Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit kell vinni az anyakönyvvez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kell vinni az anyakönyvvezetőhöz?

Figyelt kérdés
Jövőhéten mennénk be időpontot kérni, olvasgatom, hogy miket kell vinni. Anyakönyvi kivonat, személyes okmányok. Némelyik weboldal írja, hogy szükséges a népességnyilvántartóból egy igazolás, hogy én hajadon vagyok a párom pedig nőtlen. Nektek kellett ilyet csatolni? és különben is, hogy működik egy ilyen egyeztetés, mit fogunk megbeszélni, mennyi ideig tart? Mindössze két tanús lesz.
2014. jan. 2. 15:20
 1/8 anonim ***** válasza:

Akkor kell csak az igazolás, ha valamelyikőtök volt már házas.

Érvényes személyi kellett, és a születési anyakönyvi kivonat.

Mivel sosem voltunk házasok előtte, semmi más nem kellett.

Semmit sem csatoltak,csak az anyakönyvvezető ellenőrízte, onnan írta le az adatokat, nyilatkozni kellett, hogy nemvagyunk házasok, és alá kellett írni..

Nyilatkozni kellett a házasságban viselt nevünkről, és a leendő gyerekeink vezetéknevéről is.

Ha két tanús lesz, akior nem sok dolgot kell egyeztetni, kb 10 perc alatt végeztek.( nálunk egyeztetni kellett hogy milyen hosszú, mennyi ene, hány fő, mikor lehet díszíteni...stb...)

Amúgy nekünk beszélt a házasságról...stb..de gondolom ez anank volt köszönhető, hogy édesapám volt osztálytársa volt az anyakönyvvezetőnk...

2014. jan. 2. 15:41
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, akkor meg van mindenünk. Meg ha mégis kell ez a papír, gondolom lehet hiánypótolni.
2014. jan. 2. 17:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Személyes iratok,anyakönyvi kivonat.Ha valamelyikötök volt házas akkor a válásrol a bírósági határozat.Ennyi.Tapasztalat,nemrég kértünk időpontot,párom volt már házas ,én még nem,és nem kellett más.
2014. jan. 2. 18:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Most azt olvasgatom fórumokon, hogy talán azért nem kell ilyen papír, mert eleve ott van az önkormányzatnál, így elintézik házon belül. Viszont én Budapesten mennék férjhez és Zalán van az állandó lakcímem (még ott is marad év végéig). Ti ott esküdtetek, ahol a az állandó lakcímetek van?
2014. jan. 2. 19:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Mi sem a születés helye szerinti anyakönyvihivatalban házasodtunk(egyikünkében sem)

2014. jan. 2. 19:20
 6/8 anonim ***** válasza:

És nem is az állandó lakcím, de meg tartóskodási hely szerintiben..

Teljesen "idegen" hivatalban..;)

2014. jan. 2. 19:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Mi helyben...de mint irtam a válásrol kellett a papir,pedig mondták utána h látják ez valoban megtörtént ez a válás...
2014. jan. 2. 19:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor megnyugodtam, remélem nem fognak csúnyán nézni, ha valami elmarad, talán itt nem olyan nagy baj, ha az ember laikus és nem tapasztalt... A páromnak állandó lakcíme, nekem ideiglenes. Köszönöm mégegyszer, jó éjt!
2014. jan. 2. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!