Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Arról volt szó, hogy nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Arról volt szó, hogy nem lehet 3 vezetéknév, akkor a tanáromat hogy hívhatják így?

Figyelt kérdés

SZóval a tanárom nem rég ment férjhez. ALapjáraton kötőjeles volt a vezetékneve, és felvette a férjéét -né formával, pl. Kapásiné Nagy-Boros Erika

(természetesen nem ez a név)

És így szerepel mindenhol!

Akkor most ez hogy is van?? Nem szóltak neki, hogy ezt nem lehet?? :D

2013. júl. 5. 18:10
 1/9 anonim ***** válasza:
31%
Attól függ mikor vette fel...azt hiszem' 93 ban változtaka névfelvétel szabályai....
2013. júl. 5. 18:17
 2/9 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem a Nagy-Boros egynek számít.
2013. júl. 5. 18:25
 3/9 anonim ***** válasza:
36%

Mivel neki a "Nagy-Boros" a vezetékneve, így egyben és nem a vezetéknevei, ezért lehet ez a neve.

Lehet olyat is, hogy Kapás-Kovácsné Nagy-Boros Erika.

Náluk ez valószínűleg már generációk óta öröklődő vezetéknév , így egyben.

2013. júl. 5. 18:26
 4/9 A kérdező kommentje:

tavaly volt a lagzi, az anyja a "Boros", az apja meg a "Nagy"

(nem tudom, melyik-melyik, de így kapta meg mind a két szülő nevét!)

Szóval ha az én gyerekem lány lesz, és Kovács-Szabónak hívják, akkor lehet belőle Pákozdiné Kovács-Szabó Erzsébet is?

(szintén példanevek)

2013. júl. 5. 18:48
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Lehet.
2013. júl. 5. 18:57
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha kötőjeles akkor 1-nek számít.

Magyar tanáromnak is azt hiszem anno két vezetékneve volt de mikor megházasodott akkor elkellett hagynia az egyiket mert nem kötőjeles volt.

2013. júl. 5. 20:33
 7/9 A kérdező kommentje:
akkor már csak azt nem értem, hogy mikor azt kérdeztem, hogy hogy vegyem rá a páromat arra, hogy mindkettőnk vezetéknevét megkapja kötőjelesen, le lettem szólva, hogy a gyereknek majd milyen rossz lesz, mikor férjhez megy, hogy egyikünkét el kell hagynia, meg nem adom meg a gyereknek a választási lehetőséget, hogy felvehesse majd a férje nevét...
2013. júl. 5. 22:31
 8/9 anonim ***** válasza:
A volt főnököm jut ilyenkor eszembe, akiben felmerült hogy, ha Kovács-Szabó Julika és Kiss-Nagy Gábor összeházasodnak, aztán gyerekük születik és ők is kötőjelezni akarnak, akkor nem lesz a gyereknek könnyű dolga.
2013. júl. 6. 12:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Kötőjellel lehet maximum 2, tehát Kovács-Kiss-Boros már nem lehet.

Férjeddel meg közöld, hogy a te vezetéknevedet mindenképpen megkapja, az övé opcionális, tehát nem a kötőjeles v. csak az övé a választási lehetőség, hanem kötőjeles v. csak a tiéd, akkor rögtön belemegy.

2013. júl. 7. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!