Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyi pénzt illik adni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyi pénzt illik adni nászajándékba?

Figyelt kérdés
5-en megyünk (bátyám, bátyám barátnője, én, szüleim).
2013. júl. 10. 04:44
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy nem vagyunk olyan nagy családi viszonyba (apukám unokatestvérei egyébként). Évek óta nem is beszéltünk, viszont a házasok szüleivel nagyon jó viszonyt ápolunk.
2013. júl. 10. 04:46
 2/13 anonim ***** válasza:
29%
Azt szokták mondani, hogy annyit, amennyit megesztek. Mi a férjemmel egy 10ezrest szoktunk adni. Ha 5en mentek akkor 25-40. Attól függ, mennyit engedhettek meg magatoknak, milyen a kapcsolat
2013. júl. 10. 05:16
 3/13 anonim ***** válasza:
66%

Annyit adj, amennyit a pénztárcátok elbír.

Aki azért hív vendégeket, hogy kifizesse a vacsoráját, az ne híjon vendégeket.

Csak ma lett szokás ez az annyit adj, amennyit megesztek. A nászajándék nem erről szól.

2013. júl. 10. 06:31
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

annyit, hogy ha tükör elé állsz, elégedett légy. ..no és a megajándékozott is emlékezzen a rokonékra...ez igen, rendes emberek.

számszakilag nehéz megmondani....így távolról minimacalcula ötvenes alsóhangon...

2013. júl. 10. 07:00
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Tajvanon piros boritékot adunk (persze tele pénzzel), annyit amennyit gondolunk, de a kaja miatt kell főleg fizetni. Szóval van abban valami, hogy amennyit fogyasztotok.

Japánban viszont ráirják az esküvői meghivora, mennyibe kerül az, hogy részt vegyél a lakomán. Vicc :D

2013. júl. 10. 07:25
 6/13 anonim ***** válasza:
54%

Annyit szoktak, amennyi kb a fogyasztás....

De tenyleg nem azért hívnak, hogy kifizettessék a vacsorát veletek, hanem azért, hogy velük ünnepeljetek.

Nekem is herótom van ettől, mert tudom, hogy az a rokona aki 200 km ről jön, és a szállását már nem tudom fizetni, az bizony nem fog tudni adni, de nem szeretném, hogy csak ezért ne jöjjön el, hiszen gonoljunk bele, hogy ő talán többet is költött az én esküvőmre, mint az a család, aki 25e-et ad...főleg a mai világban egy ekkora út plusz 4 fő szállása nem kevés., akár megterhelő is lehet, hiszen pont a kisgyerekesek csúsztak bele sokan a devizahitelbe

25-50e a reális, de ha nem megy ennyi, akkor se érezzétek rosszul magatokat.

Egyik ismerősöméknél pont emiatt 10e értékben vettek lottót és sorsjegyet, a pár 300e ftot nyert vele:D

2013. júl. 10. 08:45
 7/13 anonim ***** válasza:
41%
Min 20 000 ft az kb. a fogyasztás, és azt illik megfizetni, ha már elmész. Maximum pedig bármi lehet, de nálunk pl. ismerős család az egész család nevében (4 fő) adott 300 000 ft-ot (unokatestvérnek)
2013. júl. 10. 08:46
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát mi minimum 40-ben gondolkodtunk. De én azt hittem ez kevés, mert ez sincs 10e/fő.
2013. júl. 10. 09:25
 9/13 anonim ***** válasza:
76%
Úgy illik, hogy a fogyasztás és azon felül valamennyi. De ha nem éltek jól, az más, akkor annyit adtok, amennyit tudtok.
2013. júl. 10. 10:38
 10/13 anonim ***** válasza:
a 40 szerintem jó, ha ennyi megy, ennyit adjatok!
2013. júl. 10. 14:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!