Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mikor kell időpontot kérni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mikor kell időpontot kérni (esküvő)?

Figyelt kérdés
Csak polgári szertartást szeretnénk, jövő tavasszal, nyáron vagy ősszel. Még nem jegyeztük el egymást, csak beszéltük, hogy mikor lenne jó. Mikor érdemes bemenni az önkormányzatba időpontot foglalni? Mikor nagyon késő már? Vagy akik jövőre esküdnek már elintézték és lestoppolták ezeket? Tudom, hogy minimum három hónappal előtte kell, de hamar elkapkodják a hétvégi időpontokat? Budapestiek vagyunk, csak két tanús lenne, de nem tíz percesre vágyunk.
2013. szept. 23. 18:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Rosszul tudod. Idéntől 1 évvel korábban lehet már, és minimum 30 nappal előtte kell.

Amikor tudjátok mikor akarjátok, akkor lehet menni.

Amúgy egy szertartás nem hosszú.

Nekünk nagy lesz, 110 fő, lesz beszéd, szülőköszöntés, homokszertartás, gyürűhúzás...stb. Azt mondták maximum fél őra de általában 20 perc, csak nekünk tűnik osszabbnak, ők mindig kiakadnak, hogy olyan hamar házasparokat "csinálnak" így fejezte ki magát a jőfej anyakönyvvezetőnk.

Voltunkidén másutt is, ott is 20 perces volt, néztem. A templomit hosszúnak éreztem, közben az is a bevonulasokkal együtt 30 perc volt csak..

2013. szept. 23. 21:02
 2/4 anonim ***** válasza:

Igaza van az elsőnek!

Az új törvénymódosításnak köszönhetően már 1 évvel korábban lehet időpontot kérni. De legkevesebb 30 nap, az a minimum idő korlát.

Nekünk jövő augusztusban lesz, már lefoglaltuk az időpontot.

És bizony 30 perctől nem hosszabb egy polgári, ez már jóformán futószallagon működik. Megy az egyik pár, jön a másik stb...

2013. szept. 24. 08:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk meg van az idöpont!Be is mentünk az anyakönyvvezetöhöz h beiratkozzunk.Jövö juni 14-én lenne,de elküldött minket.Mondván h elég 30 nappal hamarabb mennünk.Bár már lefoglaltuk a helyszint,a dj-t is arra a napra.
2013. szept. 24. 12:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, eszerint célszerű érdeklődni az adott hivatalban, hogy ott mi a szokás (elég-e 30 nappal korábban), és aszerint megyünk.
2013. szept. 24. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!