Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ha templomban szeretnénk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha templomban szeretnénk esküdni, mi kell hozzá?

Figyelt kérdés

Én református vagyok,meg vagyok keresztelve,a párom viszont nincs.Mi minden kell hozzá,hogy templomban esküdhessünk?

Kérem olyan válaszoljon,aki hasonló helyzetben volt,vagy biztosan tudja!

2013. okt. 20. 13:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Menj be a református templom parókiájára, ahová tartozol, s kérdezd meg.
2013. okt. 20. 14:02
 2/5 anonim ***** válasza:
Én is az első válaszadó tanácsát ajánlanám: sok ismerősömnek voltak a tiédhez hasonló gondjai, de ahogy én látom épp az adott egyházközség papjától/tisztelendőjétől függ. Van akinél mindenképpen meg kell a másiknak keresztelkednie+elsőáldoznia+bérmálkoznia, de olyat is láttam, hogy kérdés nélkül összeadta az oltár előtt a református és rk. feleket az atya, mit sem foglalkozva azzal, hogy más mit gondol.
2013. okt. 20. 14:30
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
2 dolog kell hozzá: templom és pap. ja és egy menasszon.
2013. okt. 20. 14:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy reformátusoknál is úgy van, ahogy a katolikusoknál: tehát az egyik fél meg kell, hogy legyen keresztelve a másiknak nem kötelező.
2013. okt. 20. 17:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Régen úgy volt, hogy kötelező volt a keresztség, az elsőáldozás, és a bérmálkozás szentségének is meglennie.

Ha komolyan gondolja az ember a egyházi esküvőt, akkor ennek így kellene működnie.

Manapság már a keresztséget sem várják el annyira sziguróan. Max fizess x ezer forintot és el van intézve.

2013. okt. 21. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!