Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez másnak is rosszul esne vagy csak én reagálom túl?
15 évnyi barátságról van szó abból több, mint 10 éve legjobb barátnők vagyunk (vagy inkább voltunk). A lényeg h tavaly ilyenkor megismerkedett egy sráccal a barátnőm és nagyon jó barátok lettek, sőt szerelmesek is voltak, de nem merték bevállalni, mert féltek, hogy ha nem működik oda a barátság. Na én addig noszogattam a barátnőm míg végül meg nem próbálták. Nagy szerelem lett és van, nyáron meglett az eljegyzés tavasszal lagzi.
Persze ennek örülök, mert nagyon jó páros, bár sztem kicsit gyors, de van aki még gyorsabban csinálja, szóval az ő dolguk, én nem bánom. :) Na de jön ami borzasztó rosszul esik nekem és egy másik barátnőnknek is ( 3-an nagyon jó barátnők voltunk).
Kezdjük ott, hogy tavasszal facebookon közölte velünk a nagy hírt, hogy nyáron eljegyzés,tavasszal lagzi. Már itt kiakadtunk, hogy így közli, nem személyesen vagy esetleg telefonom...persze gratuláltunk meg minden erre kérdezem, hogy és mikor pontosabban? Erre szó szerint ezt írta, h augusztus az eljegyzés DE EZ NEM VONATKOZIK RÁTOK! lagzi május. Én olyan szinten kiakadtam, amikor így leírta...hát tudom jól, hogy eljegyzésre csak szűk család, de így leírni...na mind1. A másik h lagzin ha akarunk lehetünk koszorúslányok, de ruhát azt veszünk fel amit akarunk, nem kell h passzoljon. A lényeg h segítsünk neki pisilni és vigyünk sok pénzt! Ezt megint így írta le! Na itt már totál kibuktam. Ő már dolgozik, mi pedig még tanulunk, és vigyünk sok pénzt...persze majd viszek amennyit illik, de azé nem egy vagyont. És ez is, hogy mind1 mit veszünk fel. :( Nem szoktam kimondottan lányosan öltözni, de mondjuk erre a napra szerettem volna nagyon csinos lenni és koszorúslánynak kinézni...de mivel azt veszünk fel amit akarunk sztem a vendégek azt se tudják h azok leszünk. Pár hónappal később közölte, hogy az anyukája munkatársának a lánya is koszorúslány lesz, bár vele még csak 1-2x találkozott az életébe és nem is beszéltek. Hát mondom ez így pazar.
Elmondhatatlanul csalódtam benne és haragszom is rá, mert soha nem hittem volna, hogy ezeket megcsinálja. Sajnos mivel messze dolgozik, így ritkábban jön haza, bár van mikor több napot is itthon van mégsem keres bennünket. Mi az elejébe mindig kerestük, de ugye ennek kölcsönösnek kéne lenni....váltottam díjcsomagot is, hogy tudjunk ingyen beszélni, és mondtam neki h hívjon bármikor visszahívom, mert nem tudom, mikor hogy dolgozik, felébreszteni nem akarom. De semmi.
Hónapok óta úgy érzem, hogy nem szeretnék elmenni a lagzira. Ha ő így leszar, akkor én miért rohanjak utána.
Szerintetek az ő részéről ilyenkor mit illik, mint menyasszony illetve nekem mint barátnő/koszorúslány. És Ti mit tennétek?
15:41
"faj a torkom köhögök"
Sosem gondoltam, hogy erre jó a maszti!!
Teljesen normális, ahogyan érzel. A "barátnőd" egy rongy alak, ez tisztán látszik.
Én küldenék egy képeslapot az esküvőre "Sok boldogságot!" felirattal és jónapot. És ugyanazzal a mozdulattal törölném a barátságot is, a FB-ismerősséget is. Két hétig sírnék, mert egy 15 éves barátságot bizony meg kell gyászolni, de annak is vége van egyszer.
Nem barátság az, ahol az egyik csak használja a másikat. És a másiknak mindig van választása, hogy hagyja magát kihasználni, és nem mer kiszállni egy régi kapcsolatból, gyávaságból vagy gyöngeségből, vagy igen és új lapot kezd.
Ha az édesanyja munkatársának a lánya koszorúslány lehet azon az esküvőn amire titeket a legjobb barátnőit ilyen tessék-lássék módon hívta meg, hát komolyan elgondolkodnék, hogy érdemes-e elmenni.
Sok ember egyszerűen képtelen kezelni ezt az óriási szerelem vs barátság dolgot. Oké megtalálta élete párját, nyilván kevesebb idő marad a barátokra, de azért akkor is valahogy nem kellene elfeledkeznie azokról az emberekről, akik valamikor fontosak voltak neki.
Nekem úgy tűnik, hogy csak a 15 évre (meg talán a várható bevételre) való tekintettel hívott meg titeket, de igazából nem is akarja, hogy ott legyetek. Én is kaptam már olyan "meghívást", hogy a társaságból, akiket úgy gondolt, meghívott rendesen a menyasszony, a maradék résznek a meghívottakkal üzent, hogy ha akarunk, mehetünk mi is. (Azóta ki is került a társaságból.)
Szóval, ha a barátnődben van rá hajlandóság, akkor jó lenne ezeket átbeszélni vele, ha nincs, akkor én inkább kihagynám az esküvőt.
Szia! Én személy szerint nem vállalnám el a koszorúslány szerepét. Amikor ezt kijelenteném, biztosan felháborodva megkérdezné, hogy miért nem? És itt szépen kifejtenék neki mindent és a dologhoz fűződő érzéseimet is. Ha akkor nem kér érte bocsánatot, akkor úgy érezném, véget ért a barátságunk.
Az esküvőre elmennék így is, úgy is, de a lagziba már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!