Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért szóltok le mindenkit,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért szóltok le mindenkit, akinek a szülei fizetik az esküvőt?

Figyelt kérdés

Annyira undorító, hogy itt mindenki le van pontozva, akinek a szülei kifizetik az esküvőt...

Nem azért de ez régen teljesen természetes volt. Anyámékét is kifizették, sőt még lakást is kaptak, és az én esküvőmet is ki fogja fizetni anyukám, már félre is tette rá a pénzt. Akit én ismerek, és lagzija volt, mindet részben vagy egészben a szülők fizették.... és én ebben nem látok semmi rosszat.

Az ember úgyis kap ajándékot, és a szülők részéről ez maga a lagzi, így a menyasszonytáncból befolyó összeg a pár megtakarítása lesz. De mindenki úgy állítja be, hogy hú szülők pénzéből bulizni...stb. Ez akkora marhaság. Vagy csak savanyú a szőlő, nem tudom. Ez a világ legtermészetesebb dolga, és amelyik szülő megteheti, szívesen meg is teszi általában.

Persze az más, ha valakinek a szülei nem tehetik meg, hogy kifizessék, plusz ez nem egy olyan dolog, amit pl. én elvárok anyukámtól, de ha felajánlja nem mondom, hogy ne fizesse ki, mert én akkora nagy felnőtt vagyok...stb.

Pedig van munkám, és páromnak is jól is keresünk, de miért olyan nehéz megérteni, hogy a szülők sokszor igenis szeretnék kifizetni, hogy úgymond életük legszebb napját ajándékozzák az ifjú párnak? Sőt ismerősömék még nászutat is kaptak a szüleiktől meg tévét, nemcsak az esküvőt, mégse gondolom, hogy micsoda sz.rháziak, hogy még a szüleik pénzén volt pofájuk nyaralni is. Ha a szülők megtehetik, és szívesen adják, akkor iszonyat undorító dolog ezért leszólni, meg lepontozni másokat...

2013. aug. 14. 16:18
1 2
 1/18 anonim válasza:
57%
Szerintem ezekből az emberekből csak az irígység beszél.
2013. aug. 14. 16:20
 2/18 anonim ***** válasza:
95%
szerintem nem azzal van a bajuk, hogyha a szülőknek van pénzük és önként segíteni akarnak, hanem azokkal akik ezt elvárják, volt itt talál tegnap egy kérdés a kérdező elvárta, hogy az apósék fizessék az esküvőt, mert nekik úgyis van egy csomó pénzük, na ez a bosszantó
2013. aug. 14. 16:27
 3/18 anonim ***** válasza:
55%
Itt az emberekből névtelenül kijön az alaptermészetük. Ami a legtöbbeknél persze az irigység. Tökmindegy, miben, ha másnak több van, azt le fogják szólni. Ha ráadásul a többért nem maguk dolgoztak meg verejtékes munkával napi 18 órában a földeken, akkor meg pláne.
2013. aug. 14. 16:27
 4/18 anonim ***** válasza:
56%

Azok akik leszólják azt, hogy a szülők fizetik a lagzit, valószínüleg 40+os, de legalábbis 35+os emberkék.

Régen nagyon is bevett szokás volt 18évesen házasodni. A szülők nyilván ezért fizették akkoriban a lagzit. Elindították a gyerekeket az életben. Én spec. májusban végzek az egyetemen, aztán lagzi. Igen, a szüleim fizetik, és a párom szülei. Ő 30éves, jó a fizetése, stb. De a szüleim ehhez ragaszkodnak, hogy ők fizessék. Hát nem bánom. Ha valaki nem akarja ezt, hát nem kell hagyni, de ilyenért leszólni valakit.... mintha ezzel nagyobb embernek érezné magát, hogy jajj hát a saját lagzimat én fizettem. Hát gratula, stb. Ha valaki szülei megtehetik és akarják hát tegyék.

2013. aug. 14. 16:28
 5/18 anonim ***** válasza:
59%
Én nem szólom le őket, van olyan ország, ahol ma is ez a hagyomány.
2013. aug. 14. 16:29
 6/18 anonim ***** válasza:
58%
Ez csak rosszindulat. Minden család maga dönti el, hogy ezt hogy intézik.
2013. aug. 14. 16:32
 7/18 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem meg nem azok az embek vannak lepontozva akiknek a szülők kifizetik a lagzit, hanem azok akik undoritó hangnemben, követelőzve elvárják, mert ők tudják hogy tele vannak pénzzel és megtehetik cimszóval hogy anyós, após fizessen mindent. De még extrába leirja hogy mennyire utálja is őket. Engem személy szerint nagyon zavar amikor valami 19 éves, 0 munkatapasztalatos, Fél-egy éve járunk kategóriás, pénzéhes ribizli itt veri a nyálát és "turkál" anyósék zsebében és tudja hogy nekik mire telik. Meg még be is költözik persze és még neki áll feljebb hogy kerülgetnie kell a szemét anyóst vagy nem érti miért nem raknak alájuk lakást is....
2013. aug. 14. 16:35
 8/18 A kérdező kommentje:
Jó, most nem az aki elvárja, hogy az apósék fizessék, aki még csak nem is a saját szülője, hanem volt egy kérdés régebben, hogy mennyibe került a lagzi, és ki fizette, és aki azt írta, hogy szülők fizették, mind 0-30%-ot kaptak. Szerintem ez nevetséges...
2013. aug. 14. 16:35
 9/18 anonim ***** válasza:
84%

Azért, mert Magyarországon divat lett a szegénység, az, hogy a fiatalok 18 évesen takarodjanak otthonról, hogy egyedül fizessék az esküvőt és természetes egy Ft támogatást se kapjanak a szülőktől, mert akkor ingyenélő élősködők lesznek. Aki normális színvonalon él, tudnak neki segíteni a szülei, esetleg lakást is vesznek a gyereknek, SŐT még ha otthon is marad és NEM ad be a háztartásba, mert a szülők nem engedik és kérik, hogy tartalékoljon inkább, mert ők úgy is jól élnek és eddig is jó körülmények közt tartották a gyereket, akkor az már le van nézve.

Annyira szégyen a legtöbb válaszoló az ilyen kérdésnél. Egyből acsarognak az olyan kérdezőre, aki támogatást kap a szüleitől, csak mert ők kénytelenek voltak saját maguknak megteremteni. Én tisztelem az ilyet persze, de a büdös életben nem leszünk egyenlőek, így mindig lesz, aki a sz*r körülmények közül jön és lesz, akinek már születésétől meg van az útja. De ezt képtelenek elfogadni.

Én még abban a nézetben vagyok, hogy egy gyereket nem kib*szni kell otthonról, ahogy elvégezte a sulit, nem pénzt kell tőle követelni az élete kezdetén, ha otthon lakik. Éppen azért nem megy albérletbe, hogy spóroljon, leszakadna a pofám, ha pénzt kérnék azért, mert továbbra is a szobájában lakik. Persze az támogassa a szüleit, ahol rászorulnak, de itt most nem az ilyen családokról van szó. Én mindig támogatni fogom a gyerekeimet, ezért szültem őket, ezért neveltem, ezért dolgoztam, hogy nekik minden meglegyen és jó legyen, amíg csak kell az életben. Ebbe bele tartozik az esküvő is. Még szép hogy kifizetném vagy adnék bele, amíg tőlem telik. Egy családnak mindig összetartónak kell lenni és segíteni egymást, ameddig csak egy ember is rászorul.

2013. aug. 14. 16:52
 10/18 anonim ***** válasza:
89%

Irigység és/vagy elég érdekes családban érdekes mentalitással nőhettek fel.

Én ezt nagyon szomorúnak tartom, el sem tudom képzelni milyen élete lehet(ett) ennek a típusnak. A mi családunkban szinte a szájából kiveszi az utolsó falatot a szülő, hogy a gyerekének adja. És amint van saját falatja a gyereknek, ő is kiveszi, ha a szülőnek kell. Ez így megy rég óta. Máshol is írtam már, nálunk nem volt olyan például, aki otthonban vagy elfekvőben halt volna meg. Pénzzel, két kézzel stb. segítjük egymást, amennyire csak tudjuk. El sem tudom képzelni máshogy!

De ha olyan szüleim lettek volna, hogy úgy nevelnek fel, mint ahogy itt egyesek szerint kell nevelni a gyereket, hogy kb. Majd én móresre tanítalak, nem veszek meg neked semmit, nehogy el legyél kényeztetve, bár lenne rá, arra is lenne, hogy segítselek, de menjél és állj a saját lábadra és szállj le rólam, akkor igazából ők is megnézhetik, hogy a kötelező és szükséges dolgon kívül mit kapnak vissza tőlem. Ezzel nem tanítják semmire a gyereket, csak arra, hogy ha tudsz is se adjál semmi többet annál, amit muszáj, szarjál rájuk.

2013. aug. 14. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!