Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az esküvői meghívókat az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az esküvői meghívókat az esküvő előtt mennyivel szokták kipostázni?

Figyelt kérdés

Van egy évfolyamtársnőm, akivel jóban vagyok, és akinek szeptemberben esedékes az esküvője.

Néhány hónappal ezelőtt beszélgettünk róla, és említette, hogy engem is el szeretne hívni. De honnan tudjam, hogy komolyan gondolja-e, ha még meghívót sem kaptam?

Igazából kezdek bene kételkedni, hogy egyáltalán elhív, hiszen nem kellett volna már régen megérkeznie a meghívónak??

Mert szerintem az nem igazi meghívás volt, hogy szóban megemlítette...

Viszont de én röstellek rákérdezni, az olyan hülyén jönne ki: Szia, na akkor meghívsz az esküvődre?? Óh, inkább nem...

2013. aug. 9. 14:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
i a július közepi esküvőre valamikor február-március környékén kaptunk meghívót, a június elejire pedig áprilisban, ha jól emlékszem. Mindenki másképp csinálja, de szerintem már meg kellett volna érkeznie, ha meg akarna hívni.
2013. aug. 9. 14:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Tesómék a múlt héten és a héten vittek el mindenkinek a meghívót, szeptember közepén lesz az esküvőjük.

Ha nem kapsz meghívót, akkor ne menj, és ne kérdezz rá, mert az neki kellemetlen. Lehet bármiért is nem akar meghívni, de nem kell rögtön arra, hogy akkor már nem is vagytok jóba.

2013. aug. 9. 14:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Október közepén lesz nekünk, már elkezdtük kivinni, de még 3 hét minimum míg kikerül,.(személyesen visszük a 200 kmre lévő rokonnak is)

Ha jelezték hogy meghívottak vagytok, akkor a meghívó formalitás már, ilyn esetben 4-5 héttel szokták legkésőbb...

(Idén mi is így kaptuk meg)

2013. aug. 9. 15:04
 4/7 anonim ***** válasza:
36%

Hát az tuti, hogy a barátnőd nem viselkedik illően. Az érthető, ha már nem tud téged meghívni, mert anyagi gondok akadtak, és le kellett csökkenteni a vendéglistát, de ilyen esetben is illene szólni. Esküvőre meghívót meg nem utolsó pillanatban illik kiküldeni, és illik meghívót küldeni. Egy dolog lehet még, az, ha postán küldte, és elkeveredett, de akkor is illene megkérdezni telefonon, hogy megérkezett-e.

(nálunk olyan volt, hogy alig 2 hónappal előtte kaptunk meghívót, nyári időpontra... olyan családtól, akiktől nem is számítottunk rá, mert az 1. számú lány esküvőjére nem kaptunk... na, akkor kellett mindenkinek a nyaralását meg a költségvetését teljesen átalakítani...)

Sztem te ne csinálj semmit. Ha nem kapsz meghívót, ne menj. Aztán ha esetleg találkoztok, vagy ő kérdez rá, akkor mondd el, hogy hívatlanul nem akartál odamenni.

2013. aug. 9. 15:05
 5/7 anonim ***** válasza:

Igaziból személyesen szokták átadni, vagy legalábbis ha nem személyesen, de minimum telefonon szólnak, hogy megy. Szóval, ha beszélt veled róla, hogy meg akar hívni, hónapokkal ezelőtt, de azóta se mondott semmit, akkor valószínűleg nem fog meghívni. Lehet közben rájöttek, hogy csökkenteni kell a listát, mert nincs annyi pénzük, hogy minden ismerőst meghívjanak.

Mi két-három héttel előtte adtuk át a meghívót, de mikor megvolt kik jönnek, akkor már szóltunk, hogy ekkor és ekkor van, lesz meghívó is, csak még nincs meg.

Ennyivel előtte már ezt tudni kell, és beszélt volna veled.

2013. aug. 9. 15:35
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Meghívókat személyesen szokás átadni, ha tényleg azt akarja hogy ott legyél akkor egyértelműen közölni fogja veled, de legkésőbb egy hónappal előtte már kiszokták osztani. Nekem is volt olyan ismerősöm hogy nagyon jóban vagyunk de nem hívott el esküvőre, csak került egy darabig, utána jött bocsánatot kérni mert bűntudata volt. Megbeszéltük hogy ő kellemetlennek érezte hogy nem tudnak nagy esküvőt tartani és sok embert meghívni, így csak szűk családi körben tartották, mondtam neki hogy engem jobban zavar hogy nem merte ezt velem megbeszélni mint az hogy nem lettem meghívva:)

Azóta újra jóban vagyunk.

2013. aug. 10. 13:30
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki kedves válaszát!

Utánaérdeklődtem közös ismerősöknél, és kiderült, hogy lefújták az esküvőt...

2013. aug. 10. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!