotósokkal és nem szeretném tudni milyen képeket készítenek rosszabb körülmények között.

2014. máj. 15. 13:56
 18/22 anonim ***** válasza:

Pénztárca kérdése is!

Én több helyen megérdeklődtem 150-380 e ft közötti árakat kaptunk,nekünk ez messze nem fért bele.

Ezért megkértük egy barátnőm volt egyetemi csoportársát,aki nagyon jó fényképész,és tudtuk,hogy szokott esküvőkön fotózni.

Nem volt több milliós gépe,nem egy Nánási Pál,de:)

Szuperjó képeink lettek,jó hangulatú,kreatív volt a fotózás,nagyon jó visszanézni a fényképeinket:):)

2015. jan. 19. 00:31
 19/22 anonim ***** válasza:
Ha nektek elég és Titeket boldoggá tettek a képek amiket készített az klassz, így valószínűleg felesleges lett volna kifizetni a "drága" fotósokat mert úgysem látjátok a különbséget. Ezzel nincs is semmi baj, azzal. Van aki utána megmagyarázza, hogy ugyanolyan jót vagy jobbat kapott. :)
2015. jan. 19. 09:05
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt mondtam,hogy adott esetben nem látom a különbséget,vagy nem lehetne mondjuk az anyakönyvezető előtti képeket(ahol gyenge volt a fény) sokkal jobbra megcsinálni.

De,erre volt anyagi keretünk és szerintem sok ember így van.

Ha lemondtuk volna a tengerparti egy hetes nászutat,abból pont ki tudtunk volna fizetni egy nagyon profi fotóst.De nem akartunk,mert így vannak jó képeink,amelyről semmi nem hiányzik az esküvőről illetve volt egy csodás nászutunk,melynek majd minden percére emlékszünk.

Nyilván ha van +1-2-3 millió ft keret,más a helyzet(de ugyanez igaz akár a nászútra,esküvő helyszínére stb),mindig lehet jobb,szebb.

2015. jan. 19. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!