Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Apukám 7 éve meghalt, az esküvőm napján szeretnék neki virágot vinni a temetőbe. Esküvő előtt vagy esküvő után a lagzi előtt menjek ki hozzá? Milyen virágot vigyek neki és ki kisérjen ki?
Szerintem vagy az esküvő előtt, ha lesz rá időd, ha nem, akkor az esküvő előtti napon és szerintem ez lenne a legjobb. Az esküvő és a lagzi között nem lesz rá időd, nem akarok kegyetlen lenni, de nem hagyhatod ott a társaságot azzal, hogy várjanak, elszaladsz a temetőbe.
Én a helyedben az esküvő előtti nap mennék ki, akkor nincs sietség, nyugodtan megállhatsz egy kicsit emlékezni.
Én a helyedben egyedül mennék, vagy anyukámmal, vagy azzal a személlyel, aki hozzád hasonlóan közel állt hozzá. Szépen csendben, nem is akarnám, hogy a vendégek erről sokat tudjanak, ez egy intim, bensőséges pillanat szerintem.
Esküvő után azonnal kérd meg a férjedet vagy akár hívj egy taxit és vidd ki neki a csokrodat a sírra.
Ennyit még a lagzisok is kibírnak nélküled, tudván, hogy nincs édesapád többé.
Sajnos én is ugyanebben a cipőben jártam, július 20-án volt az esküvőm. Apukám 2 éve halt meg. Én anyukámmal mentem ki 19-én, vettem a temetői árusnál fehér kardvirágokat és nyári krizantémot, és csokorba köttettem. Nagyon szép volt a síron a sok szép fehér virág. Én azt javaslom, te is előtte gy vagy két nappal tedd meg ezt a gesztust. Egyrészt, az esküvő napján nemcsak nem lesz időd erre, és kapkodnál, akkor meg az egésznek nincs értelme, másrészt az az egy nap szerintem ne arról szóljon, hogy még a temetőbe is kimész. Ez a nap másról szól. Természetesen apukád emléke veled lesz és szorítja majd torkod egy olyan fájdalom - persze a sok öröm mellett is - amit csak az érez, akinek egy fontos szerette már nem lehet vele ezen a szép napon. De nem annak van helye, hogy aznap vidd ki a virágot, amikor esküvőd van.
És én megnyugodtam, mikor anyukámmal kinn voltunk. Csend volt, nyugalom, és sírtunk ketten ott a temető csendjében. Olyan meghitt és halálosan fájdalmas dolog ez, ami megtisztít kicsit a fájdalomtól és lelkileg kicsit megerősít abban a tudatban, hogy apukád felülről figyel rád.
Elnézést, ha kicsit érzelgős lett, de friss még az élmény.
Jah....nálunk úgy szokás, hogy a lnykikérőig csak a szülők, vőlegény, és a fotós látják a menyasszonyt, ő nem vesz részt a vendégvárásban...
..
Én a fotózás után mennék, a vőlegényemmel, de szerencsére él még az édesapám...
Keresztapámhoz gondoltam kimenni, közel állt hozzám, sajnos már nincs köztünk, ő lett volna a tanum, ha még él...
Most esik le, hogy neked ez is csak egy esküvői program lenne, nem pedig valódi igény.
Nagyon visszatetsző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!