Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az esküvőt az apósomék fizetik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az esküvőt az apósomék fizetik, mi sajnos nem tudunk beszállni a költségekbe. Szerintetek akkor ne tartsunk esküvőt?

Figyelt kérdés
2013. júl. 24. 07:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%
Apósodék hozzáállásán függ, milyen szívesen, illetve milyen lehetőségek között teszik meg. Mi is kifizettük a lányunk esküvőjét. Volt rá keretünk, nekik is, de jól jött az a pénz máshol. Régen is ez volt a szokás, nem értem mikért kell manapság annyira rossznak beállítani ezt. Ha anyagilag tehetik és szívesen meg is teszik nincs gond.
2013. júl. 24. 08:20
 12/21 A kérdező kommentje:
Megtehetik anyagilag és a két nagyobb gyerekük lagziját is ők állták.
2013. júl. 24. 08:25
 13/21 anonim ***** válasza:
76%

Azért a te szüleid részét (ha már szülők fizetik, legalábbis egyik oldalról), illene összeszedni, különben míg éltek (vagy ők :) le nem mossátok magatokról, hogy te beházasodtál a jóba, mindent ők álltak, a te családod csóró senki, te semmit se hoztál a házasságba stb. Hidd el, az első összezördülésre előkerülnek az ilyen szidalmak, még ha most nem is tűnik úgy...

Az meg hogy meg KELL hívni rokonokat...Nézd, ha ők fizetnek mindent, akkor kvázi ők rendezik nektek az esküvőt, ők vendégelik meg a meghívottakat is, és te ne szólj bele. Régen tényleg ez volt a szokás. De ha én (és a családom) nem ad bele semmit, nem lenne pofám több tucat rokont odahívni, és más zsebéből mulattatni őket. Esetleg enyhíthettek a helyzeten, ha az ajándékba kapott pénzt odaadjátok apóséknak.

2013. júl. 24. 08:26
 14/21 A kérdező kommentje:
Mint már a kérdésemben írtam mi nem tudunk a költségekbe beszállni. A pénzt meg úgysem fogadnák el.
2013. júl. 24. 08:28
 15/21 anonim ***** válasza:

1. semmit sem kötelező

2. jó lenne azért tisztázni, hogy ők azért állják a költségeket, mert így beleszólhatnak a szervezésbe vagy azért, hogy segítsenek nektek?

3. az, hogy tartotok-e esküvőt, nem attól függ, hogy ki fizet, hanem attól, hogy TI KETTEN mit akartok

2013. júl. 24. 08:29
 16/21 anonim ***** válasza:

Értem:

-ti fizetni nem tudtok

-apósék állták a többi gyereküknek is (sehol se szállt be a másik oldal?!)

- sok rokont KELL meghívni (nem írtad, hogy melyik oldalon van sok ember, mert ha apsék miatt KELL sokat meghívni, akkor érthető, hogy beszállnának).

- nyilván házasodni azt akartok.

Nem értem, mi a kérdés akkor? Örülj, hogy beházasodhatsz egy ilyen vastag családba, de én akkor is rohadt kellemetlenül érezném magamat, ha az én pereptuttyomat teljes egészében más pénzéből akarnám mulattatni, főként, hogy ha már hagyományról van szó, akkor különben is a lányos ház dolga volt régen az esküvő költsége. Meg mire terjedne ki az, hogy apósék állják az egészet? Ők vennének Neked is ruhát stb. vagy a kaját állják? 18 évesek vagytok, akiket még tényleg elindítanak az életben vagy már dolgozó, kereső emberek?

Mire házasodtok akkor, ha annyi tőkét se tudtok összekaparni, hogy legalább jelképesen hozzájáruljatok a költségeitekhez?

Téged zavar az, hogy ők állnák az egészet? Mert ha téged nem, akkor ne érdekeljen más véleménye, ha meg igen, akkor előbb teremtsétek meg magatoknak a feltételeket, és utána házasodjatok. Mi ezen a kérdés?

2013. júl. 24. 08:43
 17/21 anonim ***** válasza:

Nálunk a vacsorát a szüleim fizették. A tortát a keresztapukám. Anyukám szerette volna a ruhámat is, csak addigra már megvettem magamnak, de a menyecskeruhát megvette nekem. Nem azért mert elvártam vagy nekem nem futotta volna rá, hanem emrt anyukám így szerett voln ahozzájárulni.

szóval én úgy gondolom, hogy ha megtejetik és szívesen teszik akkor fogadjátok el!

2013. júl. 24. 09:13
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem. 2 tanúval összeházasodnék. Ebből úgyis az lesz, hogy ti nem szólhattok bele semmiben, és az utolsó huszadik rokont is meg kell hívni, mert illik.

2 tanús esküvő vagy várjatok! Minek siettek?

2013. júl. 24. 09:46
 19/21 anonim ***** válasza:

Ismerek olyan családot, ahol minden lagzit megtartanak, de a vendégek "befizetik" a vacsora árát. Szeretnek együtt lenni, de a meghívó család terheit csökkentik ezzel. Akinek nagyon jól megy, ad még plusz ajándékot, vagy fizet valamit (torta, fénykép), akinek a találkozás a lényeg, az előre odaadja a vacsi árát.

Talán a Ti oldalatokról egy ilyen huszárvágással megoldható lenne a beszállás a költségekbe.

2013. júl. 24. 12:24
 20/21 anonim ***** válasza:

Aztán persze az lenne, hogy mi álltuk az esküvőt, mindenben kötelesek vagytok meghallgatni a véleményünket is!

Ne legyen esküvő, tudtok vele várni, és gyűjteni elegendő pénzt hozzá.

2013. júl. 24. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!