Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nulláról mennyi idő alatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nulláról mennyi idő alatt lehetséges?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kérdésem sajnos az anyagiakkal kapcsolatos...

Adott egy fiatal pár, a minimálnál is kevesebb jövedelemmel.

Ti hogy oldottátok/oldjátok meg az esküvőt? Nulláról, gondos gyűjtögetéssel, kis szülői segítséggel (amit szívem szerint nem vennék igénybe, mert Nekik sem fán terem...) szerintetek mennyi idő alatt lehet eljutni az anyakönyvvezető elé? Ti milyen rendszer szerint készültetek/készültök az esküvőtökre?

A hagyomány szerint ugye eljegyzés után egy évvel lagzi. Kétlem, hogy ez megvalósulhat.

Egyáltalán hogy lehet a lehető legkevesebb kiadással esküvőset játszani?

Ötletek?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Üdv.

2009. nov. 16. 22:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen persze nagyon nhéz dolog ez hisz főleg egy nő életében z egyik várvavárt pillanat kicsikorától kezdve az mindenkinek hogy legyen hófehér gyönyörű ruhában!Sajnos manapság meg kell jól gondolni hogy legyen e nagy lagzi vagy csak két tanú de hidd el kedves kérdező sikerülni fog ha okosasn spóroltok akkor meglesz jó nem mindegy hogy hol Pesten vagy vidéken hisz nagy árkülönbségek vannak!Nekünk 2005-agusztus 6.-án volt a nagy nap és olyan120an voltunk és ketten a férjemmel spóroltuk össze egy év alatt a pénzt!Jó körbejártunk mindent mit hol hogyan kapunk meg olcsóbban!D esikerült és nagyon büszkék vagyunk rá hisz míg élünk nem fogjuk elefelejteni milyen szuper volt!Ne add fel sikerülni fog ha erre vágysz!Sok sikert!
2009. nov. 17. 10:54
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Nagymamám mesélte, hogy ők a második világháború után esküdtek, nem volt semmi kaja. A szomszéd adott nekik egy kakast, és az volt az ebéd, csak szűk család szülők voltak jelen. boldogok voltak és nagypapa haláláig szerették egymást. Nálunk 38 fős volt a vacsorasereg:) Ma már csak a templomba hivnám őket, és egy nagyon kényelmes szép ruhában mennék férjhez, a saját kertünkben bográcsoznánk, és húst sütnénk. Hitelt erre nem érdemes felvenni. Ha gyűjtötök akkor a közös otthonra menjen a pénz , ne azért mert régen látott unokahúg kajáljon a pénzeden akivel még csak nem is tartod a kapcsolatot. Olyan embereket hivj akiket szeretsz, mert ez a te napod. Mi először egy kis kápolnában akartunk egybekelni, aztán mégis 38 fős lett a násznép. Kb. annyi jött vissza, mint amennyit elköltöttünk, tehát a 0 szaldóra jöttünk ki. Nem kötelező étteremben enni, főzhet a rokonság nő tagjai. A helyi iskolában ki lehet bérelni szombatra az ebédlőt, konyhát. Otthon asszonyok összedobják ki mit főz. Beviszik a suliban, felmelegítik és kész. Italt lehet venni nagykerből. Tányér ált. van a suliban. Esküvői tortát lehet úgyis összeállitani, hogy a család összedobja a tortatartóit, és kimentek Auchanba, a túró, és oroszkrém tortájuk nagyon finom és olcsóbb mint az esküvői cukrászdai. A 16 szeletes 1500 ft , vesztek három kül. izesitésüt és több ember igényét is kielégititek, esküvős marcipánt cukiban tudtok venni. Manapság 250 ft/szelet jön ki a torta, ha számolsz 40 főt, kb. feléből is kijön. Nem vagyok spur, de ha utánnajársz vannak olcsóbb megoldások.
2009. nov. 17. 13:05
 13/21 anonim ***** válasza:
minimálbérnél kevesebből nem nagyon lehet félretenni, ha így értetted. szóval nagy lagzit nem fogtok tudni csapni egy éven belül az biztos.
2009. nov. 17. 13:18
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem 1 év alatt össze lehet hozni, főleg, ha sok barát, rokon tud segíteni.

Mi igyekeztük a lehető legkevesebből kihozni, ezeken tudtunk spórolni:

-gyűrűkhöz vittem aranyat, így 15ezer Ft-ért készíttettünk ötvössel (régi, családi ékszereket, amiket úgysem hordtam, így legalább hordom)

-meghívókat mi készítettük: színes borítékkal, halvány papírra -hogy szép legyen, de fénymásolható (munkahelyen megengedték, hogy ott fénymásoljam), így 8e Ft-ból megvolt

-menyasszonyi ruhát varrattam, így 65e Ft volt (később is hordható estélyit készíttettem)

-vőlegény ruhát egy sima boltban vettük, 20e

-esküvőn fotós, videós, vőfély rokon, barát volt, ingyen megtették

-a lagzi helyszíne egy iskola díszterme volt, így étel-ital, díszítés ránk volt bízva

-hidegtálat hozattunk, barátainkat megkértük a felszolgálásra, óránként váltották egymást 2-2 fő segített mindig így 300.000-ből kijött az étel

-italból nem volt rövid ital. Nyáron volt, ásványvízből fogyott a legtöbb és sörből, olcsón kijött ez a része is

-esküvői autóra textildíszt készítettem, a többi dísszel (templom, lagzi helyszín) együtt költöttem 10e Ft-ot

-zene laptopról ment, egy barát irányított -bár előre bekészítettük sorban a zenéket, így őt sem kötötte le egész este

-tortát cukrászatból rendeltünk, nem kértünk esküvői tortát, csak sok finom tortát, fehér bevonattal (nem marcipánnal-az dobná meg az árát), 35e-t fizettünk, de rengeteg megmaradt, a fele is elég lett volna.

-nászútra belföldre mentünk, üdülési csekkel, mesés volt!

ennyi jut most eszembe.

sok sikert!

2009. nov. 17. 13:53
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Jó ötletek voltak itt előttem.

Nekünk is szempont volt a z olcsóság. Az, hogy ne házasodj, meg kuporgass hosszan, szerintem nem alternatíva.

Egyet megfigyeltünk: ha kiderült valamiről, hogy esküvőre kell nekünk, rögtön legalább kétszer annyiba került. Ezért ahol lehetett, nem árultuk el, hogy esküvőre kell amit rendelünk.

Egyedül a ruhát nem lehet eltitkolni, mire kell. Szerintem nézz körül a neten, egyszer-kétszer használt esküvői ruhát igen olcsón lehet venni attól, aki magának varratta. A kölcsönzők igen drágák. Nekünk szerencsénk volt, 1995-ben 25 ezer alatt nem lehetett találni, 35 ezer volt az átlag. Az ötödik kölcsönzőben volt 16 ezerért, ráadásul olyan, ami tetszett. A kölcsönzős nő látta, hogy számít az ár, magától adott 5 ezer engedményt. Tudod mit mondott? Neki ennyiért is megéri kikölcsönözni, de nem írhat alacsony árat, mert sokan rá se bagóznak az olcsó kategóriára. A legtöbben sznobul viselkednek, és a drágább ruháknál kezdik a nézelődést, anyuka és egyéb nőrokonok fontoskodó megjegyzései közepette.

Meghívót én magam szerkesztettem és nyomtattam Word-ben. Senki nem becsmérelte le.

A csokor is egy vagyon, ha esküvőre kell. Ebbe beleestünk. Utólag azt csináltam volna, hogy csináltatok vörös rózsa csokrot fehér dekorációval, úgymond anyukám születésnapjára. Félárú az esküvőihez képest.

Sok sikert nektek!

2009. nov. 17. 16:16
 16/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat, igazán hasznosak voltak egytől egyig!

Először is: félreértés ne essék, a Szülők segítenek szívesen, csak én nem szeretném kihasználni a segítséget, hisz Nekik is élni kell valamiből.

Na igen... Nem óriási, filmes hablagziról álmodozom, de úgy érzem, hogy talán megbánnám, ha nem "gyűjtenénk" össze a családot. Hisz manapság tényleg ritkán van együtt a tágabb család.

Összeírtam egy kezdetleges vendéglistát, durván 70 emberre jött ki. Én alapból bográcsozós, grillezős, hidegtálas bulira gondoltam, az én Szüleimnek is ilyen volt anno. Csak azért 70 emberre hidegtálat készíteni sajnos nem kis pénz és idő, szerintem kidőlnénk az esküvő napjára.

Viszont a terembérlet, ésatöbbi sem olcsó.

Biztos vagyok benne, hogy kialakul még, mire eljutunk addig (csak tartanánk már ott:D), és hasznosítani is tudom majd a rengeteg ötletet, amit Tőletek olvastam.

Az tuti, hogy a lehető legtöbb dolgot saját kezűleg készítem.

Mégegyszer nagyon köszönöm, és Mindnyájatoknak nagyon boldog esküvőre készülődést; házasságot; életet kívánok :)

Üdv!

2009. nov. 17. 17:07
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez attól is függ hány fős esküvőt szeretnél. Nekem (igaz a 2.-ik házasságom) idén volt júliusban. 30-an voltunk és 300 ezerből hoztuk össze. Amit lehetett mi csináltunk. Háznál volt egy állófogadásos vacsora ami egy nagyon jó bulira sikeredett a végére.

Mondjuk ami nekem plusz költség lett volna az a fodrász, esküvői torta meg a nászút, de ezeket nászajándékba kaptuk.

2009. nov. 18. 08:47
 18/21 anonim válasza:
53%
Én nem akarok senkit megbántani, de ez így elég illúzióromboló. Jó rendben a gyakorlatiasabb nőknek nem de a szentimentálisabbaknak az esküvőjük életük legszebb és legemlékezetesebb napja, nem hiszem, h ezt le lehetne zavarni egy sütizéssel... bár akinek ez is elég az rendben van, ahogy érzi. Nem hinném azt sem, h a legtöbb pár nem is élvezi az esküvőjét, én még ilyet nem hallottam, pedig nem egy lagzin volotam már (hozzáteszem egyik sem volt gazdag pár) Egy jólszervezett esküvővel visszajön az ára, sőt még fölötte is lehetnek! Minden csak szervezés kérdése... Az viszont tény, h ahhoz, h megtérüljön, be is kell fektetni, arra pedig spórolni kell, ha úgy van akkor akár éveket is, de meggyőződésem, h megéri!!!
2009. nov. 23. 10:09
 19/21 anonim ***** válasza:

Mi úgy vágtunk bele az esküvő szervezésbe hogy a párom akkor éppen munka nélkül volt.

70 fősre terveztük a lagzit. Bevállaltam egy személyi kölcsönt. Amit tudtunk magunk intéztük (meghívó, ültető). Dekor sem volt túl extra (pl. hanyagoltuk az olyat mint a székszoknya), virágdíszítés volt az asztalon és lufidekor. Szalvétákat nagyáruházban vettem. Szerencsére befolyt annyi a nászajándék pénzekből hogy vissza tudtuk tenni a hitelt és el tudtunk utazni nászútra (egy hét Görögo.).

2009. nov. 23. 11:17
 20/21 anonim ***** válasza:
72%
Én is egy szentimentális nő vagyok aki mindig az esküvőről álmodott és le kellett mondanom róla. Valamit valamiért. Ha elköltöttem volna minden pénzem az esküvőre nem lenne lakás. Annyi pedig nem folyt volna be, mert az egész család le van égve hogy fedezze a kiadást. A szüleink pedig nem fizették volna ki. Akkor vált el mind a kettő szülő. A saját életüket rendezgették és tojtak arra én milyen fehér ruhát akarok!
2009. nov. 25. 08:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!