Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kérdezném, a roma menyasszonyok miért viselnek magas, koronaszerű koszorút? Kendőzéskor koronát is kapnak, miért van ez? Minden videón ilyet látok. A romák nem akarnak nekem válaszolni.
aki kulturális antropológiával foglalkozik, annak meg kell találni az utat az emberekhez...nna. Az ejnye-bejnye után:
"Szertartásunkban nemsokkal az esküt követően megjelenik a koronázás. A menyasszony és a vőlegény fejére koronát helyezünk, amelyben az fejeződik ki, hogy a teremtés koronája az ember, és az ember küldetését férfi és nő együttesen tölti be. Mint ahogyan az élet továbbadása sem egyoldalú feladat, hanem kölcsönös küldetés."
A görög katolikus szertartás része ez - és innen származik, a jelentés innen eredeztethető.
remélem segítettem
dehogy nincs- ott a jelentés értelme! - a népi kultúrába, a népszokásokba a szakrális tradicionális magas kultúrából csúsznak le a dolgok..
tartják, de már nem tudják a jelentését (ezért sem válaszolnak, legfeljebb így: há így szokták, nagyapám is így tett stb.
Jó akkor válaszolok én aki érintett a témában!
A korona és a sok felhajtás azért van,mert szűzen mennek férjhez és elég fiatalon.Ha szűz akkor ő a család legnagyobb kincse,amit azzal jutalmaznak,hogy korona van a fejükön.A nagy felhajtás meg azért van,mert a nagy esküvő a büszkeség és a gazdagság jele.Kb ennyit ha érdekel vmi kérdezz még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!