Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen szolgáltatókat illik meghívni az esküvői vacsorára?
65 vendéget hívunk meg, csak vacsora lesz a szertartások után, lagzi nem.
Hallottam, hogy a szolgáltatóknak is kell vacsora.
Kinek rendeljünk vacsorát az alábbiak közül:
- fotós (a kreatív fotózáson, a szertartásokon, a vacsin fotózik)
- videós (csak a szertartásokhoz kértük fel)
- fodrász
- műkörmös
- sminkes
- virágos
- az atya, aki összead minket
- anyakönyvvezető
Ti kiknek rendeltek/rendeltetek e szolgáltatók közül?
Én úgy tudom azt szokták, aki jelen van a lakodalom/vacsora alatt is. Itt ebben az esetben ez a fotós. De ez sem kötelező, csak így illendő. Szerintem lehet ennyivel kedveskedni neki :)
(én küldenék a jól dolgozó többi szolgáltatónak egy kis sütit, ha megmarad)
Nálunk csak a videós volt ott. A fotósnak, anyakönyvvezetőnek, papnak aznap volt 4-5 esküvője... most akkor mindenkinek illett volna őket megívni? Falun szokás a papot, de én még sosem voltam olyan vacsorán, lakodalomban, ahol a felsoroltak ott lettek volna, kivéve, ha amúgy is vendégek lettek volna, szolgáltatástól függetlenül.
Oké, a fodrász koszorúslány volt, de hát ő családtag.
A fotósnak illik fizetni a kaját, mivel ő ott van a vacsi ideje alatt.
Illetve a papot meg lehet még vendégelni, ha jó a viszonyotok vele, ha egyébként is abba a templomba jártok, stb.
A többieket felesleges.
Kis településeken, ahol aznap az az egy esküvő van, a papot is meg szokták hívni. Aki dolgozik az esküvőn magán, annak nemcsak illik, de sokszor a velük kötött szerződés alapján kötelező is a vacsorát biztosítani. Ezek a videós, fotós, vőfély, zenészek, esküvőszervező. A dekorosnak, fodrásznak stb. természetesen nem kell, hiszen a munkájuk elvégzése után hazamennek ebédelni. :)
Ha különleges, drága a menütök, kérhettek a szolgáltatóknak olcsóbb változatot is, egy leves + sültetstál összeállítás tökéletes megoldás. Azért kérdezzetek rá, nem vegetáriánus vagy lisztérzékeny köztük valaki. A szolgáltató is ember, az apró figyelmességek, amiket a megrendelőktől kapnak, jobb munkát is eredményeznek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!