Üdv. Ukrán állampolgárként ha magyarhoz mennék férjhez mennyi időn belül kaphatnám meg a magyar állmapolgárságit 16 itt élés és iskolavégzés után?
Ha magyar nemzetiségű vagy, akár egy év ittélés után is megkaphatod az állampolgárságot. Feltétel az, hogy igazolni tudd, hogy egy egyenesági felmenőd magyar állampolgár volt.
Ideiglenes állampolgárság nincs, de tényleg elég hamar megy az ügyintézés, ha minden szükséges iratot be tudsz mutatni.
Le kell tenned egy vizsgát állampolgársági ismeretekből (nem nehéz), illetve ha nem magyar az anyanyelved, akkor nyelvvizsgát is kell tenned.
Viszont az ukrán állampolgárságodról le kell mondanod, így Ukrajnában ezentúl külföldinek fogsz számítani.
Dehogy kell lemondania az ukránról. Hacsak az ukránok nem veszik el azét, akinek más is van, ezt nem tudom.
Ha meg magyar iskolában szerzett bizonyítványt, akkor vizsgát se kell tennie.
Egyébként itt van minden:
"Hacsak az ukránok nem veszik el azét, akinek más is van, ezt nem tudom. "
Ukrajna nem ismeri el a kettős állampolgárságot, így ha egy ukrán állampolgár bármilyen más állapolgárságot szerez, automatikusan megsemmisül az ukrán állampolgársága.
"Nem magyar az állampolgárságom, ezért megyek férjhez magyarhoz"
Szóval te csak az állampolgárság miatt mész hozzá szerencsétlen emberhez? Ez eléggé szemét dolog, és ha tényleg így van, te egy számító kis dög vagy. Remélem csak én értek félre valamit és nem ez az igazság.
hát ku...-ra félreértetted nem vitás,ha minden igaz irtam már a fentiekben hogy 3 éve vagyunk már együtt barátommal,és ausztriában melozik de én nem tudok kimenni hacsak el nem vesz és meg nem kapom az állampolgárságit de nem akarjuk elkapkodni se épp ezért tettem fel a kérdést hogy valoban igaz-e az hogy automatikusan megkaphatom az állampolgárságit,és csak azért hangsulyoztam ki hogy magyarhoz mert az első válaszoló nem értette konkrétan a kérdésem....
másrészt pedig a válaszod abszolút nem a kérdésre válasz,harmadrészt pedig sokszázan választják ezt a megoldást,negyedrészt pedig semmi közöd nem lenne hozzá ki mit és hogy és milyen megoldást választ hogy jobb körülményeket alakithasson ki magának ! egyébként meg van is mit sajnálni ! csáo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!