Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldön lehet házasodni magyar állampolgárként?
huh... szerintem összeházasodhatnak, ha engedélyezve van ott, ill. beszerezték a szükséges papírokat itthonról, de az itthon nem lesz érvényes házasság, mert Mo.-on nem engedélyezett az azonos neműek házassága.
De jó lenne ezt a kiválasztott ország illetékeseitől megkérdezni. Illetve nézd meg, hogy itthonról milyen papírokat kell(ene) beszerezni egy külföldi házasságkötéshez, mert abban viszont nem vagyok biztos, hogy már itthon akadályokba ütköztök az iratok megszerzésénél.
Igen lehet.
Csak útlevél kell, be kell fizetni az összeget, és várnod kell az időpontra.
Viszont otthon egyik külföldi házasság sem lesz érvényes, és elfogadott amíg nem honosítod. Mivel otthon nem engedélyezik az azonos neműek házasságát, így soha nem fogod tudni honosítani, és ezért soha nem lesz érvényes.
Egy jó barátom is azonos nemű emberhez ment hozzá.
Mi a párommal is most tervezzük az esküvőnket Angliában ( én nő vagyok a párom férfi, így mi tudni fogjuk honosítani otthon is az angol házasságunkat)
Igen, de a születési anyakönyvi kivonat és egyéb papírok az adott ország nyelvére való hivatalos fordítása kell (csak az OFFI-s elfogadott), valamint követelmény, hogy beszéljétek az adott ország nyelvét/fogadjatok tolmácsot, különben nem adnak össze.
Az EU-n belül így van, azon kívül nem tudom sajnos.
A házasság természetesen törvényes, állampolgárságtól függetlenül, és elfogadott azokban az országokban, ahol a melegházasságot elismerik. Magyarországon sajnos nem lesz érvényes, de reménykedjünk, hogy ez változni fog.
Sok boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!