Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Menyasszonyi ruha próba, tényleg így van? (Lent)
Nem bántásból, de szerintem sokaknak szelektív a memóriája, aki már túl van rajta, vagy akik még most "jelentkeztek be", azok még nem kapták meg, de mindenki kap előbb-utóbb papírt, mivel a házasságkötésre az engedélyt határozatba foglalja a jegyző.
Rendes hivatalos határozat, pecséttel, ügyiratszámmal, amiben a "kérelmeteknek helyt adnak" és engedélyezik, hogy x év x hó x nap x óra x perc időpontban házasságot kössetek.
Az engedély birtokában működhet közre az akv. ha a meghatározott díjat fizetitek stb.
Indoklásról jogorvoslatról szóló tájékoztatásról igazítanak útba, közlik, hogy a döntés jogerős.
Ez nem "más városonként" meg stb. ez a hivatalos útja az egész országban.
Hivatalosan senki nem időpontot foglal meg bejelentkezik, hanem kérelmezi a házasságkötés engedélyezését, amit a jegyző engedélyez, ha megfeleltek a törvényben felállított feltételeknek. És ezt mindenkiről meghozzák. Nem ott helyben, de előbb-utóbb vagy be kell menni érte, vagy kipostázzák.
Ettől függetlenül ilyet még én sem hallottam, hogy egy szalon elkérné, de előbb-utóbb mindenkinek van ilyen papírja, ha csak el nem szórja valahova.
11-es, én elhiszem, ettől függetlenül mi 3 éve házasodtunk és tényleg semmit nem postáztak nekünk, nem kaptunk papírt. Hogy miért, azt nem tudom.
Mindenesetre a szalonban nem is kérték.
Idén márciusban házasodtunk, sem előtte, sem utána nem kaptunk semmiféle ilyen papírt! De jó tudni róla, hogy van ilyen :D
Kérdező, én ilyennel nem találkoztam, de olyannal igen, hogy nem voltak hajlandóak engedni a próbát, mert azt hitték, hogy csak szórakozni akarok (nagyon fiatalos arcom van, tizenévesnek néztek)...
Hát nem tudom,
most lesz szombaton az esküvőnk, egy nyugtát kaptam, de azt is a rendezvényteremről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!