Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért szóltok le mindenkit,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért szóltok le mindenkit, akinek a szülei fizetik az esküvőt?

Figyelt kérdés

Annyira undorító, hogy itt mindenki le van pontozva, akinek a szülei kifizetik az esküvőt...

Nem azért de ez régen teljesen természetes volt. Anyámékét is kifizették, sőt még lakást is kaptak, és az én esküvőmet is ki fogja fizetni anyukám, már félre is tette rá a pénzt. Akit én ismerek, és lagzija volt, mindet részben vagy egészben a szülők fizették.... és én ebben nem látok semmi rosszat.

Az ember úgyis kap ajándékot, és a szülők részéről ez maga a lagzi, így a menyasszonytáncból befolyó összeg a pár megtakarítása lesz. De mindenki úgy állítja be, hogy hú szülők pénzéből bulizni...stb. Ez akkora marhaság. Vagy csak savanyú a szőlő, nem tudom. Ez a világ legtermészetesebb dolga, és amelyik szülő megteheti, szívesen meg is teszi általában.

Persze az más, ha valakinek a szülei nem tehetik meg, hogy kifizessék, plusz ez nem egy olyan dolog, amit pl. én elvárok anyukámtól, de ha felajánlja nem mondom, hogy ne fizesse ki, mert én akkora nagy felnőtt vagyok...stb.

Pedig van munkám, és páromnak is jól is keresünk, de miért olyan nehéz megérteni, hogy a szülők sokszor igenis szeretnék kifizetni, hogy úgymond életük legszebb napját ajándékozzák az ifjú párnak? Sőt ismerősömék még nászutat is kaptak a szüleiktől meg tévét, nemcsak az esküvőt, mégse gondolom, hogy micsoda sz.rháziak, hogy még a szüleik pénzén volt pofájuk nyaralni is. Ha a szülők megtehetik, és szívesen adják, akkor iszonyat undorító dolog ezért leszólni, meg lepontozni másokat...

2013. aug. 14. 16:18
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
78%
Sajnos ma Magyarországon nehéz körülmények uralkodnak. Akit nem támogatnak a szülei, az komoly hátránnyal indul. Támogatás nélkül pl. kitanulni egy szakmát vagy továbbtanulni, lakást venni, nagyon nehéz vagy egyenesen lehetetlen. Sok fiatal össze sem tud házasodni az anyagiak miatt (arról meg ne is beszéljünk, hogy milyen sok fiatal van egyedül akarata ellenére, vagy nem veszi el a párja). Sok a rejtett sérelem, és ha valakinek jól megy és könnyebb az élete, persze hogy a másiknak böki a szemét. Persze, ez annak az oldaláról rosszindulatú irigység, akinek megvan amire szüksége van, de a másik, a szegényebb fél oldaláról inkább szomorúság, amit ő nem túl szépen él meg. De most őszintén, ha te lennél a másik oldalon,biztos, hogy nem ugyanígy vagy hasonlóan élnéd meg? Könnyű ám mondogatni, hogy jaj de irigyek meg rosszindulatúak az emberek, de mindig könnyebb az élet naposabb oldalán lenni. Szerintem adj hálát a sorsnak, hogy szerencsés vagy a szüleid miatt, de nem kell álszent kérdéseket feltenni, amikre úgyis tudod a választ.
2013. aug. 14. 17:25
 12/18 anonim ***** válasza:
51%

véleményem szerint, akinek nincs saját jövedelme az ne akarjon lagzit, még ha a párja családja gazdag is Ha van saját pénzem nekem és a páromnak is, akkor természetesen elfogadom, hogy a szülők fizessék az esküvőt. Vagy valamilyen minimális költséggel beszállunk, mi is a párommal, hogy ne kelljen a későbbiekben azt hallgatnunk, hogy anyósék álltak mindent, vagy a menyasszonytáncból befolyó összeget adjuk át nekik.

Úgy, hogy sem saját jövedelmem, csak a párom gazdagságát látva, nem tudnék nyugodt szívvel az oltár elé állni. Nem minden szülő dolgozik, és spórol azért, hogy a gyereke lagziját teljes egészében ő állja.

2013. aug. 14. 19:21
 13/18 anonim ***** válasza:
77%

Nekünk a párommal nincs semmink az égvilágon. Pillanatnyilag a párom tanul még és az a kevés bevétele, ami van, mind tandíjra megy el. Én pedig a teljes fizetésem tolom egy adósságra. Semmi nem marad vissza belőle. Össze szeretnénk házasodni a párommal, és a szüleink fognak segíteni az esküvő költségeiben. Sőt, a szüleim segítenek nekem most a mindennapi költségekben is.

Fordított esetben pedig én segítenék a szüleimen, ha nekik van rá szükségük.

2013. aug. 14. 19:22
 14/18 anonim ***** válasza:
57%

"ne kelljen a későbbiekben azt hallgatnunk"

Itt van a baj, nem is kevés.

2013. aug. 14. 23:08
 15/18 anonim ***** válasza:
91%

Egy másik kérdésnél engem is lepontoztak, mert a lagzink felét apukám állja. Van két nővérem tizenévvel idősebbek, nekik is fizette, ezért nekünk is, de "csak" a felét tudja finanszírozni, amik én ezerszer megköszönök neki, mivel ez is hatalmas segítség!

Nem tudom én sem, hogy mi a bajuk egyeseknek ezzel :(

2013. aug. 15. 10:33
 16/18 A kérdező kommentje:

Szerintem a kérdés nem álszent, komolyan teszem fel. Igen, az irigység valós dolog, de mindennek van határa. Igen, szerencsés vagyok, ez igaz, de soha életemben nem voltam senkire irigy. Mindig mindenkinek az örömének örülök én is. Barátnőm kapott egy kocsit diplomaosztójára, én nyilván nem kaptam, mégsem arra gondoltam, hogy mekkora egy nem tudom én, micsoda ő, hanem örültem a kocsijának, körbejártuk, mentünk vele egy kört. És én nemcsak tettetem az örömöt, én TÉNYLEG örülök mások boldogságának. Rettentően szeretnék majd férjhez menni, és imádom az esküvőket, de ha esküvőre kell mennem, akkor nem irigységet érzek, hanem boldogságot, hogy részese lehetek mások esküvőjének- és természetesen magasan potyogtatom le, hogy ki fizette.

Amit valaki írt, hogy csak akkor engedné kifizetni az esküvőt, ha amúgy neki is lenne rá, nem igazán értem ezt a nézőpontot, hiszen a segítség akkor jön a legjobban, ha nincs semmink. Azt pedig szerintem nem szabad elfelejteni, hogy az esküvő, bár elvileg az ifjú páré, gyakorlatilag a családnak sokszor fontosabb. Így elmenni 2 tanúval esküdni, buli nélkül, úgymond büszkeségből nagyon bántó dolog a család felé. A barátokat mondjuk nem fűzik szentimentális érzelmek az esküvőkhöz, max szeretnek jó nagyokat bulizni, ami egy esküvőn lehetséges.

És persze a barátoknak is költség egy esküvő, mert ha elmegyünk, mindig adunk 10-20 ezer ft-ot ugye, de igazából ennyi elmegy két kocsmázással egybekötött pizzázásra is. Legalábbis a mi baráti körünkben. Ezt most csak azért hoztam ide, mert van aki szerint a menyasszony tánc is csak lehúzás, és milyen már, hogy fizetünk, hogy elmenjünk valaki esküvőjére.

2013. aug. 15. 11:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem és szerencsére a férjemnek is összetartó családunk van.Mindkettőnknek hasonló volt a családi és az anyagi háttere.A diplomaosztóig mindkettőnket segítettek a szüleink,ha ők nem állják a megélhetésünket,akkor bajban lettünk volna.Az egyetemen ismerkedtünk meg,két évvel az államvizsga előtt.Egyetem után találtunk munkát,ami nagy szó és férjem nagymamájától örököl lakásába költöztünk.Már 3 éve dolgoztunk,amikor a férjem megkérte a kezemet.Eldöntöttük,hogy egy évre rá összeházasodunk és az esküvőt csakis saját zsebből fogjuk fizetni.Tudtuk,hogy mindenünk,ami van a családjainknak köszönhetjük,több anyagi támogatásra nincs szükségünk,külön család leszünk.Megszerveztünk és fizettünk mindent.Annyi vendéget hívtunk,ami még belefért a költségvetésünkből,kompromisszumot kötöttünk és kihoztuk a nagy napunkat a lehető legszebbre úgy,hogy senkinek nem okoztunk ezzel további terheket.Nászajándékba a szüleinktől egy 2 napos wellness hétvégét kaptunk,ez volt a nászutunk.Azóta is segítenek,ha például vigyázni kell a gyerekünkre,de mi tényleg büszkék vagyunk rá,hogy sikerült anyagilag is megteremteni a függetlenségünket és nem érzem úgy,hogy irigy lennék arra,akinek fizetik az esküvőjét.
2013. aug. 16. 09:14
 18/18 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem a százalékból kiindulni itt ma már semmi értelme. Minden választ ész nélkül pontoznak.

Akinek a szülei fizetik nagyon rendes szülők, de aki elvárja követeli és közben szidja őket az ne csodálkozón, hogy az emberekből meg nem vált ki dicséretet. Az azért elég gusztustan akár esküvőről akár egy csokiról van csak szó.

A másik pedig a hagyomány indok, néha annyira nevetséges. Aki a hagyományokat használja indoknak az ne csak azokat tartsa ami neki az érdeke. A szűz menyasszony meg a házasság előtt nem költözünk is össze is legalább annyira hagyomány mégsem zavarja, hogy nem tartja be.

2013. aug. 16. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!